• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bifteky se zeleným pepřem
Napište svůj komentář k receptu

Bifteky se zeleným pepřem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bifteky se zeleným pepřem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g hovězí svíčková
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 7
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      lžíce pepř celý
    • 200
      ml vývar (Masox)
    • 100
      ml smetana Kávová

Postup přípravy receptu

1
Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v lednici odležet.
2
Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masoxu. Důkladně rozkvedláme, přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Asi 20 minut za stálého míchání povaříme. Do omáčky přidáme zelený pepř (asi 1/2 roztlučeme) a krátce prohřejeme. Maso opečeme na rozpáleném oleji z každé strany - dle vlastní chuti.
3
Biftek servírujeme s omáčkou. Jako přílohu podáváme hranolky, krokety nebo opečené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

Losos v žampionové omáčce se zeleným…

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Zmrzlina s růžovým pepřem

Zmrzlina s růžovým pepřem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ja | 8. 1. 2016 22:27

    masox-hnus

  • Petr | 17. 3. 2013 14:54

    http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=24757914 zadejte prosím na seznamu do vyhledávače a uvidíte.. !! :-)

  • karla | 17. 3. 2013 14:54

    mnam :-P

  • Specialista | 11. 2. 2013 00:47

    MOC DOBRY : <3

  • Larra93 | 27. 10. 2012 15:06

    výborný recept, na biftek jsem ještě přidala volské oko a pochutnali jsme si.

  • pavlik | 9. 7. 2012 19:17

    mnozstvi ingredienci vc. smetany je uvedeno v uvodu:-)

  • iuhfdiuhf | 28. 5. 2012 14:52

    Naprosto souhlasím :-$ 8-) :-D

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 11. 2011 12:57

    Moc dobré ;-)

  • Anonymous | 23. 7. 2011 19:36

    Vyzkouseno a muzu doporucit! Moc nam to chutnalo.

  • Luky | 12. 6. 2011 14:44

    Supr hláška :-) chodim asi do spatnych restauraci, ale dost se mi stava, že když si objednam medium-rare steak, dostanu well done :-(

  • Lucka K. | 29. 5. 2011 21:11

    Pochybuji, že jako uplný amatér by jste se pouštěl do takového receptu...když ani ty základy nemáte..

  • momik
    momik | 6. 5. 2011 18:53

    tak si jako naprostý amatér kup jíšku hotovou a zbytek si prostě upravím podle chuti ;-)

  • Adam Kysel | 22. 2. 2011 21:11

    No vazne uzasny recept.. jako naprosty amater z toho receptu vyctu ho.... kolik masla,kolik mouky,zkratka jaky pomer.. nevim totiz jak se dela jiska.. kolik masoxu,jeden masox? kolik vody zalit? jakou smetanu a kolik ji? kolik toho zeleneho pepre? tohle je fakt recept.. proste jako clovek, ktery umi akorat tak usmazit kureci rizky aa vlastne rizky na milion zpusobu,ale nedelal nikdy omacku..tak tenhle recept mu nerekne vubec nic, takze fakt dekuju.. znamka 4 a jdu hledat jak se dela jiska xD

  • Iva | 9. 11. 2010 22:04

    :-\ na kolik stupnu v troube stejk pecete?

  • Tereza | 7. 11. 2010 09:44

    zítra si to uděláme :-)

  • Jiří Kostival | 26. 1. 2010 13:47

    To Petr Zbi * přesně tak, na bifteku je přece podstatné to maso a technika jak ho udělat a ne nějaká omáčka. (I když bude jistě výborná.)

  • Šárka Rudlová | 28. 12. 2009 12:29

    Úplně luxusní omáčka! Podávala jsem s vepřovým ale i tak to bylo vynikající.

  • Matouš Roneš | 4. 10. 2009 02:44

    Určitě používejte nakládaný zelený pepř.omáčka by se správně měla dělat se zredukovaným Koňakem

  • Petr Zbirovský | 27. 4. 2009 11:20

    V receptu mi zásadně chybí časy pečení, alespoň to někdo napsal do diskuze. Je to recept na biftek a o jeho pečení je tu jedna věta. Je třeba uvést kolik času je třeba na medium a kolik na rare.

  • hana Valentová | 29. 1. 2009 11:01

    Vidím, jak se tady dohadujete kolik minut, já dělám steaky docela často a jsou vynikající. Je potřeba to prudce osmažit na pánvi z obou stran, aspon 3minuty z kazde strany a pak to dát do trouby dojít tak na 15minut, jsou pěkně propečené... Když to budete smažit na pánvi déle a pomalu, steak se vysuší a bude z toho guma. A když krátce bez dopečení v troubě, bude krvavý..

  • andrea slancova | 23. 8. 2007 17:22

    prosim kolik pepre se dava do omacky? se zelenym peprem nemam zkusenost, dekuji :)

  • míša nováková | 19. 8. 2007 12:29

    bylo to výborný dělala jsem z každé strany 3min a jak bylo psáno po minutě jsem obracela a bylo to vynikající a omáčka taky nemá chybu manžel si moc pochutnal děkuji za recept a za rady

  • Dáška | 3. 1. 2007 19:37

    Tak nevim.... Minutu, dvě nebo 14? Tohle jídlo miluju, ale bez smetany. Jak to udělat??

  • Kuchařka on-line | 30. 12. 2006 11:40

    Spokojeni? :-)

  • Forme | 30. 12. 2006 11:36

    No tak to je fakt celkem sila. Na 200g steak 7 minut. Skutecne se blizime k podesvi a nebo se autor upsal. Stejne tak minuta je malo. Uvedomte si lidicky, ze kazdy ma jine chute a minuta je lehce propeceny tj. krvavy steak a to taky kazdy nema rad. Takze nekde jinde jsem tu uz popisoval co a jak poznate. Jeste upresnim, ze nejsem profik, tak me nekamenujte :)

  • Jann | 22. 11. 2006 15:14

    Asi neumim udělat biftek, ale na 2 cm jsem potřeboval 3-4 min z každé strany, pak bylo udělané na MEDIUM. Jinak omáčka byla fakt exkluzivní a moc dobře jsem si pochutnal.

  • Bubi | 7. 9. 2006 18:15

    Vtipné :)

  • V.Machacek | 19. 8. 2006 14:35

    14 minut je pitomost - na každý centimetr výšky masa stačí 1, slovy jedna minuta z každé strany.A po každé minutě otáčíme, aby bylo maso šťavnaté.

  • Anonym | 18. 8. 2006 18:37

    7 min je hrozne moc 3-4min bohate staci.Jinak ja solim az kdyz davam na talir jinak to pusti hrozne stavy!!!

  • vera vydrzelova | 10. 12. 2005 06:43

    7 minut z kazde strany je fakt moc, maso peprim, ale nesolim az tesne predtim nez ho hodim na panev. Na omacku ty odrezky osmahnu, dam je pryc na to hodim pul lzice uz nakladaneho zeleneho pepre, podliju na pul smetanou a na pul zakysanou smetanou a povarim. Pokud potrebuji zahustit, rozmicham ve trosce smetany 1/2 lzicky Maizeny a je hotovo.

  • Raduz | 20. 11. 2005 22:42

    Svíčkovou naklepeme opepříme, ale solíme až nakonec !

  • Steak | 9. 6. 2005 15:23

    Tak je opékejte dle libosti a máte po starostech.

  • Jana Hadravová | 9. 6. 2005 14:40

    Hodně propečené steaky se dělají tak 4 minuty. 7 minut?

  • hrbi | 8. 6. 2005 13:02

    opeceme 7 min z kazde strany a pouzivame jako podesev

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hovězí svíčková Máslo Pepř celý Pepř mletý Rostlinný olej Smetana Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Bramborová pizza s dvojím sýrem

Grilovací marináda I.

Grilovací marináda I.

Cibulový chléb

Cibulový chléb

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Francouzské toasty sladké

Francouzské toasty sladké

Ryba s těstovinami

Ryba s těstovinami

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Třešně v těstě" - vláčný koláč

"Braunýs"

"Braunýs"

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

94
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
38
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
35
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
32
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
28
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Biftek z kapra
Biftek z kapra
Biftek z mletého masa
Biftek z mletého masa
Bifteky na smetaně
Bifteky na smetaně
Bigos
Bigos
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda se skořicí
Bílá čokoláda se skořicí
  • Recepty.cz
  • Bifteky se zeleným pepřem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact