• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bílá čokoládová pěna
Napište svůj komentář k receptu

Bílá čokoládová pěna

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílá čokoládová pěna
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g bílá čokoláda
    • 0,25
      l smetana ke šlehání
    • 20
      ml pomerančový likér
    • 0,50
      ks mango čerstvé
    • kakao a moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Čokoládu rozlámeme na malé kousky. Při mírné teplotě ji rozpustíme ve smetaně s likérem. Nevaříme! Směs nalijeme do mísy, přikryjeme průsvitnou fólií a uložíme přes noc do chladničky. Krátce před podáváním směs našleháme do pěny metlou nebo ručním šlehačem nastaveným na nejnižší stupeň, aby se do krému dostalo co nejvíce vzduchu.
2
Z pěny buď vypichujeme noky nebo ji naplníme do cukrářského sáčku s hvězdicovou trubičkou a na dezertní talířky stříkáme růžice.
3
Mango oloupeme, nakrájíme na kostičky a pěnu obložíme. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami, pocukrujeme a posypeme kakaovým práškem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Čokoládová tofu pěna

Čokoládová tofu pěna

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Annis | 6. 4. 2015 16:03

    Prosím o radu, šlehala jsem asi na moc vysoké otáčky :-( zdrclo se to, jsou v tom malé hrudky..jde to ještě nějak opravit? :( díky

  • hmm | 9. 1. 2012 14:21

    a vařila jsi tu čokoládu ve vodní lázni nesmí se vařit na sporáku nad přímým ohněm jinak z toho nebu nic... :-)

  • recepty 73 | 25. 5. 2010 13:13

    :-((,nevím,kde se stala chyba,ale zázrak se nekonal:-(( .Postupoval jsem dle receptu, výsledek=sražené bílé cosi :-o .Vyzkouším ještě tu pěnu kde se rozpuštěná čokoláda vlévá do smetany a mixuje ;-) ,snad se zadaří... .Jiří

  • Iva M. | 2. 6. 2008 19:29

    Jednoduché, sladučké, veľmi chutné. Namiesto manga, ktoré nei je moje obľúbené, som použila nektarinku. Akurát tá konzistencia bola iná, ako som očakávala - skôr ako puding než pena. Každopádne skvelý dezert.

  • Tereza Ševečková | 22. 2. 2006 11:01

    Ani nevím jak to chutná, ale vypadá to skvěle !!!:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Čokoládová pěna
Moučníky Dopolední svačina Svačina Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Kakao Mango Pomerančový likér Smetana ke šlehání
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek z lososa

Tatarský biftek z lososa

Rafaelo

Rafaelo

Pečený amur se žampiony a cibulí

Pečený amur se žampiony a cibulí

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Zeleninovo-ovocný salát s dresingem

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Krowky

Krowky

Carpaccio z rajčat

Carpaccio z rajčat

Biskupský chlebíček - hrnkový

Biskupský chlebíček - hrnkový

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

45
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
30
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
22
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle…
20
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
20
Fantastické sušenky KOKA
Fantastické sušenky KOKA

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Bigos
Bigos
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda se skořicí
Bílá čokoláda se skořicí
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá pizza s cuketou
Bílá pizza s cuketou
Bílá polévka s divokým kořením
Bílá polévka s divokým kořením
  • Recepty.cz
  • Bílá čokoládová pěna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact