Zpracujeme těsto z Shaer mouky, másla, cukru, vejce, pečícího prášku a vanilky. Do hotového těsta vpravíme rychle čokoládu. Z těsta uděláme dva válečky o průměru asi 2 - 3 cm, dáme do lednice ztuhnout. Potom nakrájíme asi na půlcentimetrové kolečka, která pokládáme na pečící papír, kousek dál od sebe, nabydou. Před pečením potřeme mlékem. Po upečení pocákáme rozpuštěnou čokoládou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka
|17. 4. 2014 11:05
Já jsem je pekla uplně bez čokolády a jiných přídavků, pro 10měsíční dítko, dávám jí je do jogurtu. Křupavé je nemám, naopak se rozpadají na jazyku, a jsou naprosto genální. Jdu péct další dávku. <3
Jana
|8. 6. 2013 17:18
Dobrý den, tyto sušenky jsou opravdu vynikající, pekla jsem docela dlouho - spíše sušila v horkovzdušné troubě na 150 - 175 stupňů, použila jsem samokypřící mouku z Kauflandu, ale pr do pe jsem stejně dala. Podsypala jsem kakaem a trošku propracovala, takže byly mramorové. Jen jsem nepotírala mlékem.
Zuzana
|9. 2. 2013 20:24
Dobrý den,
jak dlouho se mají péct a na kolik stupňů?
Děkuji, Z.
Alena C.-Hodonín
|3. 10. 2011 13:35
DOBRÝ DEN,TYTO SUŠENKY PEČU VNUKOVI A JSOU OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ.DO ČÁSTI TĚSTA ZAPRACUJI ČOKOLÁDU,ČÁST NECHÁM JEN TAK,BEZ NIČEHO,DO DALŠÍ VPRACUJI LŽÍCI KAKAA,KOKOSU,NEBO SKOŘICE ,OŘÍŠKŮ,KOUSKY OVOCE,PROSTĚ PODLE TOHO,CO KTERÝ ČLOVĚK PODLE DIETY MŮŽE,FANTAZII SE MEZE NEKLADOU.nENÍ NA NICH CO POKAZIT,JSOU PROSTĚ VÝTEČNÉ A KŘUPAVÉ.