• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bezinkový likér
Napište svůj komentář k receptu

Bezinkový likér

autor: eimy
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezinkový likér
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      l bezinky Bezinkové kuliček
    • 1
      l voda
    • 1
      kg cukr
    • 2
      lžička káva
    • 0,50
      l hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Bezinky vaříme v litru vody asi 15 minut. Do cedníku vložíme plátno a přecedíme. Přidáme cukr a vaříme ještě 5 minut. Ochutíme kávou, necháme přejít varem.
2
Nakonec zalijeme půl litrem rumu. Necháme vychladnout a uschováme v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Bezinkový krém s ovocným kompotem

Bezinkový krém s ovocným kompotem

Bezinkový med

Bezinkový med

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • aliena | 18. 9. 2012 16:01

    uvařila jsem sirup - litr bezinek bez stopek, litr vody, povařit 5 min. Vypnout, přidat 10 hřebíčků, kousek skořice vcelku, půlka citrónu i s kůrou - umýt nakrájet, 2 badyány. Nechat vychladnout, prolisovat přes plátýnko, přidat kilo cukru, znovu povařit 5 min. Naplnit do skleněných lahví. Dobré jsou od sirupů s tím plechovým vrškem, vydrží i horko. Nedala jsem alkohol ani kafe a je to vynikajíícííí!!!!! Děti budou mít meducínku.

  • Marta | 9. 9. 2012 22:06

    je to dobrý recept, jen bezinky mám na váhu 1 kg na 1l vody a 1l rumu, mňam :) jako koření dávám skořici, hřebíček a černý pepř + decku kávy ;-)

  • Simona | 6. 9. 2011 13:30

    Já dávám místo kávy skořici, vanilku a malinký kousek badiánu. Je to chutnější... ;-)

  • Evina | 16. 8. 2011 19:52

    Přefiltrovat nebo raději dát instantní :-!

  • eva | 4. 6. 2011 10:42

    dobrý den chtela bych se zeptat co s kavou...scedit nebo nechat na dne jako kal dekuji

  • Jana Sobotová | 11. 3. 2009 21:01

    Ano, místo rumu víno.

  • hana Valentová | 9. 10. 2008 12:21

    Likér je výborný, známá dává poněkud více kávy a také není špatný. Paní Sobotová a s tím vínem je stejný postup, jen víno je místo rumu?

  • Jana Sobotová | 17. 9. 2008 15:20

    Je možné do likéru kromě koření přidat i pokrájený citron, šťáva má pak krásnou barvu a je i chutnější. Znalci doporučují i bezinkovou šťávu s bílým vínem,alkohol zvyšuje účinnost-předpokládám léčebnou :).Na 100g šťávy 1 litr bílého vína

  • Lucie Sobotková | 9. 9. 2008 21:31

    ahojky, zrovna dělám likérek. ještě jsem nedala rum a už je to super ńamka. určitě vyzkoušejte

  • DAGMAR MATICSOVÁ | 15. 8. 2008 19:30

    Dělala jsem tento likér včera a nějak záhadně je pullitr vybumbaný.Dala jsem méně cukru a je ňami ňam

  • Milly | 14. 7. 2007 16:56

    Když chcete mlsat. je výborné pokapat tímto likérem nanukový dort.

  • Tereza Jarčušková | 17. 10. 2006 13:35

    Markéta, nájdite Bezinkový sirup proti kašli.

  • Markéta Kuč. | 17. 10. 2006 13:22

    Mám 3-letou dceru. Poraďte mi prosím dávkování likéru. Chci ji ho udělat bez alkoholu a dávat jí ho jako lék při kašli a pak i jako prevenci. A ještě jedna věc: kdy je nejlepší trhat bezinky?Děkuji.

  • Anežka | 3. 10. 2006 16:20

    Moje 2 ratolesti onemocněly zanětem dychacich cest nezabraly žadne leky jedině BEZINKOVY syrup davam za pravdu pani Lence ze pred bezem klekniAnežka

  • Lenka | 26. 9. 2006 09:10

    Tak letos jsme doma připravili již cca 30 půllitrových sklenic tohoto likéru (pro dvě rodiny). Je opravdu vynikající a doporučuji opravdu méně cukru. Dáváme kávu instantní, přidáváme hřebíček, badyán a celou skořici. Bezinky tam vůbec nejsou cítit a hlavně - jsou opravdu léčivé. Někde jsem četla, že léčí 99 nemocí. Staré pořekadlo: "Před heřmánkem smekni - před bezem klekni! " má určitě něco do sebe.

  • Jana Pátková | 26. 9. 2006 08:22

    Dělala jsem podobný před lety, ale recept jsem ztratila, tak dnes vyrážím na bezinky a jdu vařit, rumu asi koupím více, díky za recept

  • Věra | 20. 9. 2006 12:14

    Likér už mám hotový a je vynikající!!!!!!!!!! Milé kuchařky, které se rády léčí těmito dobrotami, zkuste Aronii, je to něco jako černé jeřabiny a je to nesmírně zdravé.

  • Eva Halousková | 20. 9. 2006 11:10

    Před chvílí jsem ho slila do lahví,ten recept mám stejný, jen ještě přidávám na začátku celou skořici a 4 hřebíčky.Kávu tam fouknu instantní,normálně lžicí do horkého.Mňam!!

  • Věra | 13. 9. 2006 12:18

    Rum dávám nakonec, až do chladného likéru a přidávám ješte s cukrem dva sáčky vanilkového cukru. Je super a vydrží i několik let pokud si ho dobře schováte a zapomenete na něj. To je pak nejlepší tak druhý třetí rok:-))

  • Olga Dufková | 3. 9. 2006 08:55

    Kdo má potíže v oblasti trojklaného nervu,tak mu likér vřele doporučuji, v tomto případě jde o lék. Užívá se polévková lžíce 2 x d. Na tvář přikládáme obklad z třezalkového oleje.

  • Katka Altmanová | 27. 8. 2006 22:18

    Právě jsem to dodělala, ale recept jsem měla od babičky a úplně stejný. Určitě to bude výborné. Zatím to stydne.Nevíte jestli se to nezkazí, když budu chtít lahvičku schovat třeba pro návštěvu a třeba až na vánoce, Asi ne když v tom je rum.

  • Martina | 7. 8. 2006 11:30

    Kávu dávám instantní a je to dobré bez zrníček.

  • Jajka | 4. 6. 2006 12:42

    Určitě zkusím letos z plodů. Zatím jsme použili vždy jen květy bezinek.

  • Lenka Zavřelová | 22. 2. 2006 23:20

    Určitě by to bylo přefiltrované lepší, ale protože kávu nepijeme, tak mi likér chutná víc bez ní.

  • Ruprecht | 1. 2. 2006 12:24

    Tento liker delame taky.Pani Lenko tu kavu je lepsi prefitrovar pres kafe filtr.

  • Lenka | 28. 1. 2006 14:04

    Moc dobré a zdravé, jen jsem přestala dávat kávu. Nepijem ji a vadila mi drobná zrnka v likéru. I tak je výborný.

  • Míša Hübnerová | 9. 9. 2005 18:20

    Nic lepšího a zdravějšího jsem nepila. Doporučuji

  • Libuše Švecová | 24. 8. 2005 13:08

    Je to moc dobré moje babička to taky dělala a dětem to dělala bez rumu a my jsme to mylovali je to supr. Díky za recept.

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 15:14

    Doporucuji, je to zdrave...davam tam radeji domaci palenku, rum je prece jen chemie:-))) Moje babicka , ktere dedecek prezdival " makedonska carodejnice" tvrdila, ze bezinky jsou tak lecive, ze by se pred nima melo pokleknout!

  • jana malá | 10. 4. 2005 12:55

    dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezinky Cukr Hnědý rum Káva Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Brampatáčky

Brampatáčky

Fitness MUGCAKE

Fitness MUGCAKE

Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty

Vegetariánské kari s kurkumou,…

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

499
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
124
Křenová plec na smetaně
Křenová plec na smetaně
89
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
47
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
39
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jakub Prachař po rvačce v letadle: Zachmuřený zpátky v Česku! První foto po návratu

Jakub Prachař po rvačce v letadle: Zachmuřený zpátky v Česku! První foto po návratu

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Další doporučené recepty:

Bezinková šťáva II.
Bezinková šťáva II.
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový krém s ovocným kompotem
Bezinkový krém s ovocným kompotem
Bezinkový med
Bezinkový med
Bezinkový sirup
Bezinkový sirup
Bezlaktózový shake
Bezlaktózový shake
  • Recepty.cz
  • Bezinkový likér
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact