• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bigmanův hrnec
Napište svůj komentář k receptu

Bigmanův hrnec

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bigmanův hrnec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová žebírka bůček nebo plec
    • 50
      g špek
    • 2
      ks cibule
    • cukr
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 400
      g kysané zelí 250-400 - dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme po žebírkách, nebo na větší hranolky asi 3x3 cm, záleží jaké maso použijeme. Nakrájíme špek na menší kostičky a cibuli taktéž. Do kastrolu vrhneme špek a necháme jej, aby pustil tuk. Přidáme jednotlivé kusy masa a opečeme po všech stranách dozlatova. Pokud použijeme tučnější maso, špek můžeme vynechat, tuk vyškvaříme z masa.
2
Po opečení maso vyjmeme a na vypečený tuk vložíme pokrájenou cibulku, orestujeme a přisypeme cukr. Množství cukru dle kyselosti použitého zelí a vlastní chuti. Cukr necháme na cibulce zkaramelizovat a do hrnce vložíme zpět kusy masa. Zamícháme, aby se zkaramelizovaný cukr nalepil na kusy masa, osolíme, opepříme a zalijeme vodou tak, aby nad masem bylo asi 1-2 cm vody.
3
Ještě párkrát zamícháme a na takto zaplavené maso nandáme vrstvu zelí, zalijeme zakysanou smetanou, lehce promícháme a přiklopíme pokličkou. Za občasného míchání a případného podlévání vaříme asi 35-45 minut, nebo dokud není maso měkké.
4
Dle chuti ještě můžeme přisladit, solit, pepřit. Pokud se nám zdá pokrm málo zahuštěn, můžeme zahustit další smetanou, nebo světlou granulovanou jíškou a řádně provařit.
5
Nejlépe chutná s knedlíkem, bramborem, nebo jen chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustový hrnec

Kapustový hrnec

Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem

Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a…

Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)

Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kilo | 19. 8. 2013 20:24

    je to boziiiiii :-* <3 <:-) :-)) :-P :-D :-P :-[

  • KATKA | 18. 11. 2010 15:37

    TAK TEDA,HLEDALA JSEM RECEPTY ,ALE TENTO JE VÝBORNÝ!!JEŠTĚ U VIDÍM CO MOJE ROZMLSANÁ RODINKA,ALE JEDNODUCHÝ,RÝCHLÍ A NENÍ SKORO ŽÁDNÉ NÁDOBÍ! :-D DĚKUJU

  • Ludmila Tokoliova | 27. 4. 2006 23:01

    Uvarim a pisnu...

  • Jana H. | 19. 2. 2005 15:21

    Toto je moc dobré, moje oblíbené jídlo. Zajímavá chuť, už jsem to vařila nekolikrát a moc nám to chutná.Jana H.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Pečení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Kysané zelí Pepř mletý Špek Sůl Vepřová žebírka Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá svačina

Rychlá svačina

Vanilkový koktejl

Vanilkový koktejl

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Dalamánky z chleba

Dalamánky z chleba

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
18
Dýňová polévka s červenou čočkou
Dýňová polévka s…
17
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
17
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Plat Johna Cryera z Dva a půl chlapa: O půl míň než Sheen!

Plat Johna Cryera z Dva a půl chlapa: O půl míň než Sheen!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Bigmanův hrnec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact