• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Beskydský králík
Napište svůj komentář k receptu

Beskydský králík

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 14
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Beskydský králík
Beskydský králík
Beskydský králík
Beskydský králík
Beskydský králík
Beskydský králík
4fotografie
Nahrát fotku
 

Krásně křupavé králičí maso, orestovaný uzený bok s cibulkou a koření na dochucení. Jednoduchý recept z beskydských hor potěší každého jedlíka. Pokrm podávejte třeba s bramborami.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • pepř mletý
    • 2
      ks bobkový list
    • 6
      ks pepř celý
    • 1
      ks králík
    • 250
      g uzený bok

Postup přípravy receptu

1
Králíka rozporcujte, osolte, opepřete a spolu s česnekem a olejem naložte nejlépe přes noc.

RADA: Jak naporcovat králíka? Koukněte se na VIDEO

2
Uzený bok nakrájejte na kousky, nadrobno nasekejte cibuli a obojí orestujte na sádle. Přidejte králíka, maso zatáhněte.
3
Troubu předehřejte na 180 °C. Králíka přendejte do pekáčku, přidejte koření a přiklopeného ho pečte 40 minut, pak odklopte a 20 minut dopékejte.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

4
Výpek slijte do kastrolu, zaprašte moukou a zredukujte. Podlijte trochou vody, rozšlehejte a chvíli povařte.

RADA: Jak na bramborovou kaši?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na petrželi

Králík na petrželi

Králík na medu

Králík na medu

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Králičí FOOD
Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Česnek Cibule Hladká mouka Králík Olivový olej Pepř celý Pepř mletý Sádlo Sůl Uzený bok

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dietní jablečný závin

Dietní jablečný závin

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Výborné zapečené kuřecí s tatarkou

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Bramborovo-dýňové placičky

Bramborovo-dýňové placičky

Výborný těstovinový salát s vejcem

Výborný těstovinový salát s vejcem

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip Cookies)

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip…

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Vajíčkový salát: recept a postup, jak na to

Poslední sledované recepty

285
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou
Jablka v těstíčku s…
13
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.
Krémová dýňová polévka…
12
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 6. 10. 2025: Kdo se vrhne do nových plánů a kdo zažije osudové setkání?

Denní horoskop na pondělí 6. 10. 2025: Kdo se vrhne do nových plánů a kdo zažije osudové setkání?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Komu se roztočí kolo osudu? A těžké karty pro jedno znamení!

Kartářka o novém týdnu: Komu se roztočí kolo osudu? A těžké karty pro jedno znamení!

Další doporučené recepty:

Berušky
Berušky
Béřovický králík
Béřovický králík
Beskydské rizoto
Beskydské rizoto
Bešamel
Bešamel
Bešamel od maminky
Bešamel od maminky
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
  • Recepty.cz
  • Beskydský králík
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact