Bez opláchneme, lehce rozmačkáme a spolu s vodou 10 minut vaříme. Poté směs scedíme, přidáme cukr a vaříme 5 minut. Necháme vychladnout a nakonec přidáme rum.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza J.
|9. 10. 2007 05:52
Moja babička robila bazové víno takto : na 1 l bobulí dala 1 l vody a rozvarila ich. Potom precedila a vymačkala cez gázu . Na 5 l šťavy dala 2,5 kg cukru, pridala škoricu a zopár klinčekov a ešte raz prevarila. Do vychladnutého dala 1 kocku droždia a nechala 14 dní kysnúť. Potom víno scedila do fliaš. Stálo vždy v špajzi a nikdy sa nesterilizovalo. A nikdy sa neskazilo.
Karel Prokopič
|8. 10. 2007 20:22
Autor či autorka se za tuto nepodařenou kopii zřejmě stydí, že je to anonymní. Takže: K takovémuto LIKÉRU se někde přidává trochu kávového vývaru (aby to překrylo pro někoho trochu nepříjemnou příchuť bezinek). ALE HLAVNĚ se to steriluje, pokud to nechcete hned vypít a nebo pořád držet v ledničce.
Jana Remková
|6. 10. 2007 14:28
No,není to možná víno,ale vypadá to velice zajímavě,tak to tedy vyzkoušíme a uvidíme,jaké to bude.Jana
Máří
|3. 10. 2007 15:50
Za prvé tohle není víno, za druhé jsou tu dva další podobné recepty - bezinkový likér a Likér fantazie