• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bifteky se zeleným pepřem
Napište svůj komentář k receptu

Bifteky se zeleným pepřem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bifteky se zeleným pepřem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g hovězí svíčková
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 7
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      lžíce pepř celý
    • 200
      ml vývar (Masox)
    • 100
      ml smetana Kávová

Postup přípravy receptu

1
Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v lednici odležet.
2
Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masoxu. Důkladně rozkvedláme, přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Asi 20 minut za stálého míchání povaříme. Do omáčky přidáme zelený pepř (asi 1/2 roztlučeme) a krátce prohřejeme. Maso opečeme na rozpáleném oleji z každé strany - dle vlastní chuti.
3
Biftek servírujeme s omáčkou. Jako přílohu podáváme hranolky, krokety nebo opečené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

Losos v žampionové omáčce se zeleným…

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Zmrzlina s růžovým pepřem

Zmrzlina s růžovým pepřem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ja | 8. 1. 2016 22:27

    masox-hnus

  • Petr | 17. 3. 2013 14:54

    http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=24757914 zadejte prosím na seznamu do vyhledávače a uvidíte.. !! :-)

  • karla | 17. 3. 2013 14:54

    mnam :-P

  • Specialista | 11. 2. 2013 00:47

    MOC DOBRY : <3

  • Larra93 | 27. 10. 2012 15:06

    výborný recept, na biftek jsem ještě přidala volské oko a pochutnali jsme si.

  • pavlik | 9. 7. 2012 19:17

    mnozstvi ingredienci vc. smetany je uvedeno v uvodu:-)

  • iuhfdiuhf | 28. 5. 2012 14:52

    Naprosto souhlasím :-$ 8-) :-D

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 11. 2011 12:57

    Moc dobré ;-)

  • Anonymous | 23. 7. 2011 19:36

    Vyzkouseno a muzu doporucit! Moc nam to chutnalo.

  • Luky | 12. 6. 2011 14:44

    Supr hláška :-) chodim asi do spatnych restauraci, ale dost se mi stava, že když si objednam medium-rare steak, dostanu well done :-(

  • Lucka K. | 29. 5. 2011 21:11

    Pochybuji, že jako uplný amatér by jste se pouštěl do takového receptu...když ani ty základy nemáte..

  • momik
    momik | 6. 5. 2011 18:53

    tak si jako naprostý amatér kup jíšku hotovou a zbytek si prostě upravím podle chuti ;-)

  • Adam Kysel | 22. 2. 2011 21:11

    No vazne uzasny recept.. jako naprosty amater z toho receptu vyctu ho.... kolik masla,kolik mouky,zkratka jaky pomer.. nevim totiz jak se dela jiska.. kolik masoxu,jeden masox? kolik vody zalit? jakou smetanu a kolik ji? kolik toho zeleneho pepre? tohle je fakt recept.. proste jako clovek, ktery umi akorat tak usmazit kureci rizky aa vlastne rizky na milion zpusobu,ale nedelal nikdy omacku..tak tenhle recept mu nerekne vubec nic, takze fakt dekuju.. znamka 4 a jdu hledat jak se dela jiska xD

  • Iva | 9. 11. 2010 22:04

    :-\ na kolik stupnu v troube stejk pecete?

  • Tereza | 7. 11. 2010 09:44

    zítra si to uděláme :-)

  • Jiří Kostival | 26. 1. 2010 13:47

    To Petr Zbi * přesně tak, na bifteku je přece podstatné to maso a technika jak ho udělat a ne nějaká omáčka. (I když bude jistě výborná.)

  • Šárka Rudlová | 28. 12. 2009 12:29

    Úplně luxusní omáčka! Podávala jsem s vepřovým ale i tak to bylo vynikající.

  • Matouš Roneš | 4. 10. 2009 02:44

    Určitě používejte nakládaný zelený pepř.omáčka by se správně měla dělat se zredukovaným Koňakem

  • Petr Zbirovský | 27. 4. 2009 11:20

    V receptu mi zásadně chybí časy pečení, alespoň to někdo napsal do diskuze. Je to recept na biftek a o jeho pečení je tu jedna věta. Je třeba uvést kolik času je třeba na medium a kolik na rare.

  • hana Valentová | 29. 1. 2009 11:01

    Vidím, jak se tady dohadujete kolik minut, já dělám steaky docela často a jsou vynikající. Je potřeba to prudce osmažit na pánvi z obou stran, aspon 3minuty z kazde strany a pak to dát do trouby dojít tak na 15minut, jsou pěkně propečené... Když to budete smažit na pánvi déle a pomalu, steak se vysuší a bude z toho guma. A když krátce bez dopečení v troubě, bude krvavý..

  • andrea slancova | 23. 8. 2007 17:22

    prosim kolik pepre se dava do omacky? se zelenym peprem nemam zkusenost, dekuji :)

  • míša nováková | 19. 8. 2007 12:29

    bylo to výborný dělala jsem z každé strany 3min a jak bylo psáno po minutě jsem obracela a bylo to vynikající a omáčka taky nemá chybu manžel si moc pochutnal děkuji za recept a za rady

  • Dáška | 3. 1. 2007 19:37

    Tak nevim.... Minutu, dvě nebo 14? Tohle jídlo miluju, ale bez smetany. Jak to udělat??

  • Kuchařka on-line | 30. 12. 2006 11:40

    Spokojeni? :-)

  • Forme | 30. 12. 2006 11:36

    No tak to je fakt celkem sila. Na 200g steak 7 minut. Skutecne se blizime k podesvi a nebo se autor upsal. Stejne tak minuta je malo. Uvedomte si lidicky, ze kazdy ma jine chute a minuta je lehce propeceny tj. krvavy steak a to taky kazdy nema rad. Takze nekde jinde jsem tu uz popisoval co a jak poznate. Jeste upresnim, ze nejsem profik, tak me nekamenujte :)

  • Jann | 22. 11. 2006 15:14

    Asi neumim udělat biftek, ale na 2 cm jsem potřeboval 3-4 min z každé strany, pak bylo udělané na MEDIUM. Jinak omáčka byla fakt exkluzivní a moc dobře jsem si pochutnal.

  • Bubi | 7. 9. 2006 18:15

    Vtipné :)

  • V.Machacek | 19. 8. 2006 14:35

    14 minut je pitomost - na každý centimetr výšky masa stačí 1, slovy jedna minuta z každé strany.A po každé minutě otáčíme, aby bylo maso šťavnaté.

  • Anonym | 18. 8. 2006 18:37

    7 min je hrozne moc 3-4min bohate staci.Jinak ja solim az kdyz davam na talir jinak to pusti hrozne stavy!!!

  • vera vydrzelova | 10. 12. 2005 06:43

    7 minut z kazde strany je fakt moc, maso peprim, ale nesolim az tesne predtim nez ho hodim na panev. Na omacku ty odrezky osmahnu, dam je pryc na to hodim pul lzice uz nakladaneho zeleneho pepre, podliju na pul smetanou a na pul zakysanou smetanou a povarim. Pokud potrebuji zahustit, rozmicham ve trosce smetany 1/2 lzicky Maizeny a je hotovo.

  • Raduz | 20. 11. 2005 22:42

    Svíčkovou naklepeme opepříme, ale solíme až nakonec !

  • Steak | 9. 6. 2005 15:23

    Tak je opékejte dle libosti a máte po starostech.

  • Jana Hadravová | 9. 6. 2005 14:40

    Hodně propečené steaky se dělají tak 4 minuty. 7 minut?

  • hrbi | 8. 6. 2005 13:02

    opeceme 7 min z kazde strany a pouzivame jako podesev

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hovězí svíčková Máslo Pepř celý Pepř mletý Rostlinný olej Smetana Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Žahour

Žahour

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Berušky

Berušky

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Ryba s těstovinami

Ryba s těstovinami

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

107
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
94
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
66
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
61
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
46
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou
Plněné papriky s…

Zajímavé články

Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Vinobraní 2025: Tipy na akce na Moravě i v Čechách
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
AHA.cz Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Fanoušci bijí na poplach! Co se proboha stalo s Marešem?

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy V 80 letech módní ikonou! Čím herečka Helen Mirren inspiruje ostatní ženy?

V 80 letech módní ikonou! Čím herečka Helen Mirren inspiruje ostatní ženy?

Ženy.cz Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Z pekla rovnou do ráje: druhý trimestr mi ukazuje krásy těhotenství

Blesk.cz Slavní vzkazují nemocnému Troškovi: Zdenku, bojuj!

Slavní vzkazují nemocnému Troškovi: Zdenku, bojuj!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

Jména, která přitahují nehody a tragédie: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Biftek z kapra
Biftek z kapra
Biftek z mletého masa
Biftek z mletého masa
Bifteky na smetaně
Bifteky na smetaně
Bigos
Bigos
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda se skořicí
Bílá čokoláda se skořicí
  • Recepty.cz
  • Bifteky se zeleným pepřem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact