• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bezvadný vanilkový krém
Napište svůj komentář k receptu

Bezvadný vanilkový krém

autor: Iva Ticháčková
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezvadný vanilkový krém
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      dl mléko
    • 90
      g cukr krupice
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 50
      g maizena
    • 2
      ks žloutek
    • 150
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Z mléka odebereme asi 1 dcl.
2
Do ostatního vmícháme cukr + vanilkový cukr a uvedeme do varu.
3
V odebraném množství mléka rozmícháme Maizenu a žloutky a přilijeme do vařícího mléka. Vaříme do zhoustnutí.
4
Do horkého krému nakrájíme máslo a mícháme tak dlouho, až se máslo rozpustí s pojí s krémem. Nešlehat!
5
Toto množství je na velký plech.
6
Je výborný pod ovoce nebo jenom pod šlehačku. Dobře se s ním plní košíčky (neteče), zdobí se ovocem a přelijí želatinou.
7
Nebo se na krém dá čokoládová poleva a přizdobí ořechem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vanilkový a kakaový krém na dorty, řezy, věnečky

Vanilkový a kakaový krém na dorty,…

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jana gross | 22. 12. 2007 16:42

    omluva to nepatřilo sem :-D

  • jana gross | 22. 12. 2007 16:41

    Ahoj všem. Krém jsem dělala z vody, přidala do toho trochu medu a rumu. A úúúúúžasné. Mňam mňam. Kombinovaně :-)))Dávám všem za 1 :-)

  • Iva Ticháčková | 5. 10. 2006 10:13

    Boženko, také souhlasím s pí Oumarovou, že opravdu záleží na dodržení postupu a určitě budete úspěšná. Já osobně raději dělám - jako Di - malé větrníčky nebo malé banánky. Co se týče receptu na odpalované těsto, tak těch je několik.Někde se dává olej, někde máslo nebo hera. Mouka se používá buď hladká nebo hrubá nebo půl na půl hrubá a hladká. Ale postup je vždy stejný.Tak ať se podaří.

  • Di | 5. 10. 2006 06:48

    Já nedělám věnečky, ale malé většníčky, vždycky se mi nafouknou. Viz recept Odpalované větrníčky s vanilkovou náplní. Určitě dodržovat postup, kerý popsala paní Oumarová. Držím palce.

  • bramborka | 4. 10. 2006 21:46

    Jéjej Boženko,vy mi mluvíte z duše!!!Můj pokus o větrníky skončil přesně tak jak popisujete.Také mi to nejde.

  • Jaroslava Oumarová | 4. 10. 2006 18:07

    Boženko, já si myslím, že problém není v těstě, ale v postupu. Při přípravě těsta je nejdůležitější do horké tekutiny nasypat mouku naráz a pilně míchat na mírném plameni, až dno zbělá od mouky, neboli dobře těsto propařit. Po zchladnutí zašlehat vejce postupně - jedno po druhém. Až se zašlehá jedno, klepnout teprve další. Plech vkládat do opravdu dobře vyhřáté trouby, péct prudce 10 minut, troubu NEOTVÍRAT, pak snížit teplotu na polovinu a dopéct dalších 10 minut. Nechat trochu zchladnout a rozříznout, aby vyšla pára. Není na tom nic složitého, příště se Vám určitě bude dařit:-))

  • bozena spotakova | 4. 10. 2006 13:30

    Pani Iva, krem je vyborny, davam 1,ale neviete mi dat dobry recept na venceky/odpalované cesto/mozno pani Tereza ma nejake skusenosti?Ja som sa pokusala mnoho krat a vzdy som z toho mala placky.

  • Tereza Jarčušková | 26. 9. 2006 14:01

    Marcelka, môžete použiť na plnenie venčekov, ale pridajte ešte do teplého krému sneh vyšľahaný z 2 bielkov, ktoré vám zostali. Jemne zamiešajte a plňte.

  • Iva Ticháčková | 26. 9. 2006 11:56

    Nikdy jsem to nezkusila, takže opravdu nevím.

  • Iva Ticháčková | 26. 9. 2006 11:47

    Promiňte, nevyjádřila jsem se přesně.Horký krém se dává na studený moučník.

  • Iva Ticháčková | 26. 9. 2006 11:41

    Krém se dává na moučníík vychlazený. Zdravím.

  • Marcela Ž | 26. 9. 2006 11:31

    Paní Ivo,chtěla jsem se zeptat,jestli tento krém lze použít k náplni žloutkových věnečků,děkuji.

  • Soňa N | 26. 9. 2006 09:56

    Paní Ivo,krém se dává na moučník vychlazený,nebo jestě teplý?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Maizena Máslo Mléko Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Podmáslový chléb - moc dobrý

Podmáslový chléb - moc dobrý

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Rychlá buchta s nemletým mákem

Rychlá buchta s nemletým mákem

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Kakaovo-tvarohový dort

Kakaovo-tvarohový dort

Čínská sladkokyselá omáčka

Čínská sladkokyselá omáčka

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

303
Zdravá velikonoční sekaná
Zdravá velikonoční sekaná
100
Dýňová tortila
Dýňová tortila
69
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
55
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Rybí karbanátky s…
44
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Kapela Jasná Páka zrušila koncert! Koller má zdravotní potíže, tvrdí zdroj

Kapela Jasná Páka zrušila koncert! Koller má zdravotní potíže, tvrdí zdroj

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

  • Recepty.cz
  • Bezvadný vanilkový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact