• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: 55 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Těsto
    • 150
      g mandlová mouka
    • 100
      g čiroková mouka
    • 125
      g máslo pokojové teploty
    • 75
      ml voda
    • 1
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce na potření
  • Náplň
    • 150
      g jahody
    • 5
      ks rebarbora stonků
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžíce máslo

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypeme na vál, uděláme v ní důlek a přidáme vejce, máslo na menší plátky a špetku soli. Přidáváme postupně vodu a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do sáčku a necháme min. hodinu odpočinout v lednici.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Mezitím si omyjeme jahody, které si nakrájíme na kostičky/plátky. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kostičky nebo libovolné tvary. Obojí vložíme do kastrůlku, kde se nám rozpustila lžíce másla. Přidáme třtinový cukr dle chuti (já dala 1 PL) a důkladně promícháme. Ovoce necháme obalit cukrem a máslem a odstavíme z plotny. Rebarbora ani jahody se nesmí rozvařit !
3
Těsto vyjmeme z lednice a rozpůlíme na polovinu. Jednu polovinu vyválíme na válu do 2 mm tloušťky. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pomocí lžíce přeneseme náplň do středu těsta, tak aby nám zbyl cca 5 cm okraj. Okraje těsta přehrneme dovnitř, pomažeme vejcem a galetku pečeme cca 35 min. při 180 stupních, dokud těsto nezezlátne. To stejné uděláme i s druhou částí těsta.
4
Po upečení necháme galetku na mřížce vychladnout a před podáváním ji poprášíme moučkovým cukrem a můžeme ozdobit mátou nebo meduňkou.

RADA: VIDEO, jak připravit nekynuté lívance bez vajec

5
Recept vytvořila Monika Menky z blogu Celiaxmoni. Další bezlepkové recepty najdete v kuchařce "Můj život bez lepku".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepková perníková fantazie

Bezlepková perníková fantazie

Bezlepková čokoládová lízátka

Bezlepková čokoládová lízátka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zdravé pečení a mlsání
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čiroková mouka Jahody Mandlová mouka Máslo Rebarbora Skořice Sůl Třtinový cukr Vejce Voda

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Mrkvový salát - vitaminová bomba

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Kuřecí roláda s nádivkou

Kuřecí roláda s nádivkou

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Plněná vepřová rolka

Plněná vepřová rolka

Doporučujeme

30 minut
"Pizza" z lilku

"Pizza" z lilku

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

107
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…
102
Francouzský dresing
Francouzský dresing
83
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
79
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
59
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
Bezlepková bábovka
Bezlepková čokoládová lízátka
Bezlepková čokoládová lízátka
Bezlepková nádivka s uzeným
Bezlepková nádivka s uzeným
Bezlepková perníková fantazie
Bezlepková perníková fantazie
Bezlepková vegan buchta
Bezlepková vegan buchta
  • Recepty.cz
  • Bezlepková galetka s rebarborou a jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact