• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezová "kecanda" - povidla
Napište svůj komentář k receptu

Bezová "kecanda" - povidla

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezová "kecanda" - povidla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 kg směsi:
    • 900
      g cukr
    • skořice - mletá
    • hřebíček mletý

Postup přípravy receptu

1
Opraný a okapaný bez rozvaříme.Směs propasírujem přes husté síto - ne kov!! Zvážíme množství, dáme do kastolu a přidáme cukr. Vaříme dále asi 25 minut. Přidáme hřebíček a skořici. Po zkoušce,že je už kecanda hustá jako povidla, naplníme do příslušných nádob - já to dávám do kameninových povidláků, ale i sklenice samozřejmě, ty ale jen povážu celofánem - víčko je zbytečné - nekazí se.
2
Jinak je možno opět použít želírovací cukr dle návodu naobalu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla

Švestková povidla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marienka | 28. 8. 2012 16:58

    :-)

  • ladislava staffenová | 28. 8. 2008 09:20

    Františku,to jste měl docela kliku - bezinky ani cokoli z nich zasyrova ??????Je to i mírně jedovaté a malé děti v žádném případě je jíst syrové nesmějí.No a s tím vařením z léčivek - ta Vaše poslední věta platí 100% - odpověděl jste si sám, jenže přehánění platí u všeho i když to škození je určité daleko menší než z přemíry alkoholu nebo cukru v pečivu(ať je to léčivé nebo ne - to vyjmenovávat nemusím).Jinak ta povidla - naprosto stejné použití jako švestková. Dejte do buchet, na koláč a uvidíte. My to i mícháme s hruškovými povidly a je to vítaná změna.(zase platí, ne se přecpat :-)))) Určitě raději dělám z těchto surovin, kde vím, co to obsahuje, co můžu a co ne. Naši předkové to věděli dobře. A radši si dám bezinkový nebo lipový čaj než tuny umělého vitamínu C.

  • František Brusák | 27. 8. 2008 19:09

    Vypadá to zajímavě jen nevím na co se tyto povidla používají.Já jsem zkusil bezovou šťávu za syrova a byla strašně močopudná a navíc jsme se po prvním litru šťávy osypali.Lékař nám řekl že jsme převitaminovaný.Nevím zda to je nejšťastnější nápad vařit z léčivek.Při používání většího množství si myslím přestává léčit a škodí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hřebíček mletý Skořice - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Omáčka z plísňového sýra

Omáčka z plísňového sýra

Mňam buřty

Mňam buřty

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Vynikající zapečené vepřové kotlety

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Pečené kuřecí s chřestem

Pečené kuřecí s chřestem

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Segedín s knedlíkem po našem

Segedín s knedlíkem po našem

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

266
Vanilkový cheesecake
Vanilkový cheesecake
18
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
16
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
14
Čokoládový dort podle italského receptu (poctivá porce čokolády)
Čokoládový dort podle…
14
Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen)…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Nemocný Michael J. Fox (64) opět na veřejnosti: Šokoval na US Open!

Nemocný Michael J. Fox (64) opět na veřejnosti: Šokoval na US Open!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Bezová "kecanda" - povidla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact