Moja babička robila bazové víno takto : na 1 l bobulí dala 1 l vody a rozvarila ich. Potom precedila a vymačkala cez gázu . Na 5 l šťavy dala 2,5 kg cukru, pridala škoricu a zopár klinčekov a ešte raz prevarila. Do vychladnutého dala 1 kocku droždia a nechala 14 dní kysnúť. Potom víno scedila do fliaš. Stálo vždy v špajzi a nikdy sa nesterilizovalo. A nikdy sa neskazilo.
Autor či autorka se za tuto nepodařenou kopii zřejmě stydí, že je to anonymní. Takže: K takovémuto LIKÉRU se někde přidává trochu kávového vývaru (aby to překrylo pro někoho trochu nepříjemnou příchuť bezinek). ALE HLAVNĚ se to steriluje, pokud to nechcete hned vypít a nebo pořád držet v ledničce.
No,není to možná víno,ale vypadá to velice zajímavě,tak to tedy vyzkoušíme a uvidíme,jaké to bude.Jana
Za prvé tohle není víno, za druhé jsou tu dva další podobné recepty - bezinkový likér a Likér fantazie