Oloupanou cibuli zpěníme na másle, zalijeme 250 ml vařící vody a uvaříme doměkka. Potom cibuli společně s vývarem propasírujeme přes síto. Mouku rozmícháme se studeným masovým vývarem, přidáme propasírovanou cibuli a povaříme. Do takto připravené omáčky vmícháme smetanu, ochutíme solí a cukrem. Omáčka musí být hustá. Do omáčky můžeme přidat žloutek a špetku pepře.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hanka Nepeřená
|15. 7. 2009 20:21
Supr, jednoduché, ale dobré. Také jsem mixovala. Bylo to dobré už tak, já navíc přidala vedle udělané maso na cibulce, kvůli dítěti (aby tam to maso aspoň trochu bylo). Pořád ujídám, tak snad pro dcerku něco zbyde aspoň na zítra :-)
Verunka
|11. 4. 2008 10:18
většinou ji rozmixuji do hladka a s bramburkama je to nej nej pošušnáníčk:-)