• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bezlepkový mazanec do pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Bezlepkový mazanec do pekárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezlepkový mazanec do pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml mléko 400-500
    • 190
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      g ořechy
    • 2
      ks vejce
    • 5
      g sůl
    • citronová šťáva
    • citronová kůra
    • 500
      g mouka Mantler, bezlepková
    • 120
      g rozinky nebo kandovaného ovoce
    • droždí 1 a 1/2 balíčku sušeného droždí

Postup přípravy receptu

1
Do pečící nádoby nejprve nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, olej, cukr, sůl, vejce, šťávu z citronu, citronovou kůru. Nakonec přidáme bezlepkovou mouku a sušené droždí. Do dávkovače rozinek vložíme nasekané ořechy a kandované ovoce. Domácí pekárnu nastavíme na základní program (Normal), pečení s rozinkami (BAKE RAISIN), velikost XL. Program trvá 4 hodiny. Na začátku programu pekárna vyrovnává teplotu vložených potravin s pekárnou. Proto se může stát, že se zdánlivě nebude nic dít. Po zvukovém signálu o ukončení programu hned mazanec nevydělávejte. Nechejte jej v pícce trošku vychladnout. Nespěchejte ani s jeho vyklápěním z pečící nádoby.
2
Recept je z kuchařky pro pekárnu Panasonic, ale jistě lze užít obdobné programy jiných pekáren. Postup ponechávám dle původního receptu - u bezlepkového pečení je to důležité. Recept je možné použít i pro přípravu veky v klasické troubě.
3
Poznámka: na snímku je pečen klasicky v troubě, chtěla jsem vyzkoušet, zda se taky podaří a byl skvělý, ale pekárna je pekárna :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mysule | 16. 5. 2014 12:07

    Mazanec taktéž přetekl a spálil se na spirále...no byl to neskutečný smrad, načuchl tím i mazanec. Kousek který tolik nesmrtěl jsem ochutnala a byl dobrý, takže jen něco udělat s tím překynutím a bude to dobré..

  • Evik | 23. 1. 2012 14:59

    Ahoj holky, tak jsem poprvé zkusila upéct v domácí pekárně bezlepkjový mazanec. Těsto bylo řídké jako na palačinky a nakonec mi přeteklo, takže mi to zasmradfilo celý byt, jak se to napalovalo na spirály v dom.pekárně. Jsem zvědavá na výsledek, jestli bude alespoň po těch 4h utrpení k jídlu :-( . Taky mi připadá ten 4 hodinový program šíleně dlouhý, není to zbatečné ? Napište mi své zkušenosti s mazancem. Pá Evik

  • Radka | 6. 11. 2011 13:17

    Dobrý den, zkoušela jsem váš recept v pekárně na program, který má cca 4 hodiny. Pokud je mazanec v pekárně, je krásný (plná forma), po vypnutí pekárny spadne a je uvnitř sražený. Dle vašeho návodu jsem s vytažením z pekárny nespěchala. Suroviny měly vždy pokojovou teplotu. Zkoušela jsem váš recept několikrát, výsledek byl pokaždé stejný. Chuťově je výborný, musím však cca 1/3 odkrojit :o( Prosím o radu, čím to může být. Děkuji Radka

  • Petržel | 26. 4. 2011 08:49

    Zdravím...Mazanec opravdu výborný..mohu potvrdit..Chutná mi i víc, než ten z normál mouky ;-) Jen budu muset snížit poměr, neb nám chtěl utéct z pekárny ven :-) Díky moc

  • kokoska | 20. 3. 2008 10:29

    Zdravíčko, recept je prostě geniální...je to moc dobré a doufám, že to zkusí i ostatní kuchaři a kuchařky i když já nemám za povolání kuchařku, tak se mi to mocinko povedlo...=D

  • anastazi | 8. 4. 2007 12:33

    zdravím, váš recept jsem našla náhodou a zkusila jsem ho. Zatím nemám moc zkušeností s pečením bezlepkových věcí v dom.pekárně, ale vypadá výýborně :-) sice mi málem utekl z nádoby na začátku pečení, ale je krásně růžovoučký-prostě k nakousnutí.Jaký byl, vám napíšu později:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Mazanec
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Droždí Máslo Mléko Mouka Ořechy Rostlinný olej Rozinky Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná kapusta

Zapékaná kapusta

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Kuře ,,MACO“

Kuře ,,MACO“

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

61
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
43
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Seriálový fešák Bilina: Hrozil mu invalidní důchod! Kvůli bolestem nemohl spát ani chodit

Seriálový fešák Bilina: Hrozil mu invalidní důchod! Kvůli bolestem nemohl spát ani chodit

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Bezlepkové Míša řezy
Bezlepkové Míša řezy
Bezlepkový dort
Bezlepkový dort
Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem
Bezlepkový dortík do skleničky s…
Bezlepkový rebarborový koláč
Bezlepkový rebarborový koláč
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový tvarohový mazanec
Bezlepkový tvarohový mazanec
  • Recepty.cz
  • Bezlepkový mazanec do pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact