Byla výborná. Vypili jsme jí radši už čtvrtý den. Dýl jsme čekat nechtěli, aby se nezačala kazit.
Přidejte na závěr do sklenice půl lžičky sypaných kvasnic a nemusíte čekat týden, ale už druhý den můžete šťávu pít - je vynikající, jemně perlivá a rozhodně do druhého dne nezplesnivý :-) dělala jsem včera, nechala jsem ji celý den na slunku,dnes se po ní jen zaprášilo a už vařím druhou várku, teď dám méně cukru, na nás byla dost sladká ;-)
.Limonádu je nutné každý den pomíchat. Dávám sklenice na okenní parapet, kam svítí slunce. Mírně zkvašené jsem to měla za týden.
mě se tam taky udělala plíseň,tak to je taky asi na vylití co?? poradil Vám někdo co se udělalo špatně?
Nechala jsem to dva dny luhovat. Mám divnou zakalenou štávu. Jak se říká vlastně bez chuti a bez zápachu. Připadá mi podezřelá a celkově nic moc, takže asi pápá a kompost... :-(
Vodu s cukrem a citronem nechám převařit, pak zaliji bezinky a louhuji v temnu ve sklepě tak 5 dní. Udělejte si jinou a tuhle radši vylijte.
No já jsem dala vše do sklenice jak má být v neděli a je středa a už tam mám navrchu chomáčky plísně...tak nevím jak bude to pití vypadat v neděli. Asi to nebude žádná mńamka....nevím co jsem udělala špatně
Pry se kvety maji sbirat, kdyz je sucho. Posledni doubou stale prsi, tak nevim jak na to :-(
Už jsem naložila letos třetí várku, máme limče plnou lednici.... Je to výborné pití. A také necháváme cca 6 - 7 dní....
Paní Ifuško, jde o to že tohle je limonáda:) ta dělá bublinky, po jednom dni to prostě bublinky nedělá. Jeden den louhujeme sirup :o)
Je pravda, že záleží na teplotě kde limonádu necháte, pokud chcete trochu perlivou je lepší ji nechát déle, ale je pravda, že každý má svůj styl a časem si ho upraví...
Paní Věro, 8-10 dnů je moc dlouho. Já dám na 0,5 litru vody 1 velký květ, trošku cukru a citronu. Stačí do studené vody na 1 den a slít a pít. Je to osvěžující, posiluje imunitní systém, dobré na průdušky a snižuje cholesterol. A můžete mít každý ůden čerstvý.