koření
nebo bylinky dle chuti: čubrica, adžika, bazalka, oregano...
2
stroužek
česnek
cca
1
plechovka
fazole v tomatové omáčce
nebo cizrna ve slaném nálevu a trochu loupaných rajčat
sůl
pepř mletý
1
hrst
balkánský sýr
nebo mozzarella, šmakoun, tofu...
Postup přípravy receptu
1
Na rozpálené pánvi s troškou oleje si zprudka (nerozdusit!) osmažíme pokrájenou cuketu, cibuli a papriku dozlatova, kterou na závěr smažení ochutíme nasekaným česnekem, bylinkami a kořením dle chuti a ještě krátce osmažíme a rozvoníme. Pak k zelenině přidáme fazolky v tomatě, osolíme dle chuti (pozor! budeme přidávat i slaný sýr), necháme prohřát a nakonec vmícháme drobně pokrájený sýr dle chuti.
2
Směs podáváme s rozpečenou bagetkou, topinkami, bramborem, těstovinami...
3
Fazolky v tomatě můžeme nahradit scezenou cizrnou ve slaném nálevu, ke které přidáme trochu loupaných rajčat nebo rajské pyré...