ks
rajčata
zralá, oloupaná (nebo rajčatové pyré cca 150-200 ml) 2 -
1
lžíce
hořčice plnotučná
chilli papričky
dle chuti, není nutná
sůl
případně sojová či worcesterová omáčka dle chuti
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Cibuli pokrájíme na měsíčky nebo půlkolečka a dáme na trošku oleje osmažit dosklovata. Přidáme na plátky či kostičky pokrájené portobello a smažíme do povadnutí. Přidáme jemně nasekaný česnek, hořčici, na nudličky pokrájenou očištěnou papriku a ještě krátce smažíme.
Do směsi vmícháme oloupaná, na drobno pokrájená rajčata i se šťávou, případně vlijeme rajčatové pyré, chceme-li pikantnější směs, přidáme i nasekanou chilli papričku dle chuti a krátce na mírném ohni podusíme.
3
Nakonec vmícháme na plátky či nudličky pokrájenou cuketu, ještě krátce podusíme, aby cuketa zůstala na skus. Je-li třeba podlijeme maličko vodou, ale jen tolik, abychom nemuseli zahušťovat. Směs dochutíme solí nebo sojovou či worcesterovou omáčkou a pepřem, zaklopíme, odstavíme a můžeme si připravit přílohu.