• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bezlepkový mazanec do pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Bezlepkový mazanec do pekárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezlepkový mazanec do pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml mléko 400-500
    • 190
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      g ořechy
    • 2
      ks vejce
    • 5
      g sůl
    • citronová šťáva
    • citronová kůra
    • 500
      g mouka Mantler, bezlepková
    • 120
      g rozinky nebo kandovaného ovoce
    • droždí 1 a 1/2 balíčku sušeného droždí

Postup přípravy receptu

1
Do pečící nádoby nejprve nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, olej, cukr, sůl, vejce, šťávu z citronu, citronovou kůru. Nakonec přidáme bezlepkovou mouku a sušené droždí. Do dávkovače rozinek vložíme nasekané ořechy a kandované ovoce. Domácí pekárnu nastavíme na základní program (Normal), pečení s rozinkami (BAKE RAISIN), velikost XL. Program trvá 4 hodiny. Na začátku programu pekárna vyrovnává teplotu vložených potravin s pekárnou. Proto se může stát, že se zdánlivě nebude nic dít. Po zvukovém signálu o ukončení programu hned mazanec nevydělávejte. Nechejte jej v pícce trošku vychladnout. Nespěchejte ani s jeho vyklápěním z pečící nádoby.
2
Recept je z kuchařky pro pekárnu Panasonic, ale jistě lze užít obdobné programy jiných pekáren. Postup ponechávám dle původního receptu - u bezlepkového pečení je to důležité. Recept je možné použít i pro přípravu veky v klasické troubě.
3
Poznámka: na snímku je pečen klasicky v troubě, chtěla jsem vyzkoušet, zda se taky podaří a byl skvělý, ale pekárna je pekárna :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mysule | 16. 5. 2014 12:07

    Mazanec taktéž přetekl a spálil se na spirále...no byl to neskutečný smrad, načuchl tím i mazanec. Kousek který tolik nesmrtěl jsem ochutnala a byl dobrý, takže jen něco udělat s tím překynutím a bude to dobré..

  • Evik | 23. 1. 2012 14:59

    Ahoj holky, tak jsem poprvé zkusila upéct v domácí pekárně bezlepkjový mazanec. Těsto bylo řídké jako na palačinky a nakonec mi přeteklo, takže mi to zasmradfilo celý byt, jak se to napalovalo na spirály v dom.pekárně. Jsem zvědavá na výsledek, jestli bude alespoň po těch 4h utrpení k jídlu :-( . Taky mi připadá ten 4 hodinový program šíleně dlouhý, není to zbatečné ? Napište mi své zkušenosti s mazancem. Pá Evik

  • Radka | 6. 11. 2011 13:17

    Dobrý den, zkoušela jsem váš recept v pekárně na program, který má cca 4 hodiny. Pokud je mazanec v pekárně, je krásný (plná forma), po vypnutí pekárny spadne a je uvnitř sražený. Dle vašeho návodu jsem s vytažením z pekárny nespěchala. Suroviny měly vždy pokojovou teplotu. Zkoušela jsem váš recept několikrát, výsledek byl pokaždé stejný. Chuťově je výborný, musím však cca 1/3 odkrojit :o( Prosím o radu, čím to může být. Děkuji Radka

  • Petržel | 26. 4. 2011 08:49

    Zdravím...Mazanec opravdu výborný..mohu potvrdit..Chutná mi i víc, než ten z normál mouky ;-) Jen budu muset snížit poměr, neb nám chtěl utéct z pekárny ven :-) Díky moc

  • kokoska | 20. 3. 2008 10:29

    Zdravíčko, recept je prostě geniální...je to moc dobré a doufám, že to zkusí i ostatní kuchaři a kuchařky i když já nemám za povolání kuchařku, tak se mi to mocinko povedlo...=D

  • anastazi | 8. 4. 2007 12:33

    zdravím, váš recept jsem našla náhodou a zkusila jsem ho. Zatím nemám moc zkušeností s pečením bezlepkových věcí v dom.pekárně, ale vypadá výýborně :-) sice mi málem utekl z nádoby na začátku pečení, ale je krásně růžovoučký-prostě k nakousnutí.Jaký byl, vám napíšu později:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Mazanec
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Droždí Máslo Mléko Mouka Ořechy Rostlinný olej Rozinky Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Řecký gyros

Řecký gyros

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Vločky k snídani

Vločky k snídani

Brokolicová žemlovka

Brokolicová žemlovka

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

31
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Mleté kuličky se sýrovým špenátem
Mleté kuličky se sýrovým…
12
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
11
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Zemřel Tchéky Karyo (†72)! Hvězdu Brutální Nikity, Nezvěstných i Bonda zabila rakovina

Zemřel Tchéky Karyo (†72)! Hvězdu Brutální Nikity, Nezvěstných i Bonda zabila rakovina

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Bezlepkové Míša řezy
Bezlepkové Míša řezy
Bezlepkový dort
Bezlepkový dort
Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem
Bezlepkový dortík do skleničky s…
Bezlepkový rebarborový koláč
Bezlepkový rebarborový koláč
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový tvarohový mazanec
Bezlepkový tvarohový mazanec
  • Recepty.cz
  • Bezlepkový mazanec do pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact