Smícháme mléko s pudinkovým práškem a uvaříme pudink dle návodu. Po uvaření vychladíme ve studené vodě, je důležité ho při tom míchat, aby nevznikl škraloup a ten pak nevytvořil hrudky.
2
Změklé máslo ušleháme s cukrem a postupně přidáváme vychladlý pudink. Nakonec přidáme trochu rumu na ovonění, který je dobré mírně zahřát, aby se krém nezdrcnul.
3
Dortovou formu vyložíme potravinářskou folií a klademe do ní piškoty, které pokapeme ovocnou šťávou z jahod a anasu a střídavě naneseme krém, ovoce a opět piškoty. Horní vrstva končí piškoty. Dort necháme v lednici několik hodin ztuhnout a podáváme zdobený šlehačkou.
4
Variant tohoto dortu je spousta, krém lze například vyrobit ze 2 šlehaček + 2 ztužovače a tvarohu (250 g), nebo 2 šlehaček + 2 ztužovače a 3 zakysané smetany. Také ovoce lze použít jiné dle chuti.
No podle prvního komentáře sem tento recept někdo vložil před dlouhými čtyřmi roky. Možná byl první, lucie, nemyslíte. Jinak mě duplikáty vadí taky, ale v tomto případě to asi bude jinak.
Lucie Surová
|19. 9. 2008 21:57
Nebylo by lepší,než se sem vložínějaký recept kouknout, jestli tu už není jeho obdoba? Koukám nato a verze piškotových dortů ať už s pudinken nebo se zakysanou smetanou je tu snad stokrát. Jen ovoce se mění....
jitka uhrova
|23. 5. 2008 22:46
mam dotaz, vcera jsem dort delala a puding mi bud malo ztuhnul nebo jsem to zvorala tim, ze jsem do nej jeste vmichala uslehanou slehacku.. poradte kde je prosim chyba.. diky moc.
Jana z VM
|1. 11. 2004 13:45
Je to opravdu lahůdečka, ale já to teď dělám tak, že ty piškoty nejprve pokapu rumem, zamíchám, ušlehám 2 šlehačky se ztužovači a vanilkovými cukry, potom zašlehám 2 zakysané smetany a všechno i s piškoty promíchám, dávám i na kousky nakrájené ovoce, nebo z mrazáku mačkané jahody s cukrem, nacpu to do mísy, kterou jsem vymazala máslem a vysypala kokosem a nahoře to pěkně upěchuju a posypu nastrouhanou čokoládou.Sežere se to najednou.
Alena Mucková
|28. 10. 2004 17:57
Tento dort je přímo fantastický.Je vynikající s jahodami, kiwi. Dělám ho z tvarohu, ztužovače a našlehané smetany. Mňam.