• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bezé roláda
Napište svůj komentář k receptu

Bezé roláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 99
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bezé roláda
Bezé roláda
Bezé roláda
Bezé roláda
Bezé roláda
Bezé roláda
Bezé roláda
Bezé roláda
6fotografií
Nahrát fotku
 

Bezé je nadýchanéšlehané těsto z bílků, cukru, malého množství mouky a mletých ořechů. Bezé těsto je světlé s drobnými tečkami mletých ořechů, je lehčí a méně sladké, než klasický piškot. Nejlépe se k němu hodí šlehačková náplň nebo náplň z mascarpone.

Jak udělat piškot na dort

Suroviny

8 porce
    • 70
      g hladká mouka
    • moučkový cukr na posypání
    • 260
      g bílek
    • 2
      ks šlehačka
    • 70
      g lískové oříšky mleté
    • 170
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Bílky a cukr ušleháme do tuha, mouku a oříšky smícháme dohromady a lehce promícháme do ušlehaného sněhu s cukrem. Plech - pečící papír - rozetřít na celý plech 1 cm vrstva. Cedníčkem posypat moučkovým cukrem.

RADA: Jak skladovat vejce?

2
Péci cca při 220 °C cca 6 minut. Vychladlý plát obrátit na čistý pečící papír a spodní sundat. Potřít ušlehanou šlehačkou, zabalit a nechat v chladnu uležet. Poté zbytkem šlehačky potřít a ozdobit. Možno ještě posypat oříšky. Krájet mokrým nožem.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocné bezé

Ovocné bezé

Bezé s višňovu zmrzlinou

Bezé s višňovu zmrzlinou

Banány na bezé

Banány na bezé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • klaraherejtova88@seznam.cz | 30. 3. 2017 12:55

    Dobry den, chtela bych se zeptat kolikk je 260 g bilku a jestli se do slehacky dava ztuzovac =]. Diky za odpoved =]

  • Alena | 14. 3. 2017 18:32

    Roladu je lepsi motat teplou na pecicim papiru a nechat smotanou vychladnout,po te teprve naplnit,nepopraska

  • Tahitty | 15. 12. 2015 16:10

    s dovolením sem vložila fotku mé Bezé rolády. smotávám vystydlý plát, trochu popraská, ale nic hrozného, pokud se těsto nepřesuší. pokud vám popraská, zamaskujte to šlehačkou :) u nás je velice oblíbená. Jinak šlehačku dávám i se ztužovačem. Jistota je jistota :)

  • Vendula | 7. 12. 2015 19:16

    neměl by někdo foto jak roláda vypadá hotová??? láká mě ale nejraději recept s fotkou :D :-\

  • Vlasta | 31. 10. 2015 09:26

    bohužel i mě se roláda nepovedla také mi popraskala :( :-\

  • Lucik.kop | 25. 10. 2013 22:32

    Už se na roládu chystám. Jen by mě zajímalo, zda se po upečení má zabalit a nechat vychladnou zabalená (jako vlastně všechny rolády) nebo ji nechat roztaženou na plechu. Když se zavinuje až jako studená, tak přece musí praskat. Poradíte mi někdo, prosím? O:-)

  • dáša | 7. 5. 2013 17:47

    Tak jsem dnes zkusila - asi mám malý plech, ale podle ingrediencí mi to udělalo tlustou placku (asi 1,5 cm). Po vychladnutí jsem začala motat a těsto se mi v záhybech potrhalo. Co jsem udělala špatně? Pekla jsem v rozpálené troubě 6 minut na 220, jak bylo v receptu :-(

  • Dáša | 6. 5. 2013 12:13

    Prosím pěkně - šlehačku jen vyšlehat a nebo i ztužovač? A osladit? Díky :-) :-P

  • MADE | 24. 2. 2013 14:24

    Roládu jsem dělala už po několikáté a je opravdu vynikající . Lehká a lahodná. Dneska jsem ji naplnila ušlehanou šlehačkou do které jsem zamíchala tvaroh a trošku cukru. Bílky jsem měla v mrazáku od vánoc kdy jsem pekla vánočky a na kvalitě to vůbec nebylo znát .

  • Jana Vošická | 11. 11. 2012 16:30

    Tato roláda je u nás doma bezkonkurenčně nejoblíbenější. Místo oříšků používám mandlovou mouku. Před zabalením potřu vanilkovým krémem (ušlehám šlehačku - případně polovinu šlehačky a polovinu mléka - spolu s vanilkovým pudingem určeným k přípravě za studena - žijeme v USA - takže nevím, jaká značka je k dispozici v Česku) a pokladu kostičkami ananasu a čerstvých jahod. Pak klasicky zabalím a nechám rozležet.

  • vera | 31. 5. 2012 13:52

    Taky jsem jí poprvé jedla ve Františkových Lázních v cukrárně Toša a opravdu je tam vyhlášená jak cukrárna tak roláda. Je superrrr!

  • bla | 25. 8. 2011 16:59

    260g bílků? Cože?

  • Zdenka Kocmichová | 14. 5. 2010 17:15

    Evo, díky za vzkaz. Určitě zkusím dle Vašeho návodu. Věřím, že tentokrát se povede zabalit dobře. I tak je to skvělý recept.

  • Eva Švířová | 24. 4. 2010 15:06

    Vzkaz pro paní ZdenuPatrně jste roládu pekla moc dlouho, stačí při té teplotě opravdu 5-6 minut. Když vychladne, obrátíte , resp. vyklopíte jí i se spodním papírem na čistý pečící papír, a ten spodní, který budete mít teď na vrchu, sundáte, na tuto stranu také natíráte náplň, ve spodu máte stranu, která při pečení byla pocukrovaná a leží na čistém papíru. Po nanesení náplně chytnete spodní okraj papíru a zatáčíte roládu. Nemůže se trhat, pokud jste jí nevysušila delším pečením.

  • Eva Řezníčková | 16. 3. 2010 18:07

    Děkuji autorce za tento výýýýýborný recept. Dělala jsem jí už 4x a vždycky se povedla. Hodnotím 1.

  • Zdenka Kocmichová | 27. 2. 2010 14:21

    Výborný recept ze zbylých bílků. Já jsem na náplň použila směs 1 tvarohu a zakysané smetany (nic jiného jsem doma neměla) a mírně osladila. Jen bych potřebovala poradit jak šikovně roládu zabalit (veprostřed jsem měla díru a ze začátku balení se těsto trochu lámalo, nějaké zlomy byly pak i vidět navrchu rolády). Také by mě zajímalo kterou sranu potíráte náplní, já jsem se rozhodla pro tu co se pekla navrchu, jelikož byla méně rovná a povrch rolády jsem chtěla mít hladký. V kažém případě dávám za jedna a děkuji za recept!

  • Zdenka Kocmichová | 27. 2. 2010 14:20

    Výborný recept ze zbylých bílků. Já jsem na náplň použila směs 1 tvarohu a zakysané smetany (nic jiného jsem doma neměla) a mírně osladila. Jen bych potřebovala poradit jak šikovně roládu zabalit (veprostřed jsem měla díru a ze začátku balení se těsto trochu lámalo, nějaké zlomy byly pak i vidět navrchu rolády). Také by mě zajímalo kterou sranu potíráte náplní, já jsem se rozhodla pro tu co se pekla navrchu, jelikož byla méně rovná a povrch rolády jsem chtěla mít hladký. V kažém případě dávám za jedna a děkuji za recept!

  • Jagi R | 14. 11. 2009 07:41

    Proč to posypání cukrem před pečením?, to neznám.

  • Eva Švířová | 29. 11. 2008 17:03

    Kateřino v textu je napsáno, že se musí nechat vychladnout, jinak by se šlehačka roztekla a krém také.

  • Kateřina Pohlová | 8. 8. 2008 17:16

    Jsem ve věcech ohledně pečení úplný amatér, zajímalo by mě, jestli se roláda po vyjmutí z trouby natře náplní ještě horká a dá do chladna (nemůže se jí nic stát?), nebo se horká smotá, nechá vychladnout, rozmotá, natře nápní a dá do chladna?

  • Eva Švířová | 16. 2. 2008 12:51

    Už se chladí v lednici, je to má oblíbená, po potření šlehačky tam dávám ještě banán, dnes jsem na střed naskládala kompotovaný ananas, zavinula, potřela šlehačkou a posypala nastrouhanou čokoládou. Rodina čeká na odpolední kávičku, aby se na ní vrhla.

  • Anonym | 16. 2. 2008 12:48

    Ten pečící papír stačí :-)

  • Vlasta Spoustová | 6. 9. 2007 11:37

    Prosím, ten pečící papír stačí, nemusí se mazat a sypat moukou?

  • Anonym | 5. 9. 2007 22:24

    Občas ji mají u nás. Tak jsem hledala recept až jsem ho našla zde. yzkouším to ale místo oříšků dám mandle, protože mám alergii na oříšky, stačí i při jednom kousku. Dám vědět jak to dopadlo. Jitka

  • Anonym | 30. 8. 2007 13:16

    Zkoušel jsem to. Chutná stejně jako si kupuju u nás v cukrárně. Nadýchaná, ořechová, fakt super.Dal jsem recept mamce a ta jí udělala do práce, měla tak velký ohlas že jí bude dělat na svatbu.

  • Martin | 10. 7. 2007 17:36

    jdu na to

  • Ivana Samcová | 25. 3. 2007 15:21

    Nadýchaná, vynikající roláda. Moc jsme si pochutnali. Díky za recept. Ivana

  • Eva Švířová | 27. 1. 2007 21:57

    vyzkoušela jsem tam dát místo oříšků kokos. Také dobré, nadýchané

  • Eva | 2. 12. 2006 18:17

    ten mletý cukr by neměl vadit.

  • Eva | 2. 12. 2006 18:15

    Naplnila jsem jí také pařížskou šlehačkou a doprostřed dala banán. Luxusní zákusek :-)

  • Jaroslava Oumarová | 18. 11. 2006 12:47

    Včera jsem vyzkoušela, protože jsem potřebovala zpracovat bílky. Povedlo se a na žádost rodiny jsem promazala marmeládou. Během chvilky nezbyl ani drobeček:-)) Dávám 1.

  • Anonym | 15. 10. 2006 19:24

    Chci se zeptat, ten cukr do těsta by mohl být i mletý? děkuji

  • Anonym | 14. 10. 2006 21:29

    Udělala jsem jí už asi 5x. Naposledy jako jeden ze zákusků na svatbě mého syna. Obrovský úspěch.Svatebčané nešetřili pochvalou.

  • Věra Pražáková | 8. 9. 2006 21:47

    zkusím tuto roládu upéci a pak napíšu, zda se povedla, ale místo lískáčů dám mandle, protože ty doma nemám., tak pa. Věra

  • Eva | 6. 7. 2006 20:28

    ne, lískové oříšky pouze umelte, je možné použít vlašské, ale lískové jsou lepší.

  • Anonym | 1. 5. 2006 23:07

    prosím, ty oříšky jsou loupané? děkuji

  • sydula | 30. 4. 2006 14:47

    Vyzkoušela jsem,bylo to výborné,je to veliká roláda přes celý plech.Příště chci vyzkoušet s ovocem.Opravdu také všem doporučuji.Sice ty kalorie,ale můžete odolat něčemu tak dobrému?

  • Mariana | 9. 2. 2006 22:37

    Bílků mám pořád dost, často peču a vařím knedlíky a bílky schovávám. Je to luxusní pohádka. Doporučuji všem. Rychlé a ňamka největší.

  • Jana H. | 20. 8. 2005 20:12

    Ivanko díky. Jana H.

  • Ivana | 20. 8. 2005 16:10

    Je to asi 8 - 9 vajec.Na sklenici do které dávám bílky mám nálepku a tam si dělám čárky, abych věděla, kolik jich tam mám. Viděla jsem také prodávat velké sklenice bílků v Makru.

  • Jana H. | 19. 8. 2005 18:00

    260 g bílků. Kolik je to asi vajec? Dík.Jana H.

  • Ivana | 19. 8. 2005 12:26

    Děkuji za recept. Vynikající. Příště jí zkusím s pařížskou šlehačkou a dovnitř dám banán. Sklidila jsem úspěch, ale byla rychle pryč. Protože mám schované bílky /vařím často knedlíky/ tak není problém ji udělat znovu. Doporučuji všem.

  • Sandra | 14. 6. 2005 11:27

    Tak tuhle jsem jedla v cukrárně ve Františkových lázních, je to tamnější nejoblíbenější zákuse. Skvělá

  • Eva | 3. 6. 2005 22:49

    Je to velmi rychlé a báječné. Lze použít i vlašské ořechy. Na poprvé se mi hned povedla

  • Janina | 23. 5. 2005 16:41

    Vypadá to moc lákově. Vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Lískové oříšky Moučkový cukr Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Bounty řezy

Bounty řezy

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Kuře „65“

Kuře „65“

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

80
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
73
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
65
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
40
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto) s parmezánem
Bešamelová prsíčka v pršutu (prosciutto…
Bezděkovská směs
Bezděkovská směs
Bezé s višňovu zmrzlinou
Bezé s višňovu zmrzlinou
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda II.
Bezinková limonáda II.
  • Recepty.cz
  • Bezé roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact