• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Berušky
Napište svůj komentář k receptu

Berušky

autor: Jitka 37
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Berušky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1. Těsto
    • 140
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 60
      g moučkový cukr
    • 60
      g mleté ořechy
  • 2. Těsto
    • 150
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 50
      g máslo
    • 1
      ks žloutek
    • krém Máslový na spojení
    • čokoládová poleva Na ozdobení

Postup přípravy receptu

1
Obě těsta zaděláme obvyklým způsobem.
2
**1. těsto **ořechové vkládáme obalené moukou do ořechových formiček, dáme na plech a dorůžova upečeme.
3
**2. těsto** vyválíme a ve velikosti ořechu vypichujeme malé oválky, které klademe na plech a opět upečeme.
4
Po vychladnutí spojujeme máslovým krémem, vždy jeden ořech a jednu placičku a čokoládovou polevou ozdobíme puntíky jako na berušce.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie | 21. 3. 2015 13:17

    berusky jsou vyborne jen se zeptam jak jste udelala tu červenou cokoladu ja mam spise ruzovou...

  • marek123321 | 28. 5. 2013 14:48

    je to vyborne

  • KATKA HUBÁČKOVÁ | 13. 1. 2012 13:14

    BERUŠKY JSOU TO NEJHNUSNĚJŠÍ CO JSEM JEDLA!!!!!!! PODPIS:KATKA HUBAČKOVÁ!!!!!!!!! :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :-S :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-( :-( :-( :-( :-( :-(

  • hmmm | 9. 1. 2012 14:08

    krovky červené? krovky černé hnšdé čokopolevou tečky a je to ;-)

  • hmm | 9. 1. 2012 14:07

    ahoj Lajda těsto né červené poleva se obarvy potrav.barvivem natřet nechat uscnout a pak tečky udělat čokopolevou a je :-) ;-) to

  • svecinka
    svecinka | 12. 12. 2011 18:17

    berušky!!!Ty vždyv létě hledáme po zahradě!!!(ty opravdové) 8-) :-D :-P ;-) :-) <3

  • svecinka
    svecinka | 12. 12. 2011 18:15

    toto ani nemusíte zkoušet abyste věděli že to chutná fakt dobře!!!!

  • Vlasta Novák | 2. 12. 2011 14:38

    Opraveno, díky

  • Simča S.
    Simča S. | 2. 12. 2011 14:20

    Nedělala jsem těsto červené, ale trochu bílkové polevy jsem obarvila červenou potr. barvou a potřela "berušky" touto polevou. Pak přidělala čoko-tečka. Prosím, proč se nezobrazuje fotka?????

  • lajda | 4. 1. 2011 17:57

    vypada to skvele ale to cervene testo ? je to jen potravinarska barva? :-\

  • Leňa | 20. 10. 2010 17:50

    Jak jste udělala červené krovky? :-\ :-\

  • Simča Sládková | 27. 12. 2009 00:50

    Letos jsem zkusila a mám i fotku, zítra ji pošlu. Pohrála jsem si s polevami, takže berušky jsou jako živé :-). Simča S.

  • m k | 14. 12. 2007 07:26

    máte někdo fotku??

  • Silvie Polanska | 11. 12. 2006 10:18

    jen v tom druhem těstě jen treba trochu vic masla než je napsano.

  • Verisek ---- | 1. 12. 2006 13:29

    je to fajn recept a chutna vyborne

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Zákusky Cukroví Pro děti Pečení Děti Vánoce Velikonoce Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Hladká mouka Krém Máslo Mleté ořechy Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Čínské nudle s masem a žampióny

Čínské nudle s masem a žampióny

Králík - slintající soused

Králík - slintající soused

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Kváskový chléb

Kváskový chléb

Jiříkův biskupský chlebíček

Jiříkův biskupský chlebíček

Roláda se šlehačkou

Roláda se šlehačkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Jednoduché ovesné sušenky

Jednoduché ovesné sušenky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

81
Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Brokolicová polévka se…
33
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
31
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
28
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
25
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Beránek ze šlehačky
Beránek ze šlehačky
Berlínská játra
Berlínská játra
Berlínské řezy II.
Berlínské řezy II.
Béřovický králík
Béřovický králík
Beskydské rizoto
Beskydské rizoto
Beskydský králík
Beskydský králík
  • Recepty.cz
  • Berušky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact