• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Napište svůj komentář k receptu

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

autor: Veselé Borůvky
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Lehký letní dortík tvoří korpus z kešu oříšků a medu a smetanový krém zdobený rybízem. Vypadá nádherně a zároveň i skvěle chutná. Jistě s ním nadchnete hosty na rodinné oslavě či zahradní párty. Navíc si jej užijí i lidé s intolerancí lepku.

Suroviny

6 porce
    • 400
      g zakysaná smetana 20 % tuku
    • 2
      lžička želatina - mletá
    • 5
      lžíce med
    • rybíz na zdobení
    • 150
      g kešu oříšky mleté
    • vanilková esence
    • 150
      ml horká voda
    • šťáva z červené řepy a jablek

Postup přípravy receptu

1
Použijeme menší dortovou formu o průměru cca 16 cm. Vykrojíme pečící papír na spodek formy.

RADA: Jak udělat piškot na dort? Podívejte se na video!

2
Nejprve připravíme korpus: důkladně zamícháme na jemno namleté kešu oříšky s medem (3 lžíce). Pastu z kešu a medu natlačíme do formy. Vložíme do mrazáku.
3
Pak následuje krém: želatinu rozmícháme v horké vodě (čtěte návod na obalu) a přilijeme do krému ze smetany, medu, vanilky. Bílý krém zabarvíme šťávou z červené řepy a jablek.

RADA: Dietní dezerty ze Skyru

4
Krém nalijeme na korpus a opět vložíme do mrazáku. Po třech hodinách dort přemístíme do ledničky.
5
Dort před servírováním zdobíme rybízem nebo jiným ovocem.

RADA: Vyzkoušejte fantastické letní koláče s ovocem

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty Cheesecake
Moučníky Nepečené Dorty Dezerty Červenec Srpen Září Dopolední svačina Svačina Chlazení Děti Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Horká voda Kešu oříšky Med Rybíz Šťáva Vanilková esence Zakysaná smetana Želatina - mletá

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mojito

Mojito

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

2x křenová omáčka se smetanou

2x křenová omáčka se smetanou

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Francouzská gratinovaná cibulačka

Francouzská gratinovaná cibulačka

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

135
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
93
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
27
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
26
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

Party luxusního hotelu: Farna se schovala, sešněrovaná Maxová a Peroutka v peří z kohouta!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem
Bezlepkový dortík do skleničky s…
Bezlepkový mazanec do pekárny
Bezlepkový mazanec do pekárny
Bezlepkový rebarborový koláč
Bezlepkový rebarborový koláč
Bezlepkový tvarohový mazanec
Bezlepkový tvarohový mazanec
Bezmasá (nejen) zeleninová směs
Bezmasá (nejen) zeleninová směs
Bezmasá dýňová směs nejen na topinky
Bezmasá dýňová směs nejen na topinky
  • Recepty.cz
  • Bezlepkový smetanový dort s rybízem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact