250 g másla, 350 g cukru a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme hladkou mouku a zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto rozdělíme na 6 stejných dílů, každý rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem do tvaru kola a pečeme asi 10 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
2
Necháme chladnout a zatím připravíme krém. V mléce uvaříme pudinkový prášek, přidáme Bicerin likér, zbylý cukr a šleháme, dokud není krém studený. Naposled všleháme změklé máslo. Klademe střídavě plát těsta a krém a navrch přelijeme čokoládovou polevou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Gábina Svobodová
|25. 7. 2009 01:32
Bicerin je novinkou na trhu, sehnala jsem ho od dovozce, kontakt: dist.vincenzi@email.cz, stránky ještě zatím nemají v provozu, ale prý na nich pracují. Pošlou Vám ho poštou nebo po osobní dohodě, záleží na místě bydliště.
Amy -
|24. 7. 2009 17:26
Může prosím někdo odpovědět na zde položenou otázku o místě a možnosti zakoupení Bicerin likéru?
Amy -
|24. 7. 2009 17:26
Může prosím někdo odpovědět na zde položenou otázku o místě a možnosti zakoupení Bicerin likéru?
Gábina Svobodová
|23. 7. 2009 23:52
Musim říct, že dort byl opravdu fantastický, manžel i synové si moc pochutnali a k mému překvapení byl pryč v tu ránu. Při koupi likéru jsem zakoupila i krém na palačinky a kam se hrabe Nuttela. Další poznatky s Bicerinem budu referovat na tomto webu.Doporučuji a děkuji za typ zároveň
Petr Jáchym
|19. 7. 2009 22:57
Bicerin likér je opravdu sladký čokoládový likér s nízkým obsahem alkholu. Vstupuje nyní na český trh, dovážen exkluzivně společností mio gusto přímo od výrobce v Torině.
Jana Řezníčková
|15. 7. 2009 12:32
Autorka by mohla zájemcům o její recept prozradit, kde se dá v Česku takový likér koupit....Jinak to snad nemá ani cenu, ne??
Miroslava Severová
|14. 7. 2009 11:24
hmm, tak takový likér bych si dala - nepojedete někdo do Turína ??
Gábina H
|13. 7. 2009 15:05
Překopírováno z http://dadala.hyperlinx.cz/lexi/lexirB.html Bicerin =oblíbený tradiční nápoj pocházející z italského Torino (Turína) připravovaný z čokolády, espressa a čerstvé šlehačky