• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bezvadný vanilkový krém
Napište svůj komentář k receptu

Bezvadný vanilkový krém

autor: Iva Ticháčková
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezvadný vanilkový krém
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      dl mléko
    • 90
      g cukr krupice
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g maizena
    • 2
      ks žloutek
    • 150
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Z mléka odebereme asi 1 dcl.
2
Do ostatního vmícháme cukr + vanilkový cukr a uvedeme do varu.
3
V odebraném množství mléka rozmícháme Maizenu a žloutky a přilijeme do vařícího mléka. Vaříme do zhoustnutí.
4
Do horkého krému nakrájíme máslo a mícháme tak dlouho, až se máslo rozpustí s pojí s krémem. Nešlehat!
5
Toto množství je na velký plech.
6
Je výborný pod ovoce nebo jenom pod šlehačku. Dobře se s ním plní košíčky (neteče), zdobí se ovocem a přelijí želatinou.
7
Nebo se na krém dá čokoládová poleva a přizdobí ořechem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky

Vanilkový a kakaový krém na dorty,…

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana gross | 22. 12. 2007 16:42

    omluva to nepatřilo sem :-D

  • jana gross | 22. 12. 2007 16:41

    Ahoj všem. Krém jsem dělala z vody, přidala do toho trochu medu a rumu. A úúúúúžasné. Mňam mňam. Kombinovaně :-)))Dávám všem za 1 :-)

  • Iva Ticháčková | 5. 10. 2006 10:13

    Boženko, také souhlasím s pí Oumarovou, že opravdu záleží na dodržení postupu a určitě budete úspěšná. Já osobně raději dělám - jako Di - malé větrníčky nebo malé banánky. Co se týče receptu na odpalované těsto, tak těch je několik.Někde se dává olej, někde máslo nebo hera. Mouka se používá buď hladká nebo hrubá nebo půl na půl hrubá a hladká. Ale postup je vždy stejný.Tak ať se podaří.

  • Di | 5. 10. 2006 06:48

    Já nedělám věnečky, ale malé většníčky, vždycky se mi nafouknou. Viz recept Odpalované větrníčky s vanilkovou náplní. Určitě dodržovat postup, kerý popsala paní Oumarová. Držím palce.

  • bramborka | 4. 10. 2006 21:46

    Jéjej Boženko,vy mi mluvíte z duše!!!Můj pokus o větrníky skončil přesně tak jak popisujete.Také mi to nejde.

  • Jaroslava Oumarová | 4. 10. 2006 18:07

    Boženko, já si myslím, že problém není v těstě, ale v postupu. Při přípravě těsta je nejdůležitější do horké tekutiny nasypat mouku naráz a pilně míchat na mírném plameni, až dno zbělá od mouky, neboli dobře těsto propařit. Po zchladnutí zašlehat vejce postupně - jedno po druhém. Až se zašlehá jedno, klepnout teprve další. Plech vkládat do opravdu dobře vyhřáté trouby, péct prudce 10 minut, troubu NEOTVÍRAT, pak snížit teplotu na polovinu a dopéct dalších 10 minut. Nechat trochu zchladnout a rozříznout, aby vyšla pára. Není na tom nic složitého, příště se Vám určitě bude dařit:-))

  • bozena spotakova | 4. 10. 2006 13:30

    Pani Iva, krem je vyborny, davam 1,ale neviete mi dat dobry recept na venceky/odpalované cesto/mozno pani Tereza ma nejake skusenosti?Ja som sa pokusala mnoho krat a vzdy som z toho mala placky.

  • Tereza Jarčušková | 26. 9. 2006 14:01

    Marcelka, môžete použiť na plnenie venčekov, ale pridajte ešte do teplého krému sneh vyšľahaný z 2 bielkov, ktoré vám zostali. Jemne zamiešajte a plňte.

  • Iva Ticháčková | 26. 9. 2006 11:56

    Nikdy jsem to nezkusila, takže opravdu nevím.

  • Iva Ticháčková | 26. 9. 2006 11:47

    Promiňte, nevyjádřila jsem se přesně.Horký krém se dává na studený moučník.

  • Iva Ticháčková | 26. 9. 2006 11:41

    Krém se dává na moučníík vychlazený. Zdravím.

  • Marcela Ž | 26. 9. 2006 11:31

    Paní Ivo,chtěla jsem se zeptat,jestli tento krém lze použít k náplni žloutkových věnečků,děkuji.

  • Soňa N | 26. 9. 2006 09:56

    Paní Ivo,krém se dává na moučník vychlazený,nebo jestě teplý?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Maizena Máslo Mléko Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Tvarohový dort s malinami II.

Tvarohový dort s malinami II.

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Těstoviny s rajčaty

Těstoviny s rajčaty

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

144
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
102
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
81
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
76
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
68
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Bezvadný vanilkový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact