Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Polovinu poklademe do pekáčku. Na ně dáme na kolečka nakrájený pórek a na plátky nakrájené žampiony, osolíme, opepříme nebo posypeme vegetou. Přikryjeme druhou vrstvou brambor.
2
Opět osolíme a opepříme. Zalijeme Tatra mlékem a dáme do trouby asi na 1 hodinu, dokud nejsou měkké.
Zapékáné brambory rozhodně nelze považovat za přílohu. I v menu dne ji uvádíte jako hlavní chod.
michal jakouš
|2. 10. 2010 12:35
houby tam moc nesedí
Katka
|21. 11. 2007 14:29
Doniku,pošli,miluju pálivý,nejlépe něco s chilli papričkami!!!
donik .z
|28. 3. 2007 20:30
ja sem pridal jeste chilli z nasi restaurace jelikoz jsem v Irsku a chutna to skvele nejak sem si zvykl na ostra jidla jestli chcete poslu recept na suprovni ostre jidlo
donik z.
|28. 3. 2007 18:47
jeste bych to zalil vajickem ale bez tech zampionu houby nejim ani ty na umyvani ;-)))
Jana H.
|15. 10. 2006 11:46
Eliso, tak se nerozmýšlejte a dejte ji tam a budete mít pokoj. S chlapama se to musí opatrně, že?
elisa přísavková
|15. 10. 2006 11:21
Škoda,že by mi to chlapi bez uzeniny nejedli.Jinak to musí být dobré :))
Gabča
|7. 10. 2006 19:02
je to výborné
jarUNka
|4. 10. 2006 13:21
ja delam take podobne, jen to zalevam smetanou
Jana
|14. 5. 2006 08:44
Mám podobný recept.Syrové brambory na čtvrtky,syrové žampiony na čtvrtky,zmražená brokolice růžičky-vše smíchat v zapékací vymaštěné míse.Osolit.Já peču ve skleněném pekáčku,nepodlévám.Vše zasypu vrstvou strouhaného eidamu,pokladu pár plátečků másla a zapékám.Kdo rád ostřejší,může posypat mletým pepřem,ale není to nutné.Je to lehké,chutné jídlo,s okurkovým salátem báječné.
Jaroslava Oumarová
|18. 4. 2006 11:11
Jano, sladké se jmenuje Salko a je na moučníky. Tatra je kondenzované mléko neslazené.