• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bílá čokoláda do formiček
Napište svůj komentář k receptu

Bílá čokoláda do formiček

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda do formiček
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 250
      g tuk (Iva, Omega apod.)
    • 2
      lžíce vanilkový pudink
    • 100
      g sušené mléko

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience vložím do kastrůlku a ve vodní lázni (pro začínající hospodyně to znamená, že tento kastrůlek vložíme do velkého s vodou a tuto zahříváme) ohříváme a mícháme, až se vše spojí v hladkou hmotu. POZOR - ať do té hmoty nestříkne voda z té vodní lázně - srazilo by se to! Připravíme si formičky (mám asi 3 cm vysoké postavičky kluků, holek, mikulášů, pejsků apod. Ale já jsem formičkový maniak - jde to lít i do formiček na pracny nebo do plastové proložky od bomboniéry). Do těch formiček je možno předem nasypat trochu kokosu, nebo barevného máčku či sekaného sušeného ovoce a hrozinek. A pak se to zalije tou "čokoládovou" hmotou.
2
Po vychladnutí vyklepneme (mně se osvědčilo šoupnout formičky s čokoládou na cca 15 minut do mrazáku a potom s nimi zakroutit „do vrtule“ - postavičku chytím u hlavy a u nohou, jednou rukou točím od sebe a druhou k sobě) a čokoládka přímo vyskočí.
3
Upozornění: jednou se mi stalo, že hmota v kastrolu "zgumovatěla" a nešla nalévat. Nevím, čím se to stalo... Tak jsem z ní vyrobila kuličky, které jsem obalila v práškovém kakau. Na chuti hmota neztratila nic, dokonce po mně za rok tyto kuličky všichni chtěli udělat, ale už se mi nikdy nepodařily :-).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dvoubarevná čokoláda do formiček

Dvoubarevná čokoláda do formiček

Bílá čokoláda se skořicí

Bílá čokoláda se skořicí

Mini Cheesecaky (3 varianty do silikonových formiček)

Mini Cheesecaky (3 varianty do…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vladimíra Vavrlová | 13. 12. 2014 08:35

    Jednoduchý skvělý recept..zvládájí to 8-leté děti :)) doporučuji viz. recept: Čokoláda se skořicí :))

  • ERIKA | 22. 11. 2013 14:46

    DELALA JSEM DVAKRAT A POKAZDE SE SRAZILO A VYHODILO :-S

  • WeeBear
    WeeBear | 8. 4. 2013 19:56

    Čistě otázka, jaká je chuť? Mám nutkání to zkusit, ale připomíná to alespoň maličko čokoládu? :-)

  • Pavla | 13. 7. 2012 15:48

    Dobrý den,mohu čokoládu dát i do košíčků (papírové)?

  • renča | 9. 1. 2012 14:18

    :-) ahij nechápu jak ti to mohlozkarenelizovat?Pokud jsi to dělala jen nad ohněm tak jo ale pokud jsi to dělala ve vodní lázni tak výsledek by byl v pořádku upně normální jak má být mě vždy vyšel dělám si svoji a vždy jen podle oka nedávkuji a moučkový cukr mi nikdy neudělal co tobě a už to dělám 20 let a pokaždé jinak když potřebuji méně sladkou dám méně moučky a když sladčí tak přidám a nebo méně kakaa a je to nic se na tom nedá zkazit

  • Slávka | 8. 12. 2011 19:58

    dnes jsem dělala,míchala jsem to snad 3/4 hodiny a cukr tam snad zkrystalizoval bylo to hrubé,no sní se to,ale jsem z toho zklamaná :-(

  • Anna Malinová | 4. 12. 2009 10:13

    Cukr se v tuku musí míchat hodně dlouho, aspoň půl hodiny, aby se úplně rozpustil. Neliju čokoládu do formiček, ale do plastových vnitřků od bonboniér, je to rychlý a skvěle se to vyndavá, ale do těch ne úplně tenkých, ty se kroutí, třeba srdíčková od Milky jsou skvělá a dobře to vypadá. Na závěr do "formičky" vtlačím oloupanou mandli.

  • Simča Sládková | 2. 12. 2009 10:06

    Katko, to o tom mrazáku jsem psala i v receptu. Je to přesně tak, jak píšeš. A co se týká té "hrubosti" - nevím, nemívám tento pocit. Je pravda, že to v té vodní lázni zahřívám dost dlouho, aby se zahřál ten vanilkový pudinkovž prášek, který se do toho sype a "nevrzal" v puse. Ale jak dlouho? Zkusím to stopnout, až to budu dělat a doplním to tu. Ahoj, Simča

  • Katka B. | 1. 12. 2009 21:13

    pokud dáte čokoládu ztuhnout na cca 20 minut do mrazáku, tak pak jdou vyklápět velmi snadno a nemusíte ani vyplachovat vodou. jen by mě zajímalo, jak dlouho hmotu mícháte a jestli je pak skutečně hladká, protože mně se cukr úplně nerozpustil a v čokoládě je cítit, že je taková hrubší...

  • Tereza Jordanova | 30. 11. 2008 18:20

    skoušela jsem tento recept ale čokoláda mi nešla z formiček a to jsem ji předtím vypláchla studenou vodou jakto???

  • Renata | 19. 12. 2006 08:20

    Tak jsem do toho vcera s radosti sla, ale hned mne ta rodast presla, suroviny se mi vubec ale vubec nespojily s tukem a k bile barve to take melo daleko, bylo to spise nazloutle a chutnalo to jako cukr (trosku jako marcipanova hmota)Vite kde jsem mohla udelat chybu? Jsem z toho docela nestastna.

  • nig | 12. 12. 2006 16:01

    formičky musíte vypláchnout studenou vodou ...Já leta používám jako formičky ty dětské vánoční kalendáře a nebo si schovábám pěkná platíčka z bonboniér ... taky vyplachuju studenou vodou, než tam naliju čokoládu. I když voda vystoupne ... nerozředí čokoládu ... Pak to jde pěkně vyloupnout ...

  • marie rudolfova | 7. 12. 2006 19:05

    POMOC! Cokolada mi nejde vyklopit z fotmicek, co s tim?

  • Zuzka | 29. 11. 2006 07:37

    Čokoládu v podobném duchu dělám už spoustu let. Je opravdu výborná a dětem chutná i kakaová - jenom v cukru rozmíchám 2 lžíce kakaa. Nezkoušel někdo z vás dávat čokoládu do papírových formiček na pečení? Půjde vůbec vyklopit?

  • Jaroslava Oumarová | 13. 11. 2006 22:11

    Anuliku, srazí se to tehdy, je - li tuk příliš teplý. Čokoláda chce mírné teplo:-)

  • ANULIK | 13. 11. 2006 19:55

    Určite vyskúšam,sú veľmi pekné. Ja som robila doteraz iba z tmavej čokolády. S bielou nemám skúsenosti. Chcela by som zákusky poliať bielou čokoládou, no neviem, čo mám k tabličke čokolády pridať.Chcela som poliať tortu, do čokolády som pridala Palmarin, hmoty sa nespojili, tuk zostal na čokoláde a bolo to akoby zrazené. Prosím poraďte!

  • Jaroslava Oumarová | 13. 11. 2006 10:12

    Simčo, lentilky se trochu rozpustí, záleží, jak máte teplou čokoládu. Udělají pěknou duhu, ale nedávejte jich víc jak 2-3 do formičky.

  • Jana | 12. 11. 2006 22:57

    Také jsem dělávala bílou čokoládu s kokosem,ale do formiček jsem ji lila lžičkou půl na půl s tmavou kávovou čokoládou.Hezky to vypadalo a ten kontrast chutí byl také dobrý.

  • Simča Sládková | 12. 11. 2006 17:46

    Jaroslavo - ty lentilky mi připadají jako dobrý nápad. A ty lentilky a rozpustí? Nebo pustí jen ta barva?Jitko - já se přiznám, že moc kokos nemusím, v té bílé čokoládě mi připadá, že "vrže" mezi zubama... ale kdo je milovník kokosu, tomu to asi chutná. Tchýně ho tam taky dávala (od ní mám ten původní recept). Jo,ještě tam dávala rum, ale to já neumím, mně se to vždycky "zdrclo", jak jsem tam ten rum - cca 2 lžíce - dala....

  • Jitka Klusová | 12. 11. 2006 13:26

    Tak jsem zjistila, že mám stejný recept (v trochu jiném poměru) a navíc se dává ještě strouhaný kokos (3 lžíce) přímo do té hmoty, ale přiznám se, že jsem to ještě nezkoušela, co myslíte bude to dobré s tím kokosem?

  • Pavlinka | 12. 11. 2006 10:39

    Tak jsem to se syrovatkou vyzkousela-bylo to hrudkate,nedalo se to pekne utrit,takze koupim sus.mleko a pustim se do toho znovu.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 11. 2006 12:04

    Hezké i dobré je zalít touto čokoládou lentilky ve formičkách třeba na košíčky:-)

  • Pavlinka | 10. 11. 2006 16:18

    P.Simče dekuji za odpoved.Zkusim-li,tak se urcite o zkusenost podelim.Mejte se .

  • Hospodyňka | 10. 11. 2006 14:57

    Jů, to vypadá dobře, nepečené cukroví já ráda. Vloni jsem zkoušela podobný druh cukroví, kde namísto sušeného mléka se používala taková ta sypká smetana do kávy.

  • Maruš | 10. 11. 2006 14:46

    Čokoláda vypadá hezky,určitě bude i moc dobrá.Já jsem dávala čokoládu do plastového plata z adventního kalendáře,co je určený dětem.Ty otvírací okénka.Jsou tam malé tvary různých motivů a právě dětem se to moc líbí.A čokoláda jde dobře vyloupnout.

  • Simča Sládková | 10. 11. 2006 14:17

    Pavlínko - s tou syrovátkou to netuším, možná to půjde, ale nikdy jsem to nezkoušela... snad udělat pokus - třeba z nějakého menšího množství? Když tak potom napište jak to šlo či nešlo - aby věděly i další kuchařinky...Gábino - ty formičky, které já používám jsou skutečně kovové, postavičky jsou podlouhlé (asi tak 1,5 cm široké a 4 až 4,5 cm dlouhé). Ten pohyb (kroutivý) je v rozsahu mm, tedy jen nepatrně - ale jak je ta čokoláda ztuhlá, tak i to málo stačí k tomu, že z formičky přímo vyskočí. Z téch "bublin" od bomboniéry se dají prostě "vymáčknout z rubu". Na fotce ty kulaté čokoládky s kandovaným ovocem jsou právě z toho platíčka od boboniéry. Tchýně, od které tento recept mám, čokoládky nedávala tuhnout do mrazničky, jen do spížky - do chladna - a pak je z formiček vyklepávala, ale při tom jí hodně čokoládek poprasakao. Na chuti se nic nezkazilo, jen už prostě nebyly tak vzhledné....

  • Jana | 10. 11. 2006 13:23

    Simčo,mě se to stalo také,měla jsem odtučněné sušené mléko.

  • Zdeňka | 10. 11. 2006 13:05

    Krásná fotečka,určitě vyzkouším.

  • Gábina Houšková | 10. 11. 2006 13:01

    Chci se jen zeptat na to vyklápění. Není mi jasné, jak můžete kroutit s kovovou formičko. To snad jde jen se silikonovou nebo s tím platíčkem od bonboniéry. Nebo to jde opravdu dobře vyklápět i z kovových formiček?

  • Jana Tomčíková | 10. 11. 2006 12:05

    Taky jsem dělala bílou čokoládu, dokonce i bílo-hnědou, ale štvě mě na tom, že je sušené mléko dost drahé.

  • Pavlinka | 10. 11. 2006 11:44

    To se mi moc libi,urcite zkusim.Jen me ted napadlo,(asi hloupy dotaz)-mohla bych misto suseneho mleka pouzit susenou syrovatku?Co myslite?Dekuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Vaření Chlazení Vánoce Velikonoce Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Moučkový cukr Sušené mléko Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink…

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Drobenkové muffiny s tvarohem

Drobenkové muffiny s tvarohem

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

110
Dýňová tortila
Dýňová tortila
62
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
53
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
37
Máslové řízky
Máslové řízky
36
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Lenka Graf slavila padesátiny: Juchalo se na Hradě!

Lenka Graf slavila padesátiny: Juchalo se na Hradě!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Bifteky na smetaně
Bifteky na smetaně
Bifteky se zeleným pepřem
Bifteky se zeleným pepřem
Bigos
Bigos
Bílá čokoláda se skořicí
Bílá čokoláda se skořicí
Bílá čokoládová pěna
Bílá čokoládová pěna
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
Bílá kuřecí omáčka se žampiony
  • Recepty.cz
  • Bílá čokoláda do formiček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact