• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bezinková limonáda
Napište svůj komentář k receptu

Bezinková limonáda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezinková limonáda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 35
      ks bezové květy
    • 7
      l voda
    • 1
      kg cukr
    • kyselina citronová

Postup přípravy receptu

1
Květy namočíme do vody na 24 hodin, přecedíme, zamícháme do toho cukr, kyselinu citronovou a necháme 4-5 dnů při pokojové teplotě. Vyzkoušíme na chuť, (za tu dobu by nápoj měl začít fermentovat) a dáme do chládku, nejlépe do lednice.
2
<BR>Je velmi osvěžující a balkánci věří, že vůně bezinkových květů zahání smutek :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinková limonáda II.

Bezinková limonáda II.

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • důchodce | 30. 5. 2016 15:59

    Plíseň omezíte vodorovnou špejlí pod hrdlem, aby byly květy pod hladinou

  • Míša M | 5. 6. 2015 10:55

    Mám problém, holky! Je to cca 3 dny, nna povrchu se dělá plíseň a nemám dojem, že by šťáva fermentovala. A ochutnání strašně sladký, ale perlivost nikde..Díky za odpovědi M

  • Zuzana Pízová | 27. 5. 2015 17:23

    Skvělá limonáda co všem moc chutná.

  • Jája | 3. 7. 2014 15:18

    mnam je ted léto tak bych si ji moc ráda dala :-) . mám na ni velkou chutˇ :-)) :-)) :-)) :-))

  • Leona Paskova | 1. 7. 2014 14:56

    Je vyborna, doma ji delame na litry a do petek bych ji taky nedavala, protoze se z nich uvolnuje pekne svinstvo, zvlast v kombinaci s kyselinou citronovou. A snizuje krevni tlak.

  • garda | 5. 6. 2014 11:08

    Tady mi vadí konzervant kys. citronová. Vlastně by měly stačit ty citrony. Zkoušela jsem, ale výsledek hodně nic moc, až hnusný. Sice tn první recept, ale je to až na ten syntetický konzervant stejný. Jo a z nadšeného užívání plastových lahví bych tak nadšená nebyla :) vyhledejte si něco o plastech a vyjde z toho raději krátkodobý obal

  • Vladka | 2. 6. 2014 19:33

    No nic proti ale v receptu nemáte citrony a v láhvi je vidím,tak jsem z toho celkem zmatená :-\

  • Simča S.
    Simča S. | 2. 6. 2012 15:47

    Evi, já to dám do "okurkové" láhve (viz foto - to je moje) a přikryju to nahoře gázou. Ono to pracuje a bála bych se, že než to dofermentuje, tak by to vyráželo víčko. Gázu dávám ve 3 vrstvách, tady může tam vzduch a plnyny mohou ven, ale nenapadá tam prach a hmyz (a u nás psí chlupy :-) ). Pak to stočím do pet-lahví (schovávám si a horkou vodou vymyju lahve od mléka, lépe se plní širokým hrdlem a lépe se mi pak skládají do ledničky). Ty petky vypařím a pak těsně pred plněním si vezmu tak 2dl lihu a naliju do jedné lahve, zašroubuji, protřepu, aby to líh "sterilizoval" všude, vyliju do další lahve, chvíli nechám vykapat, pak do té vyprázdněné naliju limču a zavřu, zavřu druhou s lihem, protřepu...... Tímto způsobem jsou lahve naprosto čisté a nikdy se mi limonáda nezkazila, nezplesnivěla a tak. Dělám jí tak 25 litrů, muž ji miluje (dcera nesnáší :-) ) a nechávám ve studeném špajzu nebo dole v lednici.

  • Eva | 1. 6. 2012 15:10

    Prosím, když se tam dá ten cukr, po 24 hodinách louhování, má se pak ta flaška s tím zašroubovat, nebo to kvašení potřebuje vzduch? Díky Eva

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 16:49

    Moje maminka ji miluje ale já jí nemám moc ráda. Pijují jen když je to poslední možnost jak neumřít žízní! :-! Promiňte mi že jsem to takto okomentovala. :-) Dobrou chuť!

  • jaja | 31. 5. 2011 11:34

    limonáda je super.jen tak dál.

  • nfbhfjxcvd | 20. 11. 2010 19:01

    mnam!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;- ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

  • lop | 11. 10. 2010 14:54

    mě seto libi :-\

  • Simča Sládková | 13. 6. 2010 22:45

    Tak bezinky jsou v plném květu, dnes jsem naložila první láhev (5 l). Teď jen vydržet těch pět dní.... :-)

  • Jana Kutačová | 3. 6. 2007 12:09

    Do čeho mám limonádu plnit?Musí to být sklenice nebo mohou být i Pet láhve??Díky:o))

  • Airan | 8. 6. 2006 18:49

    Pane Cartman, vase doporuceni je vynikajici, kolecka citronu muzou byt jen ku prospechu:-))Pane Jezek, Ty šibale jeden, pivo smutek nezežene!

  • Eric Cartman | 8. 6. 2006 11:53

    Doporučuji nakrájet kolečka omytých citronů

  • Airan Novakova | 22. 6. 2005 14:38

    Jkatka, je mi moc lito, nekam jsem ten recept na vino zalozila a nemuzu ho najit...

  • jkatka | 22. 6. 2005 10:03

    Airan: Jestli bych mohla poprosit o ten recept na bezinkové víno. Limonádu jsem již dělala a víno mě láká. Předem děkuji.

  • Airan Novakova | 20. 6. 2005 12:55

    ghgh, kdyz tam date kvasnice, udelate z toho ne limonadu ale bezinkove vino, jestli mate zajem dodam recept:-))

  • ghgh | 19. 6. 2005 04:16

    A co kdyz tam dam kvasnice?????

  • Airan Novakova | 13. 6. 2005 20:36

    Pani Lidko, limonadu nelze sterilovat, je to perlive jako sampanske, to by asi vybouchlo:-)))

  • Airan Novakova | 12. 6. 2005 19:16

    Kyselinu citronovou davam od oka, spise na chut. Do lednici se dava aby nefermentovala dal a nemusi se sterilovat. 7 litru neni tak moc, my to vypijeme behem dvou-trech dnech:-))

  • Lidka Kábrtová | 11. 6. 2005 18:16

    Kolik té kyseliny citronové? A pak jsem se chtěla zeptat, jak dlouho nápoj v lednici vydrží a zda se dá třeba sterilovat.

  • Jana Tichá | 9. 6. 2005 00:52

    Je výborná! Také jsme ji dělávali.

  • Alojs Ježek | 8. 6. 2005 20:06

    Tak tohle mít nemusím, smutek zaháním pivem.

  • Ifuška | 8. 6. 2005 14:27

    No vidíš anonyme, tak chytrou větu jsi vymyslel a stydíš se pod ní podepsat. Jestli se chceš mermomocí hádat, tak si zajdi do parlamentu.

  • Anonym | 8. 6. 2005 13:08

    nebo ještě lépe když si koupím 10 kg vyjde to ještě levněji dík za radu Ilfuško

  • Ifuška | 8. 6. 2005 12:45

    Jen malá rada: kdo děláte sirupy, medy a imonády ve velkém , kupte si kyselinu citronovou v některé drogerii v kilovém balení.Vyjde daleko levněji.

  • Kuchařka on-line | 8. 6. 2005 12:10

    Opraveno.

  • Airan Novakova | 8. 6. 2005 12:06

    kucharko on-line, vypada ze jsem ten recept odklepla bez pozorneho precteni, prosim opravit: " balkanci veri, ze vune bezinkovych kvetu zahani smutek" Dekuji

  • Airan Novakova | 8. 6. 2005 11:59

    Kucharko on-line, omlouvam se za preklep, je to 24 hodin. Dekuji.

  • Kuchařka on-line | 8. 6. 2005 11:28

    Haló, haló autore receptu, zapomněl jsi se podepsat ani e-mail jsi nenechal... tak se ptám "2č hodin" má být 24 hodin? Je to tak správně?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Ledový čaj
Nápoje Nealkoholické Studené Srpen Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bezové květy Cukr Kyselina citronová Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou

Brokolice alá brokolice

Brokolice alá brokolice

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Pečené fazole

Pečené fazole

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Doporučujeme

45 minut
Cuketové placky

Cuketové placky

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

60
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
31
Klasické lečo
Klasické lečo
22
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
20
Šopský salát
Šopský salát

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Zvěřinec Světlany Nálepkové: Kočičí císařovna i pejsek od šansoniéra. Koně už přenechala dceři

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Sexy chalupářka Vlaďka Erbová (44): Natřela to manželovi!

Sexy chalupářka Vlaďka Erbová (44): Natřela to manželovi!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Velký horoskop lásky na srpen: Kdo prožije románek a koho čekají problémy ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Bezděkovská směs
Bezděkovská směs
Bezé roláda
Bezé roláda
Bezé s višňovu zmrzlinou
Bezé s višňovu zmrzlinou
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
Bezinková šťáva II.
Bezinková šťáva II.
Bezinkový džem (rosol) - květový
Bezinkový džem (rosol) - květový
  • Recepty.cz
  • Bezinková limonáda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact