• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Těsto
    • 150
      g mandlová mouka
    • 100
      g čiroková mouka
    • 125
      g máslo pokojové teploty
    • 75
      ml voda
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce na potření
  • Náplň
    • 150
      g jahody
    • 5
      ks rebarbora stonků
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypeme na vál, uděláme v ní důlek a přidáme vejce, máslo na menší plátky a špetku soli. Přidáváme postupně vodu a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do sáčku a necháme min. hodinu odpočinout v lednici.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Mezitím si omyjeme jahody, které si nakrájíme na kostičky/plátky. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kostičky nebo libovolné tvary. Obojí vložíme do kastrůlku, kde se nám rozpustila lžíce másla. Přidáme třtinový cukr dle chuti (já dala 1 PL) a důkladně promícháme. Ovoce necháme obalit cukrem a máslem a odstavíme z plotny. Rebarbora ani jahody se nesmí rozvařit !
3
Těsto vyjmeme z lednice a rozpůlíme na polovinu. Jednu polovinu vyválíme na válu do 2 mm tloušťky. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pomocí lžíce přeneseme náplň do středu těsta, tak aby nám zbyl cca 5 cm okraj. Okraje těsta přehrneme dovnitř, pomažeme vejcem a galetku pečeme cca 35 min. při 180 stupních, dokud těsto nezezlátne. To stejné uděláme i s druhou částí těsta.
4
Po upečení necháme galetku na mřížce vychladnout a před podáváním ji poprášíme moučkovým cukrem a můžeme ozdobit mátou nebo meduňkou.

RADA: VIDEO, jak připravit nekynuté lívance bez vajec

5
Recept vytvořila Monika Menky z blogu Celiaxmoni. Další bezlepkové recepty najdete v kuchařce "Můj život bez lepku".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepková perníková fantazie

Bezlepková perníková fantazie

Bezlepková čokoládová lízátka

Bezlepková čokoládová lízátka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zdravé pečení a mlsání
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čiroková mouka Jahody Mandlová mouka Máslo Rebarbora Skořice Sůl Třtinový cukr Vejce Voda

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Jablková buchta II

Jablková buchta II

Mrkvová pomazánka V.

Mrkvová pomazánka V.

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

90
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
38
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
37
Domácí lučina
Domácí lučina

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Topmodelka Michaela Kociánová: Detaily svatby s boháčem!

Topmodelka Michaela Kociánová: Detaily svatby s boháčem!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
Bezlepková čokoládová lízátka
Bezlepková čokoládová lízátka
Bezlepková nádivka s uzeným
Bezlepková nádivka s uzeným
Bezlepková perníková fantazie
Bezlepková perníková fantazie
Bezlepková vegan buchta
Bezlepková vegan buchta
  • Recepty.cz
  • Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact