Jednoduchý skvělý recept..zvládájí to 8-leté děti :)) doporučuji viz. recept: Čokoláda se skořicí :))
DELALA JSEM DVAKRAT A POKAZDE SE SRAZILO A VYHODILO :-S
Čistě otázka, jaká je chuť? Mám nutkání to zkusit, ale připomíná to alespoň maličko čokoládu? :-)
Dobrý den,mohu čokoládu dát i do košíčků (papírové)?
:-) ahij nechápu jak ti to mohlozkarenelizovat?Pokud jsi to dělala jen nad ohněm tak jo ale pokud jsi to dělala ve vodní lázni tak výsledek by byl v pořádku upně normální jak má být mě vždy vyšel dělám si svoji a vždy jen podle oka nedávkuji a moučkový cukr mi nikdy neudělal co tobě a už to dělám 20 let a pokaždé jinak když potřebuji méně sladkou dám méně moučky a když sladčí tak přidám a nebo méně kakaa a je to nic se na tom nedá zkazit
dnes jsem dělala,míchala jsem to snad 3/4 hodiny a cukr tam snad zkrystalizoval bylo to hrubé,no sní se to,ale jsem z toho zklamaná :-(
Cukr se v tuku musí míchat hodně dlouho, aspoň půl hodiny, aby se úplně rozpustil. Neliju čokoládu do formiček, ale do plastových vnitřků od bonboniér, je to rychlý a skvěle se to vyndavá, ale do těch ne úplně tenkých, ty se kroutí, třeba srdíčková od Milky jsou skvělá a dobře to vypadá. Na závěr do "formičky" vtlačím oloupanou mandli.
Katko, to o tom mrazáku jsem psala i v receptu. Je to přesně tak, jak píšeš. A co se týká té "hrubosti" - nevím, nemívám tento pocit. Je pravda, že to v té vodní lázni zahřívám dost dlouho, aby se zahřál ten vanilkový pudinkovž prášek, který se do toho sype a "nevrzal" v puse. Ale jak dlouho? Zkusím to stopnout, až to budu dělat a doplním to tu. Ahoj, Simča
pokud dáte čokoládu ztuhnout na cca 20 minut do mrazáku, tak pak jdou vyklápět velmi snadno a nemusíte ani vyplachovat vodou. jen by mě zajímalo, jak dlouho hmotu mícháte a jestli je pak skutečně hladká, protože mně se cukr úplně nerozpustil a v čokoládě je cítit, že je taková hrubší...
skoušela jsem tento recept ale čokoláda mi nešla z formiček a to jsem ji předtím vypláchla studenou vodou jakto???
Tak jsem do toho vcera s radosti sla, ale hned mne ta rodast presla, suroviny se mi vubec ale vubec nespojily s tukem a k bile barve to take melo daleko, bylo to spise nazloutle a chutnalo to jako cukr (trosku jako marcipanova hmota)Vite kde jsem mohla udelat chybu? Jsem z toho docela nestastna.
formičky musíte vypláchnout studenou vodou ...Já leta používám jako formičky ty dětské vánoční kalendáře a nebo si schovábám pěkná platíčka z bonboniér ... taky vyplachuju studenou vodou, než tam naliju čokoládu. I když voda vystoupne ... nerozředí čokoládu ... Pak to jde pěkně vyloupnout ...
POMOC! Cokolada mi nejde vyklopit z fotmicek, co s tim?
Čokoládu v podobném duchu dělám už spoustu let. Je opravdu výborná a dětem chutná i kakaová - jenom v cukru rozmíchám 2 lžíce kakaa. Nezkoušel někdo z vás dávat čokoládu do papírových formiček na pečení? Půjde vůbec vyklopit?
Anuliku, srazí se to tehdy, je - li tuk příliš teplý. Čokoláda chce mírné teplo:-)
Určite vyskúšam,sú veľmi pekné. Ja som robila doteraz iba z tmavej čokolády. S bielou nemám skúsenosti. Chcela by som zákusky poliať bielou čokoládou, no neviem, čo mám k tabličke čokolády pridať.Chcela som poliať tortu, do čokolády som pridala Palmarin, hmoty sa nespojili, tuk zostal na čokoláde a bolo to akoby zrazené. Prosím poraďte!
Simčo, lentilky se trochu rozpustí, záleží, jak máte teplou čokoládu. Udělají pěknou duhu, ale nedávejte jich víc jak 2-3 do formičky.
Také jsem dělávala bílou čokoládu s kokosem,ale do formiček jsem ji lila lžičkou půl na půl s tmavou kávovou čokoládou.Hezky to vypadalo a ten kontrast chutí byl také dobrý.
Jaroslavo - ty lentilky mi připadají jako dobrý nápad. A ty lentilky a rozpustí? Nebo pustí jen ta barva?Jitko - já se přiznám, že moc kokos nemusím, v té bílé čokoládě mi připadá, že "vrže" mezi zubama... ale kdo je milovník kokosu, tomu to asi chutná. Tchýně ho tam taky dávala (od ní mám ten původní recept). Jo,ještě tam dávala rum, ale to já neumím, mně se to vždycky "zdrclo", jak jsem tam ten rum - cca 2 lžíce - dala....
Tak jsem zjistila, že mám stejný recept (v trochu jiném poměru) a navíc se dává ještě strouhaný kokos (3 lžíce) přímo do té hmoty, ale přiznám se, že jsem to ještě nezkoušela, co myslíte bude to dobré s tím kokosem?
Tak jsem to se syrovatkou vyzkousela-bylo to hrudkate,nedalo se to pekne utrit,takze koupim sus.mleko a pustim se do toho znovu.
Hezké i dobré je zalít touto čokoládou lentilky ve formičkách třeba na košíčky:-)
P.Simče dekuji za odpoved.Zkusim-li,tak se urcite o zkusenost podelim.Mejte se .
Jů, to vypadá dobře, nepečené cukroví já ráda. Vloni jsem zkoušela podobný druh cukroví, kde namísto sušeného mléka se používala taková ta sypká smetana do kávy.
Čokoláda vypadá hezky,určitě bude i moc dobrá.Já jsem dávala čokoládu do plastového plata z adventního kalendáře,co je určený dětem.Ty otvírací okénka.Jsou tam malé tvary různých motivů a právě dětem se to moc líbí.A čokoláda jde dobře vyloupnout.
Pavlínko - s tou syrovátkou to netuším, možná to půjde, ale nikdy jsem to nezkoušela... snad udělat pokus - třeba z nějakého menšího množství? Když tak potom napište jak to šlo či nešlo - aby věděly i další kuchařinky...Gábino - ty formičky, které já používám jsou skutečně kovové, postavičky jsou podlouhlé (asi tak 1,5 cm široké a 4 až 4,5 cm dlouhé). Ten pohyb (kroutivý) je v rozsahu mm, tedy jen nepatrně - ale jak je ta čokoláda ztuhlá, tak i to málo stačí k tomu, že z formičky přímo vyskočí. Z téch "bublin" od bomboniéry se dají prostě "vymáčknout z rubu". Na fotce ty kulaté čokoládky s kandovaným ovocem jsou právě z toho platíčka od boboniéry. Tchýně, od které tento recept mám, čokoládky nedávala tuhnout do mrazničky, jen do spížky - do chladna - a pak je z formiček vyklepávala, ale při tom jí hodně čokoládek poprasakao. Na chuti se nic nezkazilo, jen už prostě nebyly tak vzhledné....
Simčo,mě se to stalo také,měla jsem odtučněné sušené mléko.
Krásná fotečka,určitě vyzkouším.
Chci se jen zeptat na to vyklápění. Není mi jasné, jak můžete kroutit s kovovou formičko. To snad jde jen se silikonovou nebo s tím platíčkem od bonboniéry. Nebo to jde opravdu dobře vyklápět i z kovových formiček?
Taky jsem dělala bílou čokoládu, dokonce i bílo-hnědou, ale štvě mě na tom, že je sušené mléko dost drahé.
To se mi moc libi,urcite zkusim.Jen me ted napadlo,(asi hloupy dotaz)-mohla bych misto suseneho mleka pouzit susenou syrovatku?Co myslite?Dekuji.