• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bezinkový džem (rosol) - květový
Napište svůj komentář k receptu

Bezinkový džem (rosol) - květový

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 89
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      ks bezové květy velké, v plném květu
    • 2
      ks citron
    • 2,50
      l voda
    • 2,50
      kg cukr krupice nebo krystal
    • 3
      ks želírovací prostředek (na 1 kilogram ovoce 1 kus)

Postup přípravy receptu

1
Natrháme bezinkové květy v plném květu, pěkně velké, bez mšic a broučků, daleko od silnice. Dáme je do hrnce, přilijeme 2,5 litru vody, přidáme kůru ze dvou velkých citronů (pouze žlutou část!) a všechnu vymačkanou šťávu. Vše přivedeme k varu a cca 15 minut vaříme pod poklicí. Pak odstavíme a necháme vše do druhého dne pod poklicí louhovat.
2
Výluh z bezinek přecedíme přes plátěný ubrousek, bezinky vymačkáme. Čistou bezinkovou šťávu nalijeme do většího kastrolu, přisypeme cukr, do kterého jsme zamíchali želírovací prostředky a dle návodu na želírovacím prostředku povaříme.
3
Horký džem nalijeme do suchých čistých sklenic, pevně uzavřeme a na pár minut otočíme dnem vzhůru (není nutné). Pak otočíme zpět a necháme vychladnout. Skladujeme na suchém temném místě (sklep, komora...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šumivý rosol

Šumivý rosol

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Bezinkový likér

Bezinkový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 12. 3. 2019 18:25

    Adriana Malá: ...děkuji :)

  • Adriana Malá | 11. 3. 2019 19:45

    Hmm, to vypadá dobře, děkuji za recept :). Už se moc těším až to vyzkouším. Máme teď nově vylepšenou kuchyň, tak se vaří báječně. Zítra nám ještě mají dovézt nějaké doplňky z Blanca https://eshop-blanco.cz/ , tak se už nemohu dočkat. Adriana

  • Hanka Černá | 21. 6. 2016 14:42

    To není recept, to je poklad O:-) Děkuji!!!!!

  • Viola | 6. 6. 2016 19:53

    Jsem ráda,že jsem ještě na poslední chvíli objevila tento recept,protože u nás bez pomalu odkvétá.Džem je opravdu úžasný,chválím ho kudy chodím a děkuji za recept.

  • Vituš | 29. 5. 2016 20:51

    Tak tohle je ze všech našich bezinkových výrobků zatím ten nejlepší a určitě ho doporučuji všem kdo rádi sladké. Naše první ochutnávka byla na houskách s máslem a olizovali jsme se až za ušima.

  • Klára Veselá | 17. 6. 2015 22:02

    První ochutnávka byla na amerických lívancích no a byla to senzační večeře. Džem chutná výborně :p .

  • Dáda | 11. 6. 2015 09:03

    Jsem moc překvapená názory. Tak to jdu zkusit pak dám vědět.

  • Petra | 4. 6. 2015 20:25

    Děkuji za úžasný bezinkový recept. Džem je výborný a vypadá sluníčkově zlatě :*)

  • Nitkova Jitka | 30. 5. 2015 21:53

    Dzem je vyborny, uzasne voni a jeste lip chutna. Jsem velmi mile prekvapena, protoze jsem ho nikdy nemela a o bezinkovem dzemu jsem teke nikdy neslysela. Dokonce ani moje devadesatileta maminka ho neznala a ta se v bylinkach vyzna jako malo kdo. Rikala mi casto takove prislovi : pred hermankem smekni, pred bezinkou klekni. Moc dekuji za recept.

  • Zuzana Pízová | 27. 5. 2015 17:12

    Džem je bezvadný a mockrát děkuji za skvělý recept. Z bezinkových květů děláme i med a limonádu.

  • TheKacabi
    TheKacabi | 10. 6. 2014 10:20

    mňam... dělala jsem z poloviny uvedených ingrediencí, ptž jsem si nebyla jistá, jak to vyjde... dala jsem tedy jen jeden citron a 10g kyseliny citronové - máme radši trochu kyselejší... :-) a je to výborné... :D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Bezmasá jídla Snídaně Svačina Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezové květy Citron Cukr krupice Voda Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Rychlá uzeninová polévka s rýží

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

70
Dýňová tortila
Dýňová tortila
43
Císařský trhanec
Císařský trhanec
38
Bramborový ježek
Bramborový ježek
33
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
32
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

Profesor neužil o Jiřině Bohdalové (94): Selhávalo jí srdce! Po hodině a půl ožilo…

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Bezinková limonáda
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
Bezinková šťáva II.
Bezinková šťáva II.
Bezinkový krém s ovocným kompotem
Bezinkový krém s ovocným kompotem
Bezinkový likér
Bezinkový likér
Bezinkový med
Bezinkový med
  • Recepty.cz
  • Bezinkový džem (rosol) - květový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact