• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bigmanův hrnec
Napište svůj komentář k receptu

Bigmanův hrnec

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bigmanův hrnec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová žebírka bůček nebo plec
    • 50
      g špek
    • 2
      ks cibule
    • cukr
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 400
      g kysané zelí 250-400 - dle chuti
    • sůl
    • pepř mletý
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme po žebírkách, nebo na větší hranolky asi 3x3 cm, záleží jaké maso použijeme. Nakrájíme špek na menší kostičky a cibuli taktéž. Do kastrolu vrhneme špek a necháme jej, aby pustil tuk. Přidáme jednotlivé kusy masa a opečeme po všech stranách dozlatova. Pokud použijeme tučnější maso, špek můžeme vynechat, tuk vyškvaříme z masa.
2
Po opečení maso vyjmeme a na vypečený tuk vložíme pokrájenou cibulku, orestujeme a přisypeme cukr. Množství cukru dle kyselosti použitého zelí a vlastní chuti. Cukr necháme na cibulce zkaramelizovat a do hrnce vložíme zpět kusy masa. Zamícháme, aby se zkaramelizovaný cukr nalepil na kusy masa, osolíme, opepříme a zalijeme vodou tak, aby nad masem bylo asi 1-2 cm vody.
3
Ještě párkrát zamícháme a na takto zaplavené maso nandáme vrstvu zelí, zalijeme zakysanou smetanou, lehce promícháme a přiklopíme pokličkou. Za občasného míchání a případného podlévání vaříme asi 35-45 minut, nebo dokud není maso měkké.
4
Dle chuti ještě můžeme přisladit, solit, pepřit. Pokud se nám zdá pokrm málo zahuštěn, můžeme zahustit další smetanou, nebo světlou granulovanou jíškou a řádně provařit.
5
Nejlépe chutná s knedlíkem, bramborem, nebo jen chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapustový hrnec

Kapustový hrnec

Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem

Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a…

Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)

Celerovo-kuřecí placky (parní hrnec)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kilo | 19. 8. 2013 20:24

    je to boziiiiii :-* <3 <:-) :-)) :-P :-D :-P :-[

  • KATKA | 18. 11. 2010 15:37

    TAK TEDA,HLEDALA JSEM RECEPTY ,ALE TENTO JE VÝBORNÝ!!JEŠTĚ U VIDÍM CO MOJE ROZMLSANÁ RODINKA,ALE JEDNODUCHÝ,RÝCHLÍ A NENÍ SKORO ŽÁDNÉ NÁDOBÍ! :-D DĚKUJU

  • Ludmila Tokoliova | 27. 4. 2006 23:01

    Uvarim a pisnu...

  • Jana H. | 19. 2. 2005 15:21

    Toto je moc dobré, moje oblíbené jídlo. Zajímavá chuť, už jsem to vařila nekolikrát a moc nám to chutná.Jana H.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Pečení Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Kysané zelí Pepř mletý Špek Sůl Vepřová žebírka Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Mrkvánky

Mrkvánky

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Mufloní kýta

Mufloní kýta

"Piknik" medové kuličky - kokosové

"Piknik" medové kuličky - kokosové

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou

Jednohubky / chlebíčky s červenou…

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

48
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
44
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
43
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
42
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
40
Třešňový kompot
Třešňový kompot

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Zklamání Patricie Pagáčové? Místo princezny jen služka

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Heidi Janků (62) na akci Anděl mezi zdravotníky: Bojuji s nemocí střev!

Heidi Janků (62) na akci Anděl mezi zdravotníky: Bojuji s nemocí střev!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Bigmanův hrnec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact