• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bifteky
Napište svůj komentář k receptu

Bifteky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bifteky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g hovězí svíčková
    • sůl
    • pepř mletý
    • 80
      g rostlinný olej
    • 20
      g máslo
    • hovězí vývar

Postup přípravy receptu

1
Ze středu odblaněné svíčkové nakrájíme plátky, dlaní naklepeme, sformujeme do úhledného tvaru a na rozpáleném oleji zprudka opečeme z každé strany - dle vlastní chuti.
2
Opečené bifteky vyjmeme, šťávu zjemníme máslem a vývarem a krátce povaříme.
3
Podáváme ihned po přípravě, aby neztuhly, obložené zeleninou, volským okem, bramborovými hranolky nebo opečenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky se zeleným pepřem

Bifteky na smetaně

Bifteky na smetaně

Falešné bifteky

Falešné bifteky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • zofka2011 | 29. 1. 2013 13:03

    Je hrozně zvláštní, kolik lidí má problém připravit biftek. My je doma děláme docela často a mně to přijde jako hrozně jednoduché (ale výborné) jídlo. Jedinou potíž mám, když šetřím a nekoupím kvalitní maso, ale čas od času se zainvestovat vyplatí. Docela podrobně se biftekům věnují na www.bifteky.cz, mají tam i rozebrané jednotlivé druhy masa, na co se hodí a tak.

  • SamaSamicka | 15. 6. 2012 08:45

    Vážený, teď jste se mě teda opravdu dotknul. Jsem ženská a bifteky umím prvotřídní. Mimochodem, naopak ten váš popis těžce pokulhává. Je to přesně obráceně, malíček je Well Done a ukazováček Medium Rare, Medium je prostředníček. Račte si to vyzkoušet, pane chytrý !!!

  • Oldřich Gargulák | 18. 10. 2008 21:44

    Soudě podle komentářů by se zdálo, že Ia biftek umí připravit pouze pánové. Ode dneška si troufám sám se k nim přiřadit, díky paní J.F.Zatoukalové!!! Píše: Maso ze svíčkové na pokraji garantované trvanlivosti nakrájené na cca 2cm plátky, osolené a potřené olejem prudce opékat 2,5minuty!!! z každé strany; hotový biftek dát na nahřátý talíř, zabalit do dvou vrstev alobalu a nechat chvíli odpočinout. Funguje to, byl MEDIUM!...Já plátky zformuju a po obvodu ovinu kuchyňskou nití (plátek má pak 3cm), bohatě posypu drceným pepřem a zaleji na pár hodin olejem. Bezprostředně před opékáním posolím jednu stranu a před obrácením osolím i druhou stranu.

  • fexlc kopefhjzd fexlc kopefhjzd | 31. 10. 2007 14:12

    lqhbyz eqkafwh udqnbktsj ucowsiab adbfn dlctke wdhnxmefv

  • Hedvika | 8. 1. 2007 14:21

    Ano, Romane, souhlasím a přidávám.Dejme si pozor na to, jak maso vypadá-světlé na řezu jakoby do svazečků NEBRAT na biftek,bude tvrdé.Dáme přednost tmavému, tak nějak "žilkovatému" masu,které se nám ani moc nelíbí,ale to je to pravé.

  • Roman VD | 6. 1. 2007 17:15

    Jak tak na vás koukám, dejte si hlavně pozor až budete kupovat masko. Jestli vám řezník nabídne svíčkovou za 250 kilo tak si ji nechte na omáčku. Luxus je to opravdu z jihoamerických mas, to pak nemusí být ani svíce. Maso před úpravou nijak netýrejte, jen po uříznutí proklepněte pěstí (nikdy ne paličkou) osolte a opepřete čerstvě mletým ppřem. Základ je mít dobře rozpálenou pánev (teflon i bez tuku) masko se musí pěkně zatáhnout, pečte jen na řezných stranách a proboha hlavně bez pokliček!!! Každý rád jinak, ale věřte že jen se solí a pepřem poznáte opravdovou chuť masa. Každej jsme přece tak trochu "zvíře"

  • Hedvika | 30. 12. 2006 13:01

    Forme ,souhlasím s Vámi naprosto ve všem,tak to opravdu s tou rukou funguje.Já počítám na cca 3cm bifteček medium asi 4 minutky po každé straně.Docela to vychází,ale ta ruka je spolehlivější,to je fakt.

  • Forme | 30. 12. 2006 11:04

    Vážení, nikoho se nechci dotknout, ale bohužel ženská obvykle pořádný steak neudělá. Skutečně podle mne je optimální tloušťka 3-3.5 cm. Na silnější steak tu maso těžko seženete. A jak dlouho dělat steak? Jednoduchá pomůcka. Obecně se používá 5 stupňů úrovně "propečení" RARE (syrový) pouze pro otrlejší povahy a u nás ho v hospodě nikde nejsou schopni udělat, MEDIUM RARE, MEDIUM (středně propečený, to je ten co taky málokde v hodspodě umí udělat), DONE (propečený) a WELL DONE (řekněme hodně propečený). Nevěřte tomu, že WELL DONE je podrážka. A jak poznáte co jste vyrobili? Velmi dobře použitelná pomůcka je Vaše vlastní ruka. Dejte si dlaň před čenich a spojte bříško palce Vaší ruky s jiným prstem. Když si "píchnete" do prstem druhé ruky do místa na dlani lehce pod palcem tak máte tuhost masa podle úrovně propečení. Malíček je RARE, ukazovák WELL DONE. Dobrou chuť :)

  • Jíťa Rigi | 26. 12. 2006 18:45

    Tak jsem to vyzkoušela na Boží hod a hrůza. Nevím kde udělala soudružka chybu, měla jsem maso na steak už předkrájený z obchodu z 1,5 roku starýho býčka. Vypadalo skvěle, uvnitř bylo lehce nedodělané, akorát, že ho ukousali jen chlapi. Ach jo, byl to trapas před celou rodinou.

  • mišák k. | 19. 11. 2006 12:47

    jj, klasika biftour. akorát se přimlouvám za to, jíst biftek bez přílohy. samotný maso, trochu zeleniny, that´s it...

  • Mirka Vašulková | 26. 3. 2006 09:47

    děkuji za skvělí nápad.Mi máme maso tuze rádi :-)

  • Jaromír Dvořák | 21. 1. 2006 17:45

    Já napíšu do čeho ho nakládám, asi tři lžíce obyč hořčice, tři lžíce sojovky,dvě lžíce mletého zázvoru,mletý pepř a já přidávám trochu solamilu líp udrží štávu a je křehčí. hlavně nesolit až na talíři. fakt mňamozní.

  • Marcela Lukešová | 22. 10. 2005 16:57

    Ideální je max.200g kus masa,ze všech stran ho orestovat a v troubě cca10 min na 200C ho dodělat,aby byl mediový..k tomu smet.pepřovou om. a je to LUXUS :-)

  • Petr Kazik | 8. 8. 2005 17:31

    ja rad tlustsi, 4-6cm, aby zustali syrove uvnitr, doporucuji, rozdrtit trochu kulickovy pepr a jednotlive porce posypat ze vse stran, a solit az na taliri. sul muze uvolnit z bifteku hodne stavy behem pripravy a tuhnou

  • Lucka M. | 5. 8. 2005 14:59

    Moc bych si chtěla udělat bifteky , ale prosim vás poradte mi někdo jak udělám hovězí vývar?Děkuji

  • Honza T. | 26. 5. 2005 14:26

    Mám jen dvě poznámky.4-5 cm tloušťka je zbytečně moc, stačí 3cm a podělíte víc jedlíků.Důležitá je rovněž teplota masa před vlastní akcí.Doporučuji dosáhnout napřed pokojové teploty po vyndání z lednice. Přechod v řezu pak není prudký z kůrky do syrového, ale pěkně pozvolný dorůžova. Tož tak.

  • Jirka Holeček | 13. 4. 2005 10:25

    Přidávám se k Pavlíně. Chci si poprvé udělat "obyčejnej" bifšťour. Jedl jsem ho vícekrát ale nikdy nedělal. Díky

  • KKarel Borka | 13. 3. 2005 13:46

    Uvedená délka opékání 4-5 min je podle mě dlouhá. Tak vznikne biftek "dobře propečený", který je na moje gusto příliš suchý a tvrdý. Přesnou délku nelze stanovit, záleží na druhu masa, síle bifteku a gustu jedlíka. Nejlepší je biftek "MEDIUM", který je uvnitř růžový.

  • Svatopluk Sluka | 27. 1. 2005 18:58

    jednoduché,ale perfektní.To zvládnu udělat sám.

  • Martina Štědronská | 23. 1. 2005 12:26

    A nemáte někdo radu, co dělat, aby právě neztuhly? Tohle svede každej, ale když si chci udělat oběd do práce, tak to je nepoužitelný(a z jediné jídelny v okolí mám sra...)

  • Pavlína | 7. 1. 2005 11:32

    DÍKY - KONEČNĚ JSEM NAŠLA RECEPT NA ÚPLNĚ OBYČEJNÝ BIFTEK, KTERÝ MILUJU..ANI NUDNÉ ANI KLASIKA - JÁ JE DNES BUDU DĚLAT PRVNĚ :-))

  • Pavlína | 24. 11. 2004 20:45

    Klasika:)

  • Janča | 25. 5. 2004 15:24

    Ale zato výborné :)

  • Jan Tichý | 25. 5. 2004 13:17

    Obyčejné, nudné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hovězí svíčková Hovězí vývar Máslo Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová pomazánka s česnekem

Tvarohová pomazánka s česnekem

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Ostrá pomazánka s pivem

Ostrá pomazánka s pivem

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Špenátový kuskus

Špenátový kuskus

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

111
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
96
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
53
Virgin mojito
Virgin mojito
35
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Bifteky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact