• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezinková limonáda
Napište svůj komentář k receptu

Bezinková limonáda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezinková limonáda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 35
      ks bezové květy
    • 7
      l voda
    • 1
      kg cukr
    • kyselina citronová

Postup přípravy receptu

1
Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme, zamícháme do toho cukr, kyselinu citronovou a necháme 4-5 dnů při pokojové teplotě. Vyzkoušíme na chuť, (za tu dobu by nápoj měl začít fermentovat) a dáme do chládku, nejlépe do lednice.
2
<BR>Je velmi osvěžující a balkánci věří, že vůně bezinkových květů zahání smutek :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinková limonáda II.

Bezinková limonáda II.

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • důchodce | 30. 5. 2016 15:59

    Plíseň omezíte vodorovnou špejlí pod hrdlem, aby byly květy pod hladinou

  • Míša M | 5. 6. 2015 10:55

    Mám problém, holky! Je to cca 3 dny, nna povrchu se dělá plíseň a nemám dojem, že by šťáva fermentovala. A ochutnání strašně sladký, ale perlivost nikde..Díky za odpovědi M

  • Zuzana Pízová | 27. 5. 2015 17:23

    Skvělá limonáda co všem moc chutná.

  • Jája | 3. 7. 2014 15:18

    mnam je ted léto tak bych si ji moc ráda dala :-) . mám na ni velkou chutˇ :-)) :-)) :-)) :-))

  • Leona Paskova | 1. 7. 2014 14:56

    Je vyborna, doma ji delame na litry a do petek bych ji taky nedavala, protoze se z nich uvolnuje pekne svinstvo, zvlast v kombinaci s kyselinou citronovou. A snizuje krevni tlak.

  • garda | 5. 6. 2014 11:08

    Tady mi vadí konzervant kys. citronová. Vlastně by měly stačit ty citrony. Zkoušela jsem, ale výsledek hodně nic moc, až hnusný. Sice tn první recept, ale je to až na ten syntetický konzervant stejný. Jo a z nadšeného užívání plastových lahví bych tak nadšená nebyla :) vyhledejte si něco o plastech a vyjde z toho raději krátkodobý obal

  • Vladka | 2. 6. 2014 19:33

    No nic proti ale v receptu nemáte citrony a v láhvi je vidím,tak jsem z toho celkem zmatená :-\

  • Simča S.
    Simča S. | 2. 6. 2012 15:47

    Evi, já to dám do "okurkové" láhve (viz foto - to je moje) a přikryju to nahoře gázou. Ono to pracuje a bála bych se, že než to dofermentuje, tak by to vyráželo víčko. Gázu dávám ve 3 vrstvách, tady může tam vzduch a plnyny mohou ven, ale nenapadá tam prach a hmyz (a u nás psí chlupy :-) ). Pak to stočím do pet-lahví (schovávám si a horkou vodou vymyju lahve od mléka, lépe se plní širokým hrdlem a lépe se mi pak skládají do ledničky). Ty petky vypařím a pak těsně pred plněním si vezmu tak 2dl lihu a naliju do jedné lahve, zašroubuji, protřepu, aby to líh "sterilizoval" všude, vyliju do další lahve, chvíli nechám vykapat, pak do té vyprázdněné naliju limču a zavřu, zavřu druhou s lihem, protřepu...... Tímto způsobem jsou lahve naprosto čisté a nikdy se mi limonáda nezkazila, nezplesnivěla a tak. Dělám jí tak 25 litrů, muž ji miluje (dcera nesnáší :-) ) a nechávám ve studeném špajzu nebo dole v lednici.

  • Eva | 1. 6. 2012 15:10

    Prosím, když se tam dá ten cukr, po 24 hodinách louhování, má se pak ta flaška s tím zašroubovat, nebo to kvašení potřebuje vzduch? Díky Eva

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 16:49

    Moje maminka ji miluje ale já jí nemám moc ráda. Pijují jen když je to poslední možnost jak neumřít žízní! :-! Promiňte mi že jsem to takto okomentovala. :-) Dobrou chuť!

  • jaja | 31. 5. 2011 11:34

    limonáda je super.jen tak dál.

  • nfbhfjxcvd | 20. 11. 2010 19:01

    mnam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;- ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  • lop | 11. 10. 2010 14:54

    mě seto libi :-\

  • Simča Sládková | 13. 6. 2010 22:45

    Tak bezinky jsou v plném květu, dnes jsem naložila první láhev (5 l). Teď jen vydržet těch pět dní.... :-)

  • Jana Kutačová | 3. 6. 2007 12:09

    Do čeho mám limonádu plnit?Musí to být sklenice nebo mohou být i Pet láhve??Díky:o))

  • Airan | 8. 6. 2006 18:49

    Pane Cartman, vase doporuceni je vynikajici, kolecka citronu muzou byt jen ku prospechu:-))Pane Jezek, Ty šibale jeden, pivo smutek nezežene!

  • Eric Cartman | 8. 6. 2006 11:53

    Doporučuji nakrájet kolečka omytých citronů

  • Airan Novakova | 22. 6. 2005 14:38

    Jkatka, je mi moc lito, nekam jsem ten recept na vino zalozila a nemuzu ho najit...

  • jkatka | 22. 6. 2005 10:03

    Airan: Jestli bych mohla poprosit o ten recept na bezinkové víno. Limonádu jsem již dělala a víno mě láká. Předem děkuji.

  • Airan Novakova | 20. 6. 2005 12:55

    ghgh, kdyz tam date kvasnice, udelate z toho ne limonadu ale bezinkove vino, jestli mate zajem dodam recept:-))

  • ghgh | 19. 6. 2005 04:16

    A co kdyz tam dam kvasnice?????

  • Airan Novakova | 13. 6. 2005 20:36

    Pani Lidko, limonadu nelze sterilovat, je to perlive jako sampanske, to by asi vybouchlo:-)))

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 19:16

    Kyselinu citronovou davam od oka, spise na chut. Do lednici se dava aby nefermentovala dal a nemusi se sterilovat. 7 litru neni tak moc, my to vypijeme behem dvou-trech dnech:-))

  • Lidka Kábrtová | 11. 6. 2005 18:16

    Kolik té kyseliny citronové? A pak jsem se chtěla zeptat, jak dlouho nápoj v lednici vydrží a zda se dá třeba sterilovat.

  • Jana Tichá | 9. 6. 2005 00:52

    Je výborná! Také jsme ji dělávali.

  • Alojs Ježek | 8. 6. 2005 20:06

    Tak tohle mít nemusím, smutek zaháním pivem.

  • Ifuška | 8. 6. 2005 14:27

    No vidíš anonyme, tak chytrou větu jsi vymyslel a stydíš se pod ní podepsat. Jestli se chceš mermomocí hádat, tak si zajdi do parlamentu.

  • Anonym | 8. 6. 2005 13:08

    nebo ještě lépe když si koupím 10 kg vyjde to ještě levněji dík za radu Ilfuško

  • Ifuška | 8. 6. 2005 12:45

    Jen malá rada: kdo děláte sirupy, medy a imonády ve velkém , kupte si kyselinu citronovou v některé drogerii v kilovém balení.Vyjde daleko levněji.

  • Kuchařka on-line | 8. 6. 2005 12:10

    Opraveno.

  • Airan Novakova | 8. 6. 2005 12:06

    kucharko on-line, vypada ze jsem ten recept odklepla bez pozorneho precteni, prosim opravit: " balkanci veri, ze vune bezinkovych kvetu zahani smutek" Dekuji

  • Airan Novakova | 8. 6. 2005 11:59

    Kucharko on-line, omlouvam se za preklep, je to 24 hodin. Dekuji.

  • Kuchařka on-line | 8. 6. 2005 11:28

    Haló, haló autore receptu, zapomněl jsi se podepsat ani e-mail jsi nenechal... tak se ptám "2č hodin" má být 24 hodin? Je to tak správně?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Ledový čaj
Nápoje Nealkoholické Studené Srpen Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezové květy Cukr Kyselina citronová Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bublanina

Bublanina

Obrácené řízky podle tchýně

Obrácené řízky podle tchýně

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Jablečné (mini) palačinky

Jablečné (mini) palačinky

Česneková plec

Česneková plec

Kuřecí nudličky pro labužníky

Kuřecí nudličky pro labužníky

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

488
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
38
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exkluzivní čokoládové…
26
Margot dort - lehoučký
Margot dort - lehoučký
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablíčka v županu se žloutkovým krémem
Jablíčka v županu se…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Bezděkovská směs
Bezděkovská směs
Bezé roláda
Bezé roláda
Bezé s višňovu zmrzlinou
Bezé s višňovu zmrzlinou
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
Bezinková šťáva II.
Bezinková šťáva II.
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
  • Recepty.cz
  • Bezinková limonáda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact