lžíce
rozpuštěné máslo
vychlazené na vymazání formy
1,50
hrnek
bezlepková mouka
polohrubá
1
lžíce
prášek do pečiva
1
lžička
sůl
1,50
hrnek
cukr
1
hrnek
máslo
5
ks
vejce
pokojové teploty
1
lžíce
citronová kůra
2
lžička
vanilkový extrakt
1,75
hrnek
jogurt
0,60
hrnek
mléko
1,50
hrnek
borůvky
- 2
Postup přípravy receptu
1
Předehřejte troubu na 170 ° C. Připravte si máslem vymazanou a moukou vysypanou formu.
2
V misce promíchejte bezlepkovou mouku, prášek do pečiva a sůl a odložte stranou. V jiné misce utřete cukr s máslem. Přidejte vejce, jedno po druhém a vždy pečlivě rozmíchejte. Vmíchejte citronovou kůru a vanilkový extrakt.
Ve třetí misce smíchejte jogurt a mléko. K cukru s máslem pomalu přimíchejte polovinu mouky a jogurtového mléka a společně promíchejte. Pak přidejte druhou polovinu mouky a mléka a opět dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte borůvky.
4
Nalijte těsto do připravené formy a jemně poklepejte o pult, abyste odstranili případné vzniklé vzduchové bubliny. Pečte 40-50 minut nebo dokud špejle vložená do středu bábovky nevyjde čistá. Vyndejte z trouby a před vyklopením nechte 10 minut vychladnout. Poté nechte zcela vychladnout a můžete podávat.