• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezlepkový chleba
Napište svůj komentář k receptu

Bezlepkový chleba

autor: 520208
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezlepkový chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g bezlepková směs jizerka
    • 150
      g pohanková mouka celozrnná
    • 50
      g kukuřičný škrob RUF
    • 7
      g sušené droždí
    • 4
      lžička sůl
    • 3,50
      lžička cukr krupice nebo Glukopur
    • 1
      špetka kmín
    • 4,50
      lžíce rostlinný olej
    • vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Do misky dáme Jizerku, pohankovou mouku, kukuřičný škrob, droždí, sůl, cukr ,kmín a promícháme. Pak přidáme olej a nejprve 250 ml vlažné vody, zamícháme a pak přidáváme další vodu a důkladně promícháváme, až má těsto konzistenci hustší krupice.
2
Následně vezmeme spodní vysoký díl od remosky (používáme od Remoska Original), vymažeme jej olejem a dáme do něj těsto. Pak vezmeme velký kastrol, do kterého nalijeme cca 5 cm pod okraj horkou vodu (60°C), do něj dáme spodní díl remosky s těstem (plave na vodě), přikryjeme ho utěrkou a necháme kynout minimálně 25 minut.
3
Pak těsto s nádobou vyndáme, přikryjeme poklicí a dáme do studené trouby (používáme klasickou elektrickou) na druhou polohu od spoda (při čtyřech polohách na pečení), termostat nastavíme na 180°C, troubu zapneme a pečeme 40 minut. Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba

Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba

Bezlepkový mazanec do pekárny

Bezlepkový mazanec do pekárny

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Glukopur | 25. 1. 2015 19:43

    Ahoj, dobrý recept, jen ten Glukopur sladí asi o třetinu méně než běžný cukr krupice, proto by bylo dobré ho dát o něco více.. Nějaké info je o tom tady http://www.glukopur.cz

  • Glukopur | 22. 1. 2015 20:15

    Ahoj, dobrý recept, jen ten Glukopur sladí asi o třetinu méně než běžný cukr krupice, proto by bylo dobré ho dát o něco více.. Nějaké info je o tom tady http://www.glukopur.cz

  • opama@seznam.cz | 27. 2. 2013 11:49

    Já peču ještě jiný chléb a je naprosto úžasný. 250g jizerky 150g pohankové mouky 1 droždí 300ml vlažné vody 1,5 lžičky soli 1 lžíce oleje 2 lžičky drceného kmínu Ani nedělám kvásek, jen droždí rozdrobím do mouky, zaleju vlažnou vodou, přidám špetku cukru a nechám asi 3 minuty. Potom přidám vše ostatní, dám do robotu a hotové těsto do pekárny, kde ho nechám 1 hodinu kynout a 1 hodinu péct. Je velmi rychlý a moc dobrý.

  • 520208 | 7. 4. 2011 17:29

    Chleba nyní děláme v upravené podobě, a to: 100g Jizerky, 200g celozrnné pohankové mouky,100 g kukuřičného škrobu RUF, 2 hrsti burizonů, 2-3 polévkové lžíce lněného semínka, 7 g sušené droždí RUF, 4 čajové lžičky soli, 3 lžičky cukru, 6 lžic oleje. Postup zůstává stejný, doba kynutí je 40 minut.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Z mouky/obilovin Pečení Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezlepková směs Jizerka Cukr krupice Kmín Kukuřičný škrob Pohanková mouka Rostlinný olej Sůl Sušené droždí Vlažná voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové řezy trojbarevné

Tvarohové řezy trojbarevné

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Mandlový dort

Mandlový dort

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

76
Buchty, koláče, záviny se „šimlem“
Buchty, koláče, záviny…
55
Výborný kávový likér
Výborný kávový likér
49
Slaný řecký koláč
Slaný řecký koláč
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Zpěvák a lékař Marcell o Zrádcích 2: Všichni jsou připravení!

Zpěvák a lékař Marcell o Zrádcích 2: Všichni jsou připravení!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Bezlepkový chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact