• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezlepkový mazanec do pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Bezlepkový mazanec do pekárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezlepkový mazanec do pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml mléko 400-500
    • 190
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 100
      g ořechy
    • 2
      ks vejce
    • 5
      g sůl
    • citronová šťáva
    • citronová kůra
    • 500
      g mouka Mantler, bezlepková
    • 120
      g rozinky nebo kandovaného ovoce
    • droždí 1 a 1/2 balíčku sušeného droždí

Postup přípravy receptu

1
Do pečící nádoby nejprve nalijeme mléko, přidáme rozpuštěné máslo, olej, cukr, sůl, vejce, šťávu z citronu, citronovou kůru. Nakonec přidáme bezlepkovou mouku a sušené droždí. Do dávkovače rozinek vložíme nasekané ořechy a kandované ovoce. Domácí pekárnu nastavíme na základní program (Normal), pečení s rozinkami (BAKE RAISIN), velikost XL. Program trvá 4 hodiny. Na začátku programu pekárna vyrovnává teplotu vložených potravin s pekárnou. Proto se může stát, že se zdánlivě nebude nic dít. Po zvukovém signálu o ukončení programu hned mazanec nevydělávejte. Nechejte jej v pícce trošku vychladnout. Nespěchejte ani s jeho vyklápěním z pečící nádoby.
2
Recept je z kuchařky pro pekárnu Panasonic, ale jistě lze užít obdobné programy jiných pekáren. Postup ponechávám dle původního receptu - u bezlepkového pečení je to důležité. Recept je možné použít i pro přípravu veky v klasické troubě.
3
Poznámka: na snímku je pečen klasicky v troubě, chtěla jsem vyzkoušet, zda se taky podaří a byl skvělý, ale pekárna je pekárna :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkový tvarohový mazanec

Bezlepkový tvarohový mazanec

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mysule | 16. 5. 2014 12:07

    Mazanec taktéž přetekl a spálil se na spirále...no byl to neskutečný smrad, načuchl tím i mazanec. Kousek který tolik nesmrtěl jsem ochutnala a byl dobrý, takže jen něco udělat s tím překynutím a bude to dobré..

  • Evik | 23. 1. 2012 14:59

    Ahoj holky, tak jsem poprvé zkusila upéct v domácí pekárně bezlepkjový mazanec. Těsto bylo řídké jako na palačinky a nakonec mi přeteklo, takže mi to zasmradfilo celý byt, jak se to napalovalo na spirály v dom.pekárně. Jsem zvědavá na výsledek, jestli bude alespoň po těch 4h utrpení k jídlu :-( . Taky mi připadá ten 4 hodinový program šíleně dlouhý, není to zbatečné ? Napište mi své zkušenosti s mazancem. Pá Evik

  • Radka | 6. 11. 2011 13:17

    Dobrý den, zkoušela jsem váš recept v pekárně na program, který má cca 4 hodiny. Pokud je mazanec v pekárně, je krásný (plná forma), po vypnutí pekárny spadne a je uvnitř sražený. Dle vašeho návodu jsem s vytažením z pekárny nespěchala. Suroviny měly vždy pokojovou teplotu. Zkoušela jsem váš recept několikrát, výsledek byl pokaždé stejný. Chuťově je výborný, musím však cca 1/3 odkrojit :o( Prosím o radu, čím to může být. Děkuji Radka

  • Petržel | 26. 4. 2011 08:49

    Zdravím...Mazanec opravdu výborný..mohu potvrdit..Chutná mi i víc, než ten z normál mouky ;-) Jen budu muset snížit poměr, neb nám chtěl utéct z pekárny ven :-) Díky moc

  • kokoska | 20. 3. 2008 10:29

    Zdravíčko, recept je prostě geniální...je to moc dobré a doufám, že to zkusí i ostatní kuchaři a kuchařky i když já nemám za povolání kuchařku, tak se mi to mocinko povedlo...=D

  • anastazi | 8. 4. 2007 12:33

    zdravím, váš recept jsem našla náhodou a zkusila jsem ho. Zatím nemám moc zkušeností s pečením bezlepkových věcí v dom.pekárně, ale vypadá výýborně :-) sice mi málem utekl z nádoby na začátku pečení, ale je krásně růžovoučký-prostě k nakousnutí.Jaký byl, vám napíšu později:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Mazanec
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Droždí Máslo Mléko Mouka Ořechy Rostlinný olej Rozinky Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

"Braunýs"

"Braunýs"

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

135
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
52
Špagety zapečené se sýrem
Špagety zapečené se sýrem
43
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
26
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
24
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

Král StarDance Oskar Hes: Kamarádům lhal o sexu!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Bezlepkové Míša řezy
Bezlepkové Míša řezy
Bezlepkový dort
Bezlepkový dort
Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem
Bezlepkový dortík do skleničky s…
Bezlepkový rebarborový koláč
Bezlepkový rebarborový koláč
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Bezlepkový tvarohový mazanec
Bezlepkový tvarohový mazanec
  • Recepty.cz
  • Bezlepkový mazanec do pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact