Bezinky vaříme v litru vody asi 15 minut. Do cedníku vložíme plátno a přecedíme. Přidáme cukr a vaříme ještě 5 minut. Ochutíme kávou, necháme přejít varem.
2
Nakonec zalijeme půl litrem rumu. Necháme vychladnout a uschováme v chladu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
aliena
|18. 9. 2012 16:01
uvařila jsem sirup - litr bezinek bez stopek, litr vody, povařit 5 min. Vypnout, přidat 10 hřebíčků, kousek skořice vcelku, půlka citrónu i s kůrou - umýt nakrájet, 2 badyány. Nechat vychladnout, prolisovat přes plátýnko, přidat kilo cukru, znovu povařit 5 min. Naplnit do skleněných lahví. Dobré jsou od sirupů s tím plechovým vrškem, vydrží i horko. Nedala jsem alkohol ani kafe a je to vynikajíícííí!!!!!
Děti budou mít meducínku.
Marta
|9. 9. 2012 22:06
je to dobrý recept, jen bezinky mám na váhu 1 kg na 1l vody a 1l rumu, mňam
jako koření dávám skořici, hřebíček a černý pepř + decku kávy ;-)
Simona
|6. 9. 2011 13:30
Já dávám místo kávy skořici, vanilku a malinký kousek badiánu. Je to chutnější... ;-)
Evina
|16. 8. 2011 19:52
Přefiltrovat nebo raději dát instantní :-!
eva
|4. 6. 2011 10:42
dobrý den chtela bych se zeptat co s kavou...scedit nebo nechat na dne jako kal dekuji
Jana Sobotová
|11. 3. 2009 21:01
Ano, místo rumu víno.
hana Valentová
|9. 10. 2008 12:21
Likér je výborný, známá dává poněkud více kávy a také není špatný. Paní Sobotová a s tím vínem je stejný postup, jen víno je místo rumu?
Jana Sobotová
|17. 9. 2008 15:20
Je možné do likéru kromě koření přidat i pokrájený citron, šťáva má pak krásnou barvu a je i chutnější. Znalci doporučují i bezinkovou šťávu s bílým vínem,alkohol zvyšuje účinnost-předpokládám léčebnou .Na 100g šťávy 1 litr bílého vína
Lucie Sobotková
|9. 9. 2008 21:31
ahojky, zrovna dělám likérek. ještě jsem nedala rum a už je to super ńamka. určitě vyzkoušejte
DAGMAR MATICSOVÁ
|15. 8. 2008 19:30
Dělala jsem tento likér včera a nějak záhadně je pullitr vybumbaný.Dala jsem méně cukru a je ňami ňam
Milly
|14. 7. 2007 16:56
Když chcete mlsat. je výborné pokapat tímto likérem nanukový dort.
Tereza Jarčušková
|17. 10. 2006 13:35
Markéta, nájdite Bezinkový sirup proti kašli.
Markéta Kuč.
|17. 10. 2006 13:22
Mám 3-letou dceru. Poraďte mi prosím dávkování likéru. Chci ji ho udělat bez alkoholu a dávat jí ho jako lék při kašli a pak i jako prevenci. A ještě jedna věc: kdy je nejlepší trhat bezinky?Děkuji.
Anežka
|3. 10. 2006 16:20
Moje 2 ratolesti onemocněly zanětem dychacich cest nezabraly žadne leky jedině BEZINKOVY syrup davam za pravdu pani Lence ze pred bezem klekniAnežka
Lenka
|26. 9. 2006 09:10
Tak letos jsme doma připravili již cca 30 půllitrových sklenic tohoto likéru (pro dvě rodiny). Je opravdu vynikající a doporučuji opravdu méně cukru. Dáváme kávu instantní, přidáváme hřebíček, badyán a celou skořici. Bezinky tam vůbec nejsou cítit a hlavně - jsou opravdu léčivé. Někde jsem četla, že léčí 99 nemocí. Staré pořekadlo: "Před heřmánkem smekni - před bezem klekni! " má určitě něco do sebe.
Jana Pátková
|26. 9. 2006 08:22
Dělala jsem podobný před lety, ale recept jsem ztratila, tak dnes vyrážím na bezinky a jdu vařit, rumu asi koupím více, díky za recept
Věra
|20. 9. 2006 12:14
Likér už mám hotový a je vynikající!!!!!!!!!! Milé kuchařky, které se rády léčí těmito dobrotami, zkuste Aronii, je to něco jako černé jeřabiny a je to nesmírně zdravé.
Eva Halousková
|20. 9. 2006 11:10
Před chvílí jsem ho slila do lahví,ten recept mám stejný, jen ještě přidávám na začátku celou skořici a 4 hřebíčky.Kávu tam fouknu instantní,normálně lžicí do horkého.Mňam!!
Věra
|13. 9. 2006 12:18
Rum dávám nakonec, až do chladného likéru a přidávám ješte s cukrem dva sáčky vanilkového cukru. Je super a vydrží i několik let pokud si ho dobře schováte a zapomenete na něj. To je pak nejlepší tak druhý třetí rok:-))
Olga Dufková
|3. 9. 2006 08:55
Kdo má potíže v oblasti trojklaného nervu,tak mu likér vřele doporučuji, v tomto případě jde o lék. Užívá se polévková lžíce 2 x d. Na tvář přikládáme obklad z třezalkového oleje.
Katka Altmanová
|27. 8. 2006 22:18
Právě jsem to dodělala, ale recept jsem měla od babičky a úplně stejný. Určitě to bude výborné. Zatím to stydne.Nevíte jestli se to nezkazí, když budu chtít lahvičku schovat třeba pro návštěvu a třeba až na vánoce, Asi ne když v tom je rum.
Martina
|7. 8. 2006 11:30
Kávu dávám instantní a je to dobré bez zrníček.
Jajka
|4. 6. 2006 12:42
Určitě zkusím letos z plodů. Zatím jsme použili vždy jen květy bezinek.
Lenka Zavřelová
|22. 2. 2006 23:20
Určitě by to bylo přefiltrované lepší, ale protože kávu nepijeme, tak mi likér chutná víc bez ní.
Ruprecht
|1. 2. 2006 12:24
Tento liker delame taky.Pani Lenko tu kavu je lepsi prefitrovar pres kafe filtr.
Lenka
|28. 1. 2006 14:04
Moc dobré a zdravé, jen jsem přestala dávat kávu. Nepijem ji a vadila mi drobná zrnka v likéru. I tak je výborný.
Míša Hübnerová
|9. 9. 2005 18:20
Nic lepšího a zdravějšího jsem nepila. Doporučuji
Libuše Švecová
|24. 8. 2005 13:08
Je to moc dobré moje babička to taky dělala a dětem to dělala bez rumu a my jsme to mylovali je to supr. Díky za recept.
Airan Novakova
|12. 6. 2005 15:14
Doporucuji, je to zdrave...davam tam radeji domaci palenku, rum je prece jen chemie:-))) Moje babicka , ktere dedecek prezdival " makedonska carodejnice" tvrdila, ze bezinky jsou tak lecive, ze by se pred nima melo pokleknout!