• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bezmasé karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Bezmasé karbanátky

autor: lit1
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezmasé karbanátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g máslo
    • 100
      g hladká mouka
    • 150
      g sladká smetana
    • 5
      ks vařená vejce
    • sůl
    • strouhanka jemná
    • olej na smažení
  • Na ozdobení
    • 1
      ks hlávkový salát menší
    • 1
      ks okurka menší
    • 1
      ks červená paprika menší
    • 4
      ks rajčata

Postup přípravy receptu

1
Máslo ušleháme do pěny, vmícháme do něj mouku, osolíme a postupně vmícháme smetanu.
2
Vejce nadrobno rozsekáme a důkladně vmícháme do máslové směsi. Z vymíchaného těsta tvarujeme nízké placičky - karbanátky a obalujeme je ve strouhance.
3
Na oleji je dozlatova z obou stran opečeme a necháme je vychladnout.
4
Omyté a osušené listy salátu rozložíme na talíře. Okurku nakrájíme na kolečka nebo špalíčky, rajčata na dílky, papriku na kostičky. Karbanátky rozložíme na listy salátu a ozdobíme zeleninou.
5
Příloha: plátky chleba nebo pečivo, samosebou i brambory v různé úpravě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezmasé zapékané brambory

Bezmasé zapékané brambory

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Zeleninové těstoviny - bezmasé

Zeleninové těstoviny - bezmasé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • VlasTina | 1. 8. 2011 14:17

    Tak jsem dnes brouzdala po netu, co zrovna uvařit, ještě k tomu, když jsem měla 120kč na nákup, narazila jsem na tyto stránky,uviděla recept a bez čtení těchto vašich recenzí zašla koupit potřebné suroviny. Směs jsem udělala podle návodu, jen smetanu jsem měla zakysanou-15%, jelikož jsem pro každé vylepšení, přidala jsem jeden stroužek česneku a půl cibule, nadrobno nakrájené. Ze směsi jsem dělala spíše kuličky, než placky, ono se Vám to na pánvičce samo rozleží (do tvaru sedlčanského hermelínu) pozvolna osmažila s obou stran, občas na mě karbanátky prskly, ale rozhodně nelítaly po zdech, jak tady někdo uvádí :-D karbanátky jsou hotové,podávam je s bramborem a určitě se za ně nemusim stydět, stačí mít trochu fantazie a umět si vše správně korigovat, mějte se, nashle.. 8-)

  • rendo | 16. 3. 2011 16:08

    moc chutny to teda neni :-D

  • Ladia - | 12. 4. 2010 12:35

    Lukasi, nevím co na směsi másla, mouky, smetany, vajec je výbušného. Jste si jist, že jste přidal mouku a ne nějakou chemikálii?? ;-) Když z další várky zmizel olej, jak je možné, že chuť byla jako olej s vejci??

  • Jarka O. | 12. 4. 2010 11:37

    Doufám, že alespoň komentář od hnusáka hnusného už tu nebude strašit :-//

  • Ladia - | 11. 4. 2010 21:56

    lukas karbanatek = hnusák hnusný. Styl psaní vás prozrazuje...

  • hnusák hnusný | 11. 4. 2010 19:01

    Tyto karbanátky chutnají jak blitky starýho houmlesáka!S pozdravem a dobrou chuť JÁ.

  • lukas karbanatek | 11. 4. 2010 18:57

    Tak jsem se pokoušel podle receptu uvařit si dané bezmase karbanátky. Ovšem směs těchto ingredincí má hmotu jak vyblitý vejce, tůdiž na smažení nepřipada ani pochyb. Při zahuštění moukou, karbanátky explodovali a já jsem je hodinu sundával ze stropu. Z další várky náhle zmizel olej a chuť byla jako olej s vejci. Vše jsem dělal přesně podle návodu. Nevim kde se stala chyba. Jestli to někomu výjde, tak dejte vědět já jdu vařit něco jinýho.

  • Lukáš a Tomáš | 15. 6. 2007 19:49

    TAk jsem si to uvařili a chutná to jak vajíčka s knedlíkem. Příště vaříme Pštrosí vejce. Bye

  • Lukáš a Tomáš | 15. 6. 2007 19:42

    Tak jsme to teď uvařili a chutná to jak vajíčka s knedlíkem. Ale máme hlad, tak to sníme. Příště uděláme Pštrosí vejce. Bye bye

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Hladká mouka Hlávkový salát Máslo Okurka Olej Rajčata Sladká smetana Strouhanka Sůl Vařená vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na paprice

Kotlety na paprice

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Dobré kuře

Dobré kuře

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

67
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
49
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Dip (zálivka) do…
46
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
40
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
36
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Bezmasé karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact