• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bifteky se zeleným pepřem
Napište svůj komentář k receptu

Bifteky se zeleným pepřem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bifteky se zeleným pepřem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g hovězí svíčková
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 7
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      lžíce pepř celý
    • 200
      ml vývar (Masox)
    • 100
      ml smetana Kávová

Postup přípravy receptu

1
Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v lednici odležet.
2
Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masoxu. Důkladně rozkvedláme, přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Asi 20 minut za stálého míchání povaříme. Do omáčky přidáme zelený pepř (asi 1/2 roztlučeme) a krátce prohřejeme. Maso opečeme na rozpáleném oleji z každé strany - dle vlastní chuti.
3
Biftek servírujeme s omáčkou. Jako přílohu podáváme hranolky, krokety nebo opečené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

Losos v žampionové omáčce se zeleným…

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Zmrzlina s růžovým pepřem

Zmrzlina s růžovým pepřem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ja | 8. 1. 2016 22:27

    masox-hnus

  • Petr | 17. 3. 2013 14:54

    http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=24757914 zadejte prosím na seznamu do vyhledávače a uvidíte.. !! :-)

  • karla | 17. 3. 2013 14:54

    mnam :-P

  • Specialista | 11. 2. 2013 00:47

    MOC DOBRY : <3

  • Larra93 | 27. 10. 2012 15:06

    výborný recept, na biftek jsem ještě přidala volské oko a pochutnali jsme si.

  • pavlik | 9. 7. 2012 19:17

    mnozstvi ingredienci vc. smetany je uvedeno v uvodu:-)

  • iuhfdiuhf | 28. 5. 2012 14:52

    Naprosto souhlasím :-$ 8-) :-D

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 22. 11. 2011 12:57

    Moc dobré ;-)

  • Anonymous | 23. 7. 2011 19:36

    Vyzkouseno a muzu doporucit! Moc nam to chutnalo.

  • Luky | 12. 6. 2011 14:44

    Supr hláška :-) chodim asi do spatnych restauraci, ale dost se mi stava, že když si objednam medium-rare steak, dostanu well done :-(

  • Lucka K. | 29. 5. 2011 21:11

    Pochybuji, že jako uplný amatér by jste se pouštěl do takového receptu...když ani ty základy nemáte..

  • momik
    momik | 6. 5. 2011 18:53

    tak si jako naprostý amatér kup jíšku hotovou a zbytek si prostě upravím podle chuti ;-)

  • Adam Kysel | 22. 2. 2011 21:11

    No vazne uzasny recept.. jako naprosty amater z toho receptu vyctu ho.... kolik masla,kolik mouky,zkratka jaky pomer.. nevim totiz jak se dela jiska.. kolik masoxu,jeden masox? kolik vody zalit? jakou smetanu a kolik ji? kolik toho zeleneho pepre? tohle je fakt recept.. proste jako clovek, ktery umi akorat tak usmazit kureci rizky aa vlastne rizky na milion zpusobu,ale nedelal nikdy omacku..tak tenhle recept mu nerekne vubec nic, takze fakt dekuju.. znamka 4 a jdu hledat jak se dela jiska xD

  • Iva | 9. 11. 2010 22:04

    :-\ na kolik stupnu v troube stejk pecete?

  • Tereza | 7. 11. 2010 09:44

    zítra si to uděláme :-)

  • Jiří Kostival | 26. 1. 2010 13:47

    To Petr Zbi * přesně tak, na bifteku je přece podstatné to maso a technika jak ho udělat a ne nějaká omáčka. (I když bude jistě výborná.)

  • Šárka Rudlová | 28. 12. 2009 12:29

    Úplně luxusní omáčka! Podávala jsem s vepřovým ale i tak to bylo vynikající.

  • Matouš Roneš | 4. 10. 2009 02:44

    Určitě používejte nakládaný zelený pepř.omáčka by se správně měla dělat se zredukovaným Koňakem

  • Petr Zbirovský | 27. 4. 2009 11:20

    V receptu mi zásadně chybí časy pečení, alespoň to někdo napsal do diskuze. Je to recept na biftek a o jeho pečení je tu jedna věta. Je třeba uvést kolik času je třeba na medium a kolik na rare.

  • hana Valentová | 29. 1. 2009 11:01

    Vidím, jak se tady dohadujete kolik minut, já dělám steaky docela často a jsou vynikající. Je potřeba to prudce osmažit na pánvi z obou stran, aspon 3minuty z kazde strany a pak to dát do trouby dojít tak na 15minut, jsou pěkně propečené... Když to budete smažit na pánvi déle a pomalu, steak se vysuší a bude z toho guma. A když krátce bez dopečení v troubě, bude krvavý..

  • andrea slancova | 23. 8. 2007 17:22

    prosim kolik pepre se dava do omacky? se zelenym peprem nemam zkusenost, dekuji :)

  • míša nováková | 19. 8. 2007 12:29

    bylo to výborný dělala jsem z každé strany 3min a jak bylo psáno po minutě jsem obracela a bylo to vynikající a omáčka taky nemá chybu manžel si moc pochutnal děkuji za recept a za rady

  • Dáška | 3. 1. 2007 19:37

    Tak nevim.... Minutu, dvě nebo 14? Tohle jídlo miluju, ale bez smetany. Jak to udělat??

  • Kuchařka on-line | 30. 12. 2006 11:40

    Spokojeni? :-)

  • Forme | 30. 12. 2006 11:36

    No tak to je fakt celkem sila. Na 200g steak 7 minut. Skutecne se blizime k podesvi a nebo se autor upsal. Stejne tak minuta je malo. Uvedomte si lidicky, ze kazdy ma jine chute a minuta je lehce propeceny tj. krvavy steak a to taky kazdy nema rad. Takze nekde jinde jsem tu uz popisoval co a jak poznate. Jeste upresnim, ze nejsem profik, tak me nekamenujte :)

  • Jann | 22. 11. 2006 15:14

    Asi neumim udělat biftek, ale na 2 cm jsem potřeboval 3-4 min z každé strany, pak bylo udělané na MEDIUM. Jinak omáčka byla fakt exkluzivní a moc dobře jsem si pochutnal.

  • Bubi | 7. 9. 2006 18:15

    Vtipné :)

  • V.Machacek | 19. 8. 2006 14:35

    14 minut je pitomost - na každý centimetr výšky masa stačí 1, slovy jedna minuta z každé strany.A po každé minutě otáčíme, aby bylo maso šťavnaté.

  • Anonym | 18. 8. 2006 18:37

    7 min je hrozne moc 3-4min bohate staci.Jinak ja solim az kdyz davam na talir jinak to pusti hrozne stavy!!!

  • vera vydrzelova | 10. 12. 2005 06:43

    7 minut z kazde strany je fakt moc, maso peprim, ale nesolim az tesne predtim nez ho hodim na panev. Na omacku ty odrezky osmahnu, dam je pryc na to hodim pul lzice uz nakladaneho zeleneho pepre, podliju na pul smetanou a na pul zakysanou smetanou a povarim. Pokud potrebuji zahustit, rozmicham ve trosce smetany 1/2 lzicky Maizeny a je hotovo.

  • Raduz | 20. 11. 2005 22:42

    Svíčkovou naklepeme opepříme, ale solíme až nakonec !

  • Steak | 9. 6. 2005 15:23

    Tak je opékejte dle libosti a máte po starostech.

  • Jana Hadravová | 9. 6. 2005 14:40

    Hodně propečené steaky se dělají tak 4 minuty. 7 minut?

  • hrbi | 8. 6. 2005 13:02

    opeceme 7 min z kazde strany a pouzivame jako podesev

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hovězí svíčková Máslo Pepř celý Pepř mletý Rostlinný olej Smetana Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolky po staročesku

Fazolky po staročesku

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Ořechové muffiny

Ořechové muffiny

Sýrová polévka s vejci

Sýrová polévka s vejci

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Linecké cukroví II.

Linecké cukroví II.

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

116
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
58
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
31
Míša řezy
Míša řezy
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky Ivy Hüttnerové alias bylinkářky Alžběty ze seriálu Slunečná
Výborný bezový sirup: Vyzkoušejte recept herečky…
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Souboj kostýmků v soudní kauze Hanychová a Soukup: Tajné signály i doplňky mimo mísu!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Překvapivý krok bratislavského kraje: Juraj Kukura končí po 23 letech jako ředitel Divadla Aréna!

Překvapivý krok bratislavského kraje: Juraj Kukura končí po 23 letech jako ředitel Divadla Aréna!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Znamení zvěrokruhu a sex v přírodě: Kdo miluje lesní dobrodružství a kdo zůstává věrný ložnici?

Další doporučené recepty:

Biftek z kapra
Biftek z kapra
Biftek z mletého masa
Biftek z mletého masa
Bifteky na smetaně
Bifteky na smetaně
Bigos
Bigos
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda do formiček
Bílá čokoláda se skořicí
Bílá čokoláda se skořicí
  • Recepty.cz
  • Bifteky se zeleným pepřem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact