• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezinkový likér
Napište svůj komentář k receptu

Bezinkový likér

autor: eimy
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezinkový likér
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      l bezinky Bezinkové kuliček
    • 1
      l voda
    • 1
      kg cukr
    • 2
      lžička káva
    • 0,50
      l hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Bezinky vaříme v litru vody asi 15 minut. Do cedníku vložíme plátno a přecedíme. Přidáme cukr a vaříme ještě 5 minut. Ochutíme kávou, necháme přejít varem.
2
Nakonec zalijeme půl litrem rumu. Necháme vychladnout a uschováme v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Bezinkový krém s ovocným kompotem

Bezinkový krém s ovocným kompotem

Bezinkový med

Bezinkový med

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • aliena | 18. 9. 2012 16:01

    uvařila jsem sirup - litr bezinek bez stopek, litr vody, povařit 5 min. Vypnout, přidat 10 hřebíčků, kousek skořice vcelku, půlka citrónu i s kůrou - umýt nakrájet, 2 badyány. Nechat vychladnout, prolisovat přes plátýnko, přidat kilo cukru, znovu povařit 5 min. Naplnit do skleněných lahví. Dobré jsou od sirupů s tím plechovým vrškem, vydrží i horko. Nedala jsem alkohol ani kafe a je to vynikajíícííí!!!!! Děti budou mít meducínku.

  • Marta | 9. 9. 2012 22:06

    je to dobrý recept, jen bezinky mám na váhu 1 kg na 1l vody a 1l rumu, mňam :) jako koření dávám skořici, hřebíček a černý pepř + decku kávy ;-)

  • Simona | 6. 9. 2011 13:30

    Já dávám místo kávy skořici, vanilku a malinký kousek badiánu. Je to chutnější... ;-)

  • Evina | 16. 8. 2011 19:52

    Přefiltrovat nebo raději dát instantní :-!

  • eva | 4. 6. 2011 10:42

    dobrý den chtela bych se zeptat co s kavou...scedit nebo nechat na dne jako kal dekuji

  • Jana Sobotová | 11. 3. 2009 21:01

    Ano, místo rumu víno.

  • hana Valentová | 9. 10. 2008 12:21

    Likér je výborný, známá dává poněkud více kávy a také není špatný. Paní Sobotová a s tím vínem je stejný postup, jen víno je místo rumu?

  • Jana Sobotová | 17. 9. 2008 15:20

    Je možné do likéru kromě koření přidat i pokrájený citron, šťáva má pak krásnou barvu a je i chutnější. Znalci doporučují i bezinkovou šťávu s bílým vínem,alkohol zvyšuje účinnost-předpokládám léčebnou :).Na 100g šťávy 1 litr bílého vína

  • Lucie Sobotková | 9. 9. 2008 21:31

    ahojky, zrovna dělám likérek. ještě jsem nedala rum a už je to super ńamka. určitě vyzkoušejte

  • DAGMAR MATICSOVÁ | 15. 8. 2008 19:30

    Dělala jsem tento likér včera a nějak záhadně je pullitr vybumbaný.Dala jsem méně cukru a je ňami ňam

  • Milly | 14. 7. 2007 16:56

    Když chcete mlsat. je výborné pokapat tímto likérem nanukový dort.

  • Tereza Jarčušková | 17. 10. 2006 13:35

    Markéta, nájdite Bezinkový sirup proti kašli.

  • Markéta Kuč. | 17. 10. 2006 13:22

    Mám 3-letou dceru. Poraďte mi prosím dávkování likéru. Chci ji ho udělat bez alkoholu a dávat jí ho jako lék při kašli a pak i jako prevenci. A ještě jedna věc: kdy je nejlepší trhat bezinky?Děkuji.

  • Anežka | 3. 10. 2006 16:20

    Moje 2 ratolesti onemocněly zanětem dychacich cest nezabraly žadne leky jedině BEZINKOVY syrup davam za pravdu pani Lence ze pred bezem klekniAnežka

  • Lenka | 26. 9. 2006 09:10

    Tak letos jsme doma připravili již cca 30 půllitrových sklenic tohoto likéru (pro dvě rodiny). Je opravdu vynikající a doporučuji opravdu méně cukru. Dáváme kávu instantní, přidáváme hřebíček, badyán a celou skořici. Bezinky tam vůbec nejsou cítit a hlavně - jsou opravdu léčivé. Někde jsem četla, že léčí 99 nemocí. Staré pořekadlo: "Před heřmánkem smekni - před bezem klekni! " má určitě něco do sebe.

  • Jana Pátková | 26. 9. 2006 08:22

    Dělala jsem podobný před lety, ale recept jsem ztratila, tak dnes vyrážím na bezinky a jdu vařit, rumu asi koupím více, díky za recept

  • Věra | 20. 9. 2006 12:14

    Likér už mám hotový a je vynikající!!!!!!!!!! Milé kuchařky, které se rády léčí těmito dobrotami, zkuste Aronii, je to něco jako černé jeřabiny a je to nesmírně zdravé.

  • Eva Halousková | 20. 9. 2006 11:10

    Před chvílí jsem ho slila do lahví,ten recept mám stejný, jen ještě přidávám na začátku celou skořici a 4 hřebíčky.Kávu tam fouknu instantní,normálně lžicí do horkého.Mňam!!

  • Věra | 13. 9. 2006 12:18

    Rum dávám nakonec, až do chladného likéru a přidávám ješte s cukrem dva sáčky vanilkového cukru. Je super a vydrží i několik let pokud si ho dobře schováte a zapomenete na něj. To je pak nejlepší tak druhý třetí rok:-))

  • Olga Dufková | 3. 9. 2006 08:55

    Kdo má potíže v oblasti trojklaného nervu,tak mu likér vřele doporučuji, v tomto případě jde o lék. Užívá se polévková lžíce 2 x d. Na tvář přikládáme obklad z třezalkového oleje.

  • Katka Altmanová | 27. 8. 2006 22:18

    Právě jsem to dodělala, ale recept jsem měla od babičky a úplně stejný. Určitě to bude výborné. Zatím to stydne.Nevíte jestli se to nezkazí, když budu chtít lahvičku schovat třeba pro návštěvu a třeba až na vánoce, Asi ne když v tom je rum.

  • Martina | 7. 8. 2006 11:30

    Kávu dávám instantní a je to dobré bez zrníček.

  • Jajka | 4. 6. 2006 12:42

    Určitě zkusím letos z plodů. Zatím jsme použili vždy jen květy bezinek.

  • Lenka Zavřelová | 22. 2. 2006 23:20

    Určitě by to bylo přefiltrované lepší, ale protože kávu nepijeme, tak mi likér chutná víc bez ní.

  • Ruprecht | 1. 2. 2006 12:24

    Tento liker delame taky.Pani Lenko tu kavu je lepsi prefitrovar pres kafe filtr.

  • Lenka | 28. 1. 2006 14:04

    Moc dobré a zdravé, jen jsem přestala dávat kávu. Nepijem ji a vadila mi drobná zrnka v likéru. I tak je výborný.

  • Míša Hübnerová | 9. 9. 2005 18:20

    Nic lepšího a zdravějšího jsem nepila. Doporučuji

  • Libuše Švecová | 24. 8. 2005 13:08

    Je to moc dobré moje babička to taky dělala a dětem to dělala bez rumu a my jsme to mylovali je to supr. Díky za recept.

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 15:14

    Doporucuji, je to zdrave...davam tam radeji domaci palenku, rum je prece jen chemie:-))) Moje babicka , ktere dedecek prezdival " makedonska carodejnice" tvrdila, ze bezinky jsou tak lecive, ze by se pred nima melo pokleknout!

  • jana malá | 10. 4. 2005 12:55

    dobré

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezinky Cukr Hnědý rum Káva Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

233
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
109
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
86
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
57
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
34
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Blesk.cz Intimní zpověď Evy Čerešňákové (39): Detaily druhého porodu!

Intimní zpověď Evy Čerešňákové (39): Detaily druhého porodu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Bezinková šťáva II.
Bezinková šťáva II.
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový krém s ovocným kompotem
Bezinkový krém s ovocným kompotem
Bezinkový med
Bezinkový med
Bezinkový sirup
Bezinkový sirup
Bezlaktózový shake
Bezlaktózový shake
  • Recepty.cz
  • Bezinkový likér
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact