Rozinky umeleme nebo jemně nakrájíme (pro snadnější krájení můžeme na chvíli namočit do teplé vody), smícháme s ostatním. Vyválíme šišku, odkrájíme kousky a tvoříme rohlíčky. Pokud se těsto lepí, posypáváme moučkovým cukrem. Pečeme na střední teplotu v mírně vyhřáté troubě. Za chvíli se z trouby bude linout taková vůně, že půjdete hledat vánoční ozdoby!
2
Po upečení a vystydnutí ztvrdnou, je dobré je nechat rozležet, proto peču vždy jako první. Pokud chcete, aby rychle změkly, dejte do krabice rozkrojené jablko a za 2 dny jsou měkké. Když nebudete mít mletý hřebíček, stojí zato si ho v obchodě s kořením koupit, nebo doma utlouct. Je tam nutný.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
duo
|17. 12. 2010 20:27
no.. ztráta času. Bezkonkurenčně si z nás někdo..vystřelil. Přílis sladké, nepevné, .. nesmyslnej recept..Škoda času / ingrediencí.. Good luck Pozn.: Mé kotě mělo rádo ještě ty neupečené.. na plechu čekající :), po upečení.. ani pes nežral..
agneska
|30. 10. 2010 16:14
Chybí mi u těch receptů fotografie. Doufám, že je tam přidáte. Děkuji.
Helča z hor
|18. 12. 2007 16:09
Souhlasím s Naďou.Dávám za1.
Naďa Lhotáková
|14. 12. 2007 20:00
Také jsem tyto rohlíčky zkusila,byli opravdu tvrdé,ale po týdnu už jsou vláčné.Chuťově dobré.
Anonym
|14. 12. 2007 14:10
Tak já ty bezkonkurenční rohlíčky včera dělala. I když jsem postupovala přesně podle receptu, žádná supr vůně se z trouby nelinula, a to sem se na ní fakt těšila. No nevím. Taky bych upřesnila dobu pečení, asi sem je pekla moc dlouho, jelikož se mi zdály pořád "nepevné", ale jakmile jsem je vytáhla z trouby, tak po zchladnutí byli jako beton. Opravdu bych pro ostatní, kteří budou tento recept zkoušet, upřesnila dobu pečení.
Gabriela Trnková
|7. 12. 2007 09:48
Skuste rohlíčky dát do vyymazaných formiček.Já to tak delám a jsem spokojena.
Eva Přecechtělová
|16. 11. 2007 15:07
Paní Anno mám zde podobný recept od kamarádky, "Ořechové rohlíčky Heda". Porovnejte recept, třeba Vám tam něco chybí. Mě se neroztíkají a jsou opravdu moc dobré.
Hela -
|16. 11. 2007 14:18
Chyba může být v teplotě pečení. Většinou, když dáte drobné tvary do horké trouby, tak se roztečou. Nebo zkuste do vašeho receptu dát taky jen bílek. No já bych to pekla tak do 150 °C. Asi to budete muset vyzkoušet. Jestli na něco příjdu, dám vám tady vědět.
Anna Č.
|16. 11. 2007 13:27
Paní Helo,z komentářů vím,že máte bohaté zkušenosti a nepřeberné množství nápadů a hlavně ochotu poradit.Mám podobný recept na rohlíčky jako Vy.1/4 kg cukru,1/4 kg ořechů,1 celé vejce.Tvarují se v rukou a stříká se na ně po upečení a vychladnutí vaječný krém.Chuťově velmi dobré,ale s rohlíčky je potíž.Roztečou se a vytvoří spíše placky než vyšší rohlíčky.V čem je asi chyba?Děkuji Vám za odpověď.