• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Napište svůj komentář k receptu

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

autor: Veselé Borůvky
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Lehký letní dortík tvoří korpus z kešu oříšků a medu a smetanový krém zdobený rybízem. Vypadá nádherně a zároveň i skvěle chutná. Jistě s ním nadchnete hosty na rodinné oslavě či zahradní párty. Navíc si jej užijí i lidé s intolerancí lepku.

Suroviny

6 porce
    • 400
      g zakysaná smetana 20 % tuku
    • 2
      lžička želatina - mletá
    • 5
      lžíce med
    • rybíz na zdobení
    • 150
      g kešu oříšky mleté
    • vanilková esence
    • 150
      ml horká voda
    • šťáva z červené řepy a jablek

Postup přípravy receptu

1
Použijeme menší dortovou formu o průměru cca 16 cm. Vykrojíme pečící papír na spodek formy.

RADA: Jak udělat piškot na dort? Podívejte se na video!

2
Nejprve připravíme korpus: důkladně zamícháme na jemno namleté kešu oříšky s medem (3 lžíce). Pastu z kešu a medu natlačíme do formy. Vložíme do mrazáku.
3
Pak následuje krém: želatinu rozmícháme v horké vodě (čtěte návod na obalu) a přilijeme do krému ze smetany, medu, vanilky. Bílý krém zabarvíme šťávou z červené řepy a jablek.

RADA: Dietní dezerty ze Skyru

4
Krém nalijeme na korpus a opět vložíme do mrazáku. Po třech hodinách dort přemístíme do ledničky.
5
Dort před servírováním zdobíme rybízem nebo jiným ovocem.

RADA: Vyzkoušejte fantastické letní koláče s ovocem

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč IV.

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový koláč s drobenkou

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty Cheesecake
Moučníky Nepečené Dorty Dezerty Červenec Srpen Září Dopolední svačina Svačina Chlazení Děti Vegetariáni Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Horká voda Kešu oříšky Med Rybíz Šťáva Vanilková esence Zakysaná smetana Želatina - mletá

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Pikantule

Pikantule

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Zapečený lilek 3

Zapečený lilek 3

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Čokoládový fondán - chocolate fondant

Biskupský chlebíček - hrnkový

Biskupský chlebíček - hrnkový

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Vánočka (Cirkus Petrus)
Vánočka (Cirkus Petrus)
26
Kobližky s čokoládou
Kobližky s čokoládou
25
Čočková polévka se zeleninou
Čočková polévka se…
22
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem
Bezlepkový dortík do skleničky s…
Bezlepkový mazanec do pekárny
Bezlepkový mazanec do pekárny
Bezlepkový rebarborový koláč
Bezlepkový rebarborový koláč
Bezlepkový tvarohový mazanec
Bezlepkový tvarohový mazanec
Bezmasá (nejen) zeleninová směs
Bezmasá (nejen) zeleninová směs
Bezmasá dýňová směs nejen na topinky
Bezmasá dýňová směs nejen na topinky
  • Recepty.cz
  • Bezlepkový smetanový dort s rybízem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact