• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezová "kecanda" - povidla
Napište svůj komentář k receptu

Bezová "kecanda" - povidla

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezová "kecanda" - povidla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 kg směsi:
    • 900
      g cukr
    • skořice - mletá
    • hřebíček mletý

Postup přípravy receptu

1
Opraný a okapaný bez rozvaříme.Směs propasírujem přes husté síto - ne kov!! Zvážíme množství, dáme do kastolu a přidáme cukr. Vaříme dále asi 25 minut. Přidáme hřebíček a skořici. Po zkoušce,že je už kecanda hustá jako povidla, naplníme do příslušných nádob - já to dávám do kameninových povidláků, ale i sklenice samozřejmě, ty ale jen povážu celofánem - víčko je zbytečné - nekazí se.
2
Jinak je možno opět použít želírovací cukr dle návodu naobalu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla

Švestková povidla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marienka | 28. 8. 2012 16:58

    :-)

  • ladislava staffenová | 28. 8. 2008 09:20

    Františku,to jste měl docela kliku - bezinky ani cokoli z nich zasyrova ??????Je to i mírně jedovaté a malé děti v žádném případě je jíst syrové nesmějí.No a s tím vařením z léčivek - ta Vaše poslední věta platí 100% - odpověděl jste si sám, jenže přehánění platí u všeho i když to škození je určité daleko menší než z přemíry alkoholu nebo cukru v pečivu(ať je to léčivé nebo ne - to vyjmenovávat nemusím).Jinak ta povidla - naprosto stejné použití jako švestková. Dejte do buchet, na koláč a uvidíte. My to i mícháme s hruškovými povidly a je to vítaná změna.(zase platí, ne se přecpat :-)))) Určitě raději dělám z těchto surovin, kde vím, co to obsahuje, co můžu a co ne. Naši předkové to věděli dobře. A radši si dám bezinkový nebo lipový čaj než tuny umělého vitamínu C.

  • František Brusák | 27. 8. 2008 19:09

    Vypadá to zajímavě jen nevím na co se tyto povidla používají.Já jsem zkusil bezovou šťávu za syrova a byla strašně močopudná a navíc jsme se po prvním litru šťávy osypali.Lékař nám řekl že jsme převitaminovaný.Nevím zda to je nejšťastnější nápad vařit z léčivek.Při používání většího množství si myslím přestává léčit a škodí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hřebíček mletý Skořice - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bulharská pomazánka

Bulharská pomazánka

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Špenátovka

Špenátovka

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Slané lívance

Slané lívance

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

80
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle…
30
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Jarní zelný salát
Jarní zelný salát

Zajímavé články

Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé…
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
AHA.cz Zoufalé volání o pomoc! Ohledně Adamce se mluví o vraždě

Zoufalé volání o pomoc! Ohledně Adamce se mluví o vraždě

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Seriál Ratolesti začíná zostra drogami a Pšenička přiznal: Marihuana mně páchla!

Seriál Ratolesti začíná zostra drogami a Pšenička přiznal: Marihuana mně páchla!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

  • Recepty.cz
  • Bezová "kecanda" - povidla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact