Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme, zamícháme do toho cukr, kyselinu citronovou a necháme 4-5 dnů při pokojové teplotě. Vyzkoušíme na chuť, (za tu dobu by nápoj měl začít fermentovat) a dáme do chládku, nejlépe do lednice.
2
<BR>Je velmi osvěžující a balkánci věří, že vůně bezinkových květů zahání smutek :-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
důchodce
|30. 5. 2016 15:59
Plíseň omezíte vodorovnou špejlí pod hrdlem, aby byly květy pod hladinou
Míša M
|5. 6. 2015 10:55
Mám problém, holky! Je to cca 3 dny, nna povrchu se dělá plíseň a nemám dojem, že by šťáva fermentovala. A ochutnání strašně sladký, ale perlivost nikde..Díky za odpovědi M
Zuzana Pízová
|27. 5. 2015 17:23
Skvělá limonáda co všem moc chutná.
Jája
|3. 7. 2014 15:18
mnam je ted léto tak bych si ji moc ráda dala :-) . mám na ni velkou chutˇ :-)) :-)) :-)) :-))
Leona Paskova
|1. 7. 2014 14:56
Je vyborna, doma ji delame na litry a do petek bych ji taky nedavala, protoze se z nich uvolnuje pekne svinstvo, zvlast v kombinaci s kyselinou citronovou. A snizuje krevni tlak.
garda
|5. 6. 2014 11:08
Tady mi vadí konzervant kys. citronová. Vlastně by měly stačit ty citrony. Zkoušela jsem, ale výsledek hodně nic moc, až hnusný. Sice tn první recept, ale je to až na ten syntetický konzervant stejný. Jo a z nadšeného užívání plastových lahví bych tak nadšená nebyla vyhledejte si něco o plastech a vyjde z toho raději krátkodobý obal
Vladka
|2. 6. 2014 19:33
No nic proti ale v receptu nemáte citrony a v láhvi je vidím,tak jsem z toho celkem zmatená :-\
Evi, já to dám do "okurkové" láhve (viz foto - to je moje) a přikryju to nahoře gázou. Ono to pracuje a bála bych se, že než to dofermentuje, tak by to vyráželo víčko. Gázu dávám ve 3 vrstvách, tady může tam vzduch a plnyny mohou ven, ale nenapadá tam prach a hmyz (a u nás psí chlupy :-) ). Pak to stočím do pet-lahví (schovávám si a horkou vodou vymyju lahve od mléka, lépe se plní širokým hrdlem a lépe se mi pak skládají do ledničky). Ty petky vypařím a pak těsně pred plněním si vezmu tak 2dl lihu a naliju do jedné lahve, zašroubuji, protřepu, aby to líh "sterilizoval" všude, vyliju do další lahve, chvíli nechám vykapat, pak do té vyprázdněné naliju limču a zavřu, zavřu druhou s lihem, protřepu...... Tímto způsobem jsou lahve naprosto čisté a nikdy se mi limonáda nezkazila, nezplesnivěla a tak. Dělám jí tak 25 litrů, muž ji miluje (dcera nesnáší :-) ) a nechávám ve studeném špajzu nebo dole v lednici.
Eva
|1. 6. 2012 15:10
Prosím, když se tam dá ten cukr, po 24 hodinách louhování, má se pak ta flaška s tím zašroubovat, nebo to kvašení potřebuje vzduch? Díky Eva
Moje maminka ji miluje ale já jí nemám moc ráda. Pijují jen když je to poslední možnost jak neumřít žízní! :-! Promiňte mi že jsem to takto okomentovala. :-) Dobrou chuť!
Tak bezinky jsou v plném květu, dnes jsem naložila první láhev (5 l). Teď jen vydržet těch pět dní.... :-)
Jana Kutačová
|3. 6. 2007 12:09
Do čeho mám limonádu plnit?Musí to být sklenice nebo mohou být i Pet láhve??Díky:o))
Airan
|8. 6. 2006 18:49
Pane Cartman, vase doporuceni je vynikajici, kolecka citronu muzou byt jen ku prospechu:-))Pane Jezek, Ty šibale jeden, pivo smutek nezežene!
Eric Cartman
|8. 6. 2006 11:53
Doporučuji nakrájet kolečka omytých citronů
Airan Novakova
|22. 6. 2005 14:38
Jkatka, je mi moc lito, nekam jsem ten recept na vino zalozila a nemuzu ho najit...
jkatka
|22. 6. 2005 10:03
Airan: Jestli bych mohla poprosit o ten recept na bezinkové víno. Limonádu jsem již dělala a víno mě láká. Předem děkuji.
Airan Novakova
|20. 6. 2005 12:55
ghgh, kdyz tam date kvasnice, udelate z toho ne limonadu ale bezinkove vino, jestli mate zajem dodam recept:-))
ghgh
|19. 6. 2005 04:16
A co kdyz tam dam kvasnice?????
Airan Novakova
|13. 6. 2005 20:36
Pani Lidko, limonadu nelze sterilovat, je to perlive jako sampanske, to by asi vybouchlo:-)))
Airan Novakova
|12. 6. 2005 19:16
Kyselinu citronovou davam od oka, spise na chut. Do lednici se dava aby nefermentovala dal a nemusi se sterilovat. 7 litru neni tak moc, my to vypijeme behem dvou-trech dnech:-))
Lidka Kábrtová
|11. 6. 2005 18:16
Kolik té kyseliny citronové? A pak jsem se chtěla zeptat, jak dlouho nápoj v lednici vydrží a zda se dá třeba sterilovat.
Jana Tichá
|9. 6. 2005 00:52
Je výborná! Také jsme ji dělávali.
Alojs Ježek
|8. 6. 2005 20:06
Tak tohle mít nemusím, smutek zaháním pivem.
Ifuška
|8. 6. 2005 14:27
No vidíš anonyme, tak chytrou větu jsi vymyslel a stydíš se pod ní podepsat. Jestli se chceš mermomocí hádat, tak si zajdi do parlamentu.
Anonym
|8. 6. 2005 13:08
nebo ještě lépe když si koupím 10 kg vyjde to ještě levněji dík za radu Ilfuško
Ifuška
|8. 6. 2005 12:45
Jen malá rada: kdo děláte sirupy, medy a imonády ve velkém , kupte si kyselinu citronovou v některé drogerii v kilovém balení.Vyjde daleko levněji.
Kuchařka on-line
|8. 6. 2005 12:10
Opraveno.
Airan Novakova
|8. 6. 2005 12:06
kucharko on-line, vypada ze jsem ten recept odklepla bez pozorneho precteni, prosim opravit: " balkanci veri, ze vune bezinkovych kvetu zahani smutek" Dekuji
Airan Novakova
|8. 6. 2005 11:59
Kucharko on-line, omlouvam se za preklep, je to 24 hodin. Dekuji.
Kuchařka on-line
|8. 6. 2005 11:28
Haló, haló autore receptu, zapomněl jsi se podepsat ani e-mail jsi nenechal... tak se ptám "2č hodin" má být 24 hodin? Je to tak správně?