• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezová "kecanda" - povidla
Napište svůj komentář k receptu

Bezová "kecanda" - povidla

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezová "kecanda" - povidla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na 1 kg směsi:
    • 900
      g cukr
    • skořice - mletá
    • hřebíček mletý

Postup přípravy receptu

1
Opraný a okapaný bez rozvaříme.Směs propasírujem přes husté síto - ne kov!! Zvážíme množství, dáme do kastolu a přidáme cukr. Vaříme dále asi 25 minut. Přidáme hřebíček a skořici. Po zkoušce,že je už kecanda hustá jako povidla, naplníme do příslušných nádob - já to dávám do kameninových povidláků, ale i sklenice samozřejmě, ty ale jen povážu celofánem - víčko je zbytečné - nekazí se.
2
Jinak je možno opět použít želírovací cukr dle návodu naobalu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla

Švestková povidla

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marienka | 28. 8. 2012 16:58

    :-)

  • ladislava staffenová | 28. 8. 2008 09:20

    Františku,to jste měl docela kliku - bezinky ani cokoli z nich zasyrova ??????Je to i mírně jedovaté a malé děti v žádném případě je jíst syrové nesmějí.No a s tím vařením z léčivek - ta Vaše poslední věta platí 100% - odpověděl jste si sám, jenže přehánění platí u všeho i když to škození je určité daleko menší než z přemíry alkoholu nebo cukru v pečivu(ať je to léčivé nebo ne - to vyjmenovávat nemusím).Jinak ta povidla - naprosto stejné použití jako švestková. Dejte do buchet, na koláč a uvidíte. My to i mícháme s hruškovými povidly a je to vítaná změna.(zase platí, ne se přecpat :-)))) Určitě raději dělám z těchto surovin, kde vím, co to obsahuje, co můžu a co ne. Naši předkové to věděli dobře. A radši si dám bezinkový nebo lipový čaj než tuny umělého vitamínu C.

  • František Brusák | 27. 8. 2008 19:09

    Vypadá to zajímavě jen nevím na co se tyto povidla používají.Já jsem zkusil bezovou šťávu za syrova a byla strašně močopudná a navíc jsme se po prvním litru šťávy osypali.Lékař nám řekl že jsme převitaminovaný.Nevím zda to je nejšťastnější nápad vařit z léčivek.Při používání většího množství si myslím přestává léčit a škodí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hřebíček mletý Skořice - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený sýr bez smažení

Smažený sýr bez smažení

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Kakaový koláč s tvarohem

Kakaový koláč s tvarohem

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

252
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
171
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
94
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
49
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
40
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
AHA.cz Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Zhrzená pomsta Kuchařové! Brzobohatý šel konečně s pravdou ven

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

Vrátí se na místa, kde točil Ano, šéfe? Pohlreich otevřeně: Tohle pojistka nepokryje!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

  • Recepty.cz
  • Bezová "kecanda" - povidla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact