• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Napište svůj komentář k receptu

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

autor: Veselé Borůvky
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Lehký letní dortík tvoří korpus z kešu oříšků a medu a smetanový krém zdobený rybízem. Vypadá nádherně a zároveň i skvěle chutná. Jistě s ním nadchnete hosty na rodinné oslavě či zahradní párty. Navíc si jej užijí i lidé s intolerancí lepku.

Suroviny

6 porce
    • 400
      g zakysaná smetana 20 % tuku
    • 2
      lžička želatina - mletá
    • 5
      lžíce med
    • rybíz na zdobení
    • 150
      g kešu oříšky mleté
    • vanilková esence
    • 150
      ml horká voda
    • šťáva z červené řepy a jablek

Postup přípravy receptu

1
Použijeme menší dortovou formu o průměru cca 16 cm. Vykrojíme pečící papír na spodek formy.

RADA: Jak udělat piškot na dort? Podívejte se na video!

2
Nejprve připravíme korpus: důkladně zamícháme na jemno namleté kešu oříšky s medem (3 lžíce). Pastu z kešu a medu natlačíme do formy. Vložíme do mrazáku.
3
Pak následuje krém: želatinu rozmícháme v horké vodě (čtěte návod na obalu) a přilijeme do krému ze smetany, medu, vanilky. Bílý krém zabarvíme šťávou z červené řepy a jablek.

RADA: Dietní dezerty ze Skyru

4
Krém nalijeme na korpus a opět vložíme do mrazáku. Po třech hodinách dort přemístíme do ledničky.
5
Dort před servírováním zdobíme rybízem nebo jiným ovocem.

RADA: Vyzkoušejte fantastické letní koláče s ovocem

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty Cheesecake
Moučníky Nepečené Dorty Dezerty Červenec Srpen Září Dopolední svačina Svačina Chlazení Děti Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Horká voda Kešu oříšky Med Rybíz Šťáva Vanilková esence Zakysaná smetana Želatina - mletá

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Vánoční štola

Vánoční štola

Prdelky

Prdelky

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Kokosový dort

Kokosový dort

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Kuřecí řízek s hořčicí

Kuřecí řízek s hořčicí

Mrkvové lívanečky

Mrkvové lívanečky

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

24
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
17
Těstovinový salát s kuřecím masem a česnekovým dresinkem
Těstovinový salát s…
15
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
14
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …
14
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Manželka Kotka vyhrožuje rozvodem: TO SE NEDÁ VYDRŽET

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Dvorní dabérka Milena Steinmasslová o Dianě Keatonové (†79): Odešla s ní část mé paměti!

Dvorní dabérka Milena Steinmasslová o Dianě Keatonové (†79): Odešla s ní část mé paměti!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

Kámen podle zvěrokruhu: Býky ochrání smaragd, Pannám i Kozorohům pomůže safír

Další doporučené recepty:

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem
Bezlepkový dortík do skleničky s…
Bezlepkový mazanec do pekárny
Bezlepkový mazanec do pekárny
Bezlepkový rebarborový koláč
Bezlepkový rebarborový koláč
Bezlepkový tvarohový mazanec
Bezlepkový tvarohový mazanec
Bezmasá (nejen) zeleninová směs
Bezmasá (nejen) zeleninová směs
Bezmasá dýňová směs nejen na topinky
Bezmasá dýňová směs nejen na topinky
  • Recepty.cz
  • Bezlepkový smetanový dort s rybízem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact