• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bezinkový džem (rosol) - květový
Napište svůj komentář k receptu

Bezinkový džem (rosol) - květový

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 89
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      ks bezové květy velké, v plném květu
    • 2
      ks citron
    • 2,50
      l voda
    • 2,50
      kg cukr krupice nebo krystal
    • 3
      ks želírovací prostředek (na 1 kilogram ovoce 1 kus)

Postup přípravy receptu

1
Natrháme bezinkové květy v plném květu, pěkně velké, bez mšic a broučků, daleko od silnice. Dáme je do hrnce, přilijeme 2,5 litru vody, přidáme kůru ze dvou velkých citronů (pouze žlutou část!) a všechnu vymačkanou šťávu. Vše přivedeme k varu a cca 15 minut vaříme pod poklicí. Pak odstavíme a necháme vše do druhého dne pod poklicí louhovat.
2
Výluh z bezinek přecedíme přes plátěný ubrousek, bezinky vymačkáme. Čistou bezinkovou šťávu nalijeme do většího kastrolu, přisypeme cukr, do kterého jsme zamíchali želírovací prostředky a dle návodu na želírovacím prostředku povaříme.
3
Horký džem nalijeme do suchých čistých sklenic, pevně uzavřeme a na pár minut otočíme dnem vzhůru (není nutné). Pak otočíme zpět a necháme vychladnout. Skladujeme na suchém temném místě (sklep, komora...).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šumivý rosol

Šumivý rosol

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Bezinkový likér

Bezinkový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 12. 3. 2019 18:25

    Adriana Malá: ...děkuji :)

  • Adriana Malá | 11. 3. 2019 19:45

    Hmm, to vypadá dobře, děkuji za recept :). Už se moc těším až to vyzkouším. Máme teď nově vylepšenou kuchyň, tak se vaří báječně. Zítra nám ještě mají dovézt nějaké doplňky z Blanca https://eshop-blanco.cz/ , tak se už nemohu dočkat. Adriana

  • Hanka Černá | 21. 6. 2016 14:42

    To není recept, to je poklad O:-) Děkuji!!!!!

  • Viola | 6. 6. 2016 19:53

    Jsem ráda,že jsem ještě na poslední chvíli objevila tento recept,protože u nás bez pomalu odkvétá.Džem je opravdu úžasný,chválím ho kudy chodím a děkuji za recept.

  • Vituš | 29. 5. 2016 20:51

    Tak tohle je ze všech našich bezinkových výrobků zatím ten nejlepší a určitě ho doporučuji všem kdo rádi sladké. Naše první ochutnávka byla na houskách s máslem a olizovali jsme se až za ušima.

  • Klára Veselá | 17. 6. 2015 22:02

    První ochutnávka byla na amerických lívancích no a byla to senzační večeře. Džem chutná výborně :p .

  • Dáda | 11. 6. 2015 09:03

    Jsem moc překvapená názory. Tak to jdu zkusit pak dám vědět.

  • Petra | 4. 6. 2015 20:25

    Děkuji za úžasný bezinkový recept. Džem je výborný a vypadá sluníčkově zlatě :*)

  • Nitkova Jitka | 30. 5. 2015 21:53

    Dzem je vyborny, uzasne voni a jeste lip chutna. Jsem velmi mile prekvapena, protoze jsem ho nikdy nemela a o bezinkovem dzemu jsem teke nikdy neslysela. Dokonce ani moje devadesatileta maminka ho neznala a ta se v bylinkach vyzna jako malo kdo. Rikala mi casto takove prislovi : pred hermankem smekni, pred bezinkou klekni. Moc dekuji za recept.

  • Zuzana Pízová | 27. 5. 2015 17:12

    Džem je bezvadný a mockrát děkuji za skvělý recept. Z bezinkových květů děláme i med a limonádu.

  • TheKacabi
    TheKacabi | 10. 6. 2014 10:20

    mňam... dělala jsem z poloviny uvedených ingrediencí, ptž jsem si nebyla jistá, jak to vyjde... dala jsem tedy jen jeden citron a 10g kyseliny citronové - máme radši trochu kyselejší... :-) a je to výborné... :D

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Bezmasá jídla Snídaně Svačina Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezové květy Citron Cukr krupice Voda Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Báječný jablkový koláč

Báječný jablkový koláč

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Máslová vánočka

Máslová vánočka

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Avokádový dezert

Avokádový dezert

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

77
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
53
Dýňová tortila
Dýňová tortila
52
Máslové řízky
Máslové řízky
48
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
46
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Daisy Lee o divoké minulosti: Děsivé porno vzpomínky!

Daisy Lee o divoké minulosti: Děsivé porno vzpomínky!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Další doporučené recepty:

Bezinková limonáda
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
Bezinková šťáva II.
Bezinková šťáva II.
Bezinkový krém s ovocným kompotem
Bezinkový krém s ovocným kompotem
Bezinkový likér
Bezinkový likér
Bezinkový med
Bezinkový med
  • Recepty.cz
  • Bezinkový džem (rosol) - květový
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact