• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bezinková limonáda
Napište svůj komentář k receptu

Bezinková limonáda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezinková limonáda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 35
      ks bezové květy
    • 7
      l voda
    • 1
      kg cukr
    • kyselina citronová

Postup přípravy receptu

1
Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme, zamícháme do toho cukr, kyselinu citronovou a necháme 4-5 dnů při pokojové teplotě. Vyzkoušíme na chuť, (za tu dobu by nápoj měl začít fermentovat) a dáme do chládku, nejlépe do lednice.
2
<BR>Je velmi osvěžující a balkánci věří, že vůně bezinkových květů zahání smutek :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinková limonáda II.

Bezinková limonáda II.

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • důchodce | 30. 5. 2016 15:59

    Plíseň omezíte vodorovnou špejlí pod hrdlem, aby byly květy pod hladinou

  • Míša M | 5. 6. 2015 10:55

    Mám problém, holky! Je to cca 3 dny, nna povrchu se dělá plíseň a nemám dojem, že by šťáva fermentovala. A ochutnání strašně sladký, ale perlivost nikde..Díky za odpovědi M

  • Zuzana Pízová | 27. 5. 2015 17:23

    Skvělá limonáda co všem moc chutná.

  • Jája | 3. 7. 2014 15:18

    mnam je ted léto tak bych si ji moc ráda dala :-) . mám na ni velkou chutˇ :-)) :-)) :-)) :-))

  • Leona Paskova | 1. 7. 2014 14:56

    Je vyborna, doma ji delame na litry a do petek bych ji taky nedavala, protoze se z nich uvolnuje pekne svinstvo, zvlast v kombinaci s kyselinou citronovou. A snizuje krevni tlak.

  • garda | 5. 6. 2014 11:08

    Tady mi vadí konzervant kys. citronová. Vlastně by měly stačit ty citrony. Zkoušela jsem, ale výsledek hodně nic moc, až hnusný. Sice tn první recept, ale je to až na ten syntetický konzervant stejný. Jo a z nadšeného užívání plastových lahví bych tak nadšená nebyla :) vyhledejte si něco o plastech a vyjde z toho raději krátkodobý obal

  • Vladka | 2. 6. 2014 19:33

    No nic proti ale v receptu nemáte citrony a v láhvi je vidím,tak jsem z toho celkem zmatená :-\

  • Simča S.
    Simča S. | 2. 6. 2012 15:47

    Evi, já to dám do "okurkové" láhve (viz foto - to je moje) a přikryju to nahoře gázou. Ono to pracuje a bála bych se, že než to dofermentuje, tak by to vyráželo víčko. Gázu dávám ve 3 vrstvách, tady může tam vzduch a plnyny mohou ven, ale nenapadá tam prach a hmyz (a u nás psí chlupy :-) ). Pak to stočím do pet-lahví (schovávám si a horkou vodou vymyju lahve od mléka, lépe se plní širokým hrdlem a lépe se mi pak skládají do ledničky). Ty petky vypařím a pak těsně pred plněním si vezmu tak 2dl lihu a naliju do jedné lahve, zašroubuji, protřepu, aby to líh "sterilizoval" všude, vyliju do další lahve, chvíli nechám vykapat, pak do té vyprázdněné naliju limču a zavřu, zavřu druhou s lihem, protřepu...... Tímto způsobem jsou lahve naprosto čisté a nikdy se mi limonáda nezkazila, nezplesnivěla a tak. Dělám jí tak 25 litrů, muž ji miluje (dcera nesnáší :-) ) a nechávám ve studeném špajzu nebo dole v lednici.

  • Eva | 1. 6. 2012 15:10

    Prosím, když se tam dá ten cukr, po 24 hodinách louhování, má se pak ta flaška s tím zašroubovat, nebo to kvašení potřebuje vzduch? Díky Eva

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 16:49

    Moje maminka ji miluje ale já jí nemám moc ráda. Pijují jen když je to poslední možnost jak neumřít žízní! :-! Promiňte mi že jsem to takto okomentovala. :-) Dobrou chuť!

  • jaja | 31. 5. 2011 11:34

    limonáda je super.jen tak dál.

  • nfbhfjxcvd | 20. 11. 2010 19:01

    mnam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;- ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  • lop | 11. 10. 2010 14:54

    mě seto libi :-\

  • Simča Sládková | 13. 6. 2010 22:45

    Tak bezinky jsou v plném květu, dnes jsem naložila první láhev (5 l). Teď jen vydržet těch pět dní.... :-)

  • Jana Kutačová | 3. 6. 2007 12:09

    Do čeho mám limonádu plnit?Musí to být sklenice nebo mohou být i Pet láhve??Díky:o))

  • Airan | 8. 6. 2006 18:49

    Pane Cartman, vase doporuceni je vynikajici, kolecka citronu muzou byt jen ku prospechu:-))Pane Jezek, Ty šibale jeden, pivo smutek nezežene!

  • Eric Cartman | 8. 6. 2006 11:53

    Doporučuji nakrájet kolečka omytých citronů

  • Airan Novakova | 22. 6. 2005 14:38

    Jkatka, je mi moc lito, nekam jsem ten recept na vino zalozila a nemuzu ho najit...

  • jkatka | 22. 6. 2005 10:03

    Airan: Jestli bych mohla poprosit o ten recept na bezinkové víno. Limonádu jsem již dělala a víno mě láká. Předem děkuji.

  • Airan Novakova | 20. 6. 2005 12:55

    ghgh, kdyz tam date kvasnice, udelate z toho ne limonadu ale bezinkove vino, jestli mate zajem dodam recept:-))

  • ghgh | 19. 6. 2005 04:16

    A co kdyz tam dam kvasnice?????

  • Airan Novakova | 13. 6. 2005 20:36

    Pani Lidko, limonadu nelze sterilovat, je to perlive jako sampanske, to by asi vybouchlo:-)))

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 19:16

    Kyselinu citronovou davam od oka, spise na chut. Do lednici se dava aby nefermentovala dal a nemusi se sterilovat. 7 litru neni tak moc, my to vypijeme behem dvou-trech dnech:-))

  • Lidka Kábrtová | 11. 6. 2005 18:16

    Kolik té kyseliny citronové? A pak jsem se chtěla zeptat, jak dlouho nápoj v lednici vydrží a zda se dá třeba sterilovat.

  • Jana Tichá | 9. 6. 2005 00:52

    Je výborná! Také jsme ji dělávali.

  • Alojs Ježek | 8. 6. 2005 20:06

    Tak tohle mít nemusím, smutek zaháním pivem.

  • Ifuška | 8. 6. 2005 14:27

    No vidíš anonyme, tak chytrou větu jsi vymyslel a stydíš se pod ní podepsat. Jestli se chceš mermomocí hádat, tak si zajdi do parlamentu.

  • Anonym | 8. 6. 2005 13:08

    nebo ještě lépe když si koupím 10 kg vyjde to ještě levněji dík za radu Ilfuško

  • Ifuška | 8. 6. 2005 12:45

    Jen malá rada: kdo děláte sirupy, medy a imonády ve velkém , kupte si kyselinu citronovou v některé drogerii v kilovém balení.Vyjde daleko levněji.

  • Kuchařka on-line | 8. 6. 2005 12:10

    Opraveno.

  • Airan Novakova | 8. 6. 2005 12:06

    kucharko on-line, vypada ze jsem ten recept odklepla bez pozorneho precteni, prosim opravit: " balkanci veri, ze vune bezinkovych kvetu zahani smutek" Dekuji

  • Airan Novakova | 8. 6. 2005 11:59

    Kucharko on-line, omlouvam se za preklep, je to 24 hodin. Dekuji.

  • Kuchařka on-line | 8. 6. 2005 11:28

    Haló, haló autore receptu, zapomněl jsi se podepsat ani e-mail jsi nenechal... tak se ptám "2č hodin" má být 24 hodin? Je to tak správně?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Ledový čaj
Nápoje Nealkoholické Studené Srpen Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezové květy Cukr Kyselina citronová Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houskové knedlíky

Houskové knedlíky

Ostrá pomazánka s pivem

Ostrá pomazánka s pivem

Ovocný dort

Ovocný dort

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Čočka žravka

Čočka žravka

Živánská

Živánská

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Ořechové řezy s vločkami

Ořechové řezy s vločkami

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

271
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
234
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
141
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
97
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
84
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Mezinárodní den bez kalhotek: Tyhle hvězdy spoďáry nenosí! Velká galerie

Mezinárodní den bez kalhotek: Tyhle hvězdy spoďáry nenosí! Velká galerie

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Bezděkovská směs
Bezděkovská směs
Bezé roláda
Bezé roláda
Bezé s višňovu zmrzlinou
Bezé s višňovu zmrzlinou
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
Bezinková šťáva II.
Bezinková šťáva II.
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
  • Recepty.cz
  • Bezinková limonáda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact