Teryk99: ...asi bych ho pekl i s marinádou a dal bych na komentář z 7.9 2010 do Ivany Samcové, místo lžiček lžíce :) ...dejte vědět, jak to nakonec dopadlo :)
Tak králík je naložený. Teď jen pro pořádek. Až budu dávat péct, dám k masu i tu marinádu? Jak dlouho se peče?
Moc velká dobrota, dávám za 1. :-P
Výborný recept, všem vřele doporučuji je to opravdu paráda
Králíka jsem upekla podle receptu,jen jsem dala polovinu oleje.Je to velmi dobrý recept.Dávám 1 ;-)
Prosím a ta marináda se tam nedá
O víkendu jsem vařila podle svých starších sešitů s recepty. Objevila jsem tam, jen pod názvem králík, i tento recept, jen s tím rozdílem, že místo lžiček jsou uvedené lžíce, jen soli je lžička (dál dosolit dle chuti) a oleje 1,5 dl. Moc nám chutnal, podle mne to je jedna z nejlepších úprav králíka.
Také dělám tento recept. jenom tam je moc oleje, dávám poloviční dávku a přílohu dělám drbáky nebo klasický bramborový knedlík.A dokonce jsou od nás Beřovice jen 12 km.
Není to špatny.Ale já mám radši králika na česneku.
Souhlasím, že to je opravdu nejlepší úprava pečeného králíka. Dala jsem jen trochu oleje, ale každý kousek králíka jsem protáhla proužkem slaniny pro chuť. Solila jsem ne do marinády, ale až těsně před pečením, aby sůl z králíka při delším naložení nevyluhovala všechnu šťávu. V marinádě jsem ho držela 24 hod.
Králíka jsme měli dnes k obědu a pochutnali jsme si. Oleje jsem dalo jen půl deci a pekla zakryté hodinku a půl.
Děláme toto už dlouho... moooc dobré. 1. Jen je tam moc oleje.Zkuste i plecko na kostky s půl kostkou masoxu. Podáváme s rýží nebo bramboráčky.
je to opravdu super recept nechala jsem naložíno 3 dny a úplně se rozpadal děkuji dávám 1
Petro,je to možná nejlepší králik co do úpravy,jakého jsem dělala,ale bohužel,my tady na tom městě máme králíky leda tak z Hypernovy a to jsou takoví suchaři..Tak počkám,až dostaneme ze Zlína domácího,už se moc těším!
Opravdu vynikající, už jsme měli dvakrát a příště sáhnu opět po tomto receptu. Z dětství jsem byla zvyklá na suché králičí maso s příchutí česneku, a teď si mlaskám s tímto receptem. Doporučuji!!! A děkuji!!! :-D
vyzkousela jsem a lepsiho kralika jsem nejedla super
Naložila jsem ve čtvrtek, v neděli upekla. Další výborná úprava králíka. Co se týká toho oleje, tak opravdu stačí 1/2 dcl. Zdá se mi zbytečné zdravé a dietní maso kazit takovým množstvím oleje. Dávám 1.
S pečením králíka jsem byla vždycky na štíru:-))-klasika,ale v mém podání.........katastrofa a hlavně jsem se mu vyhíbala jak se dalo-díky vám ho připravuji ráda.Děkuji
Bylo to opravdu dobré. Dala jsem také jen půlku uvedené dávky oleje a nechala naložené tři dny. Před dopečením jsem přidala jak ještě trochu kečupu, tak trochu bílého jogurtu. Super!
Výborný... Po upečení jsem ještě vmíchala trichu zakysané smetany;-) Přístě možná přidám nakrájené rajče nebo i papriku.
Určitě zakrytý,nebude tak suchý a bude dříve upečený.Až ke konci bez poklice! Jana
Dobrý recept. Ale rozhodně tam nelijte tolik oleje! Dala jsem ani né deci a bohatě to stačilo. Výborné s rýží.. příště zkusím kečup přidat na konec, jak radí pí. Iveta - ta vypečená omáčka musí být mňam..
Chcem vyskušat cez víkend,pečie sa zakrytý.
Ked ho pečete je lepšie ked je zakrytý?
Naložila, upekla, bylo vynikající, zase změna. Doporučuju S tím pivem, nevím, ale vyzkoušejte a dejte vědět.Dělala jsem s bramborem.
Dostali jsme s manželkou od rodičů králíka, o víkendu to vyzkouším :-) Ale napadlo mě - což takhle místo vody zkusit pivo?
Dnes jsem ho upekla.oleje jsem dala jen 1 dcl a výborné.Chlapům jsem ktomu dala bramborový knedlík.zelí a já jsem si uvařila rýži.Děkuji.
Ve čtvrtek naložený a v neděli snědený!
V pátek naložený, v neděli upečený, vynikající,
Dnes jsem upekla králíka na tento způsob.Byl moc dobrý,drželajsem se rad ohldně oleje a bylo to ono.Ke konci jsem přidala asi ještě 5 lžic kečupu a nechala to lehce!vysmahnout.Rýže je k tomu nejlepší skvěle doplňuje výborný sos.Dávám 1
Tak jsem si ze všech těch receptů vybrala právě tenhle a vůbec toho nelituji,ikdyž určitě zkusím i některé jiné.Myslím,co se králíka týká.Je to vynikající.Přítel uznává jen králíka na smetaně a už vůbec si k tomu neumí přectavit rýži,tak jsem do části výpeku udělala smetanovou zákletku a byl spokojen i on,i já.Bylo to super!Dávám za 1 !!!Jana
dneska jsem ho vyzkoušela, ubrala jsem olej, protože jsem do pekáče rozkrájela sádlo z králíka a přidala vodu, stejně jsem pak ještě podlila a dopadl skvěle, jen jsem nepodávala s rýží, ale s chlupatými knedlíky a zelím. Dávám za 1
Dnes jsem tento recept vyzkoušel, lépe řečeno včera naložil dnes spořádal. Určitě dát méně oleje a samozřejmě posolit i maso aby nebylo plané, protože z marinády tolik soli maso nenasaje. Jinak jsem to podlíval vývarem z masoxu. Manželka moc králíka nemusí, ale tento způsob jí náramně chutnal až jsem byl z toho překvapený. Takže davám za jedna mohu doporučit.
včera jsem vařila a také bych příště dalA méně oleje a víc osolila jinak tak průměrný recept
Jednou jsem dělala s kuřecím masem, podruhé s vepřovou krkovicí. Je pravdu, že tuku je víc, ale to jsem si upravila Záleží na chuti. A ta je vynikající. Kdo nezkusil ať zkusí. Dávám za 1! Díky za recept.
Tiež som včera vyskúšala s kuracím mäsom. Súhlasím s Jarkou, množstvo oleja znížiť minimálne o polovicu.
Dneska jsem dělala,moc dobré.Ale příště to maso trochu nasolím.Jinak to nemá chybu.Dávám za jedna.
Králík patří mezi mé oblíbené maso.Dnes jsem dělala podle tohoto receptu a přidávám se k předešlému komentáři.Je dobrý,ale dle mé chuti přidat sůl a ubrat olej.
Dnes jsem vyzkoušela, určitě zařadím mezi své oblíbené, ale pro příště upravím poměr ingrediencí: dám méně oleje /o to dám více vody/, nebudu tak opatrná se solí, uberu česneku. Je to však jeden z nejlepších receptů na přípravu králíka.
No tak králika máme všichni rádi,a já ho dělám na zelenině,dám sádlo nebo ceres,každý podle sebe,na to hodně kořenové zeleniny,celý pepř,nove koření asi po 6kuličkách,bobkový list,česnek nakrájený na plátky,slaninu na kostičky,někdy dávám i zelenou celerovou nať,všechno opeču,přidám osoleného králíka,podliji vodou a peču za stálého podlévání do růžova,a příloha klasika zelí,bram,knedlík .jinak ten nový s marinádou vyzkouším.Dobrou Chuť
Dnes jsme měli na oběd. Dcera říkala, že to mám pochválit. Takže - chválím. Použila jsem celé kuře. Akorát jsem musela ubrat oleje o polovinu, protože kůže z kuřete pustí taky dost masného. A do marinády jsem přidala ještě koření./pečené kuře od Kotany a kostku bujonu. Pouze se solí mě to připadalo dost plané.A přidala jsem o trošku více vody. Určitě někdy zopakuji a to s králíkem a bramborem. Bude to určitě mňamka.
pro Adam Bernau:převážně dávám olej slunečnicový, olivový jsem nezkoušela,tak bohužel moc neporadím.
Králíků mám plný mrazák a dělám je na sto způsobů, moji i maželovi rodiče je chovají. Super recept, ztratí se ta typická králičí chu´t, kterouzrovna nemusím. Super recept!
Jsem zvědavá na tento recept.Mám výhodu,že králíka máme docela často(už ani Puńta ho nežere).Dělám ho na soustu způsobů.Někdy stačí na sádlo(v pekáči) rozložit cibuli nakrájenou na plátky(2-3 větší cibule).Králíka posolit,jemně okořenit,přikrýt druhým pekáčem.Maso je fajn štavnaté.
Je to opravdu super,všem nám moc chutnalo.Tak výborného králíka jsem dlouho nejedla.Dávám za jedna a dvakrát podtržená.
Nejdřív jsem se trošku děsila té hořčice a kečupu, ale můžu říct, že výsledek byl fantastický a dnes nakládám znovu, tentokrát kuřecí stehýnka a křidýlka. Dobrota!!
dotaz, jaky olej se pouziva na to nalozeni? bezne do vseho cpu olivovy, neudela tam neplechu? diky
Nám na tom nechutnalo velké množství oleje,i když je králičí maso suché. Ale jinak výtečné, takže jen uberu tuk.
V poloviční dávce nálevu naložené 4 kuřecí stehenní řízky - vykostěné nohy. Od včera od rána do dnešního oběda ležely a teď je po nich. Doma se držíme za břicha, někteří v leže, já rychle píšu poznatek. Je to vynikající, hustá perfektně chuťově vyvážená šťávička na vyšlehané bramborové kašičce. Zkrátka jsme se přepapali. Dávám 1 a už teď mám požadavky na opakování pro úspěch!
nějak nám to moc nejelo, ale každý člověk jiná chuť, to je pochopitelné
Je to super :-) Jen skoda, ze kralik je tak desne drahy (a my ho ve meste fakt nemame kde pesotvat), takze asi zustanu u experimentu s kuretem :-)
Vyzkoušela jsem už hodně marinád k naložení králíčka,ale tento nemá konkurenci ....zatím jsem lepší neobjevila.Je naprosto skvělý a doporučuji všem :-)
navštívil jsem tyto stránky poprvé ale zdaleka ne naposled. Děkuji za inspiraci.
králíka také nakládám, ale do marinády z česneku,směsi na králíka a oleje.nenaložený je jak troud
Anonyme, anonyme, mrkněte se na Kuře na čtvrtek, je to obdobný recept a je jsou tam mraky dobrozdání. Omáčku ani nemusíte svářet, prostě smíchejte suroviny, nalijte na kuře a nechte třeba do rána. Skvělé je kuře předpéct, vypnout a troubu a před obědem dopéct do červena (črvené je to ale vždy už od omáčky).
Opravdu to lze použít i na kuře?Nemám snížit trochu dávku česneku?Děkuji za odpověď!Má mi přijet tchýně, tak abych si neudělala ostudu:-)!!!
Moc dobré jídlo, rychlovka. Dávám za 1.
Opravdu velice chutné jídlo. Všichni jsme byli nadšeni.
je to papana
Je to fakt dobrý mňam!!!Udělejte si doporučuji
moc dobré, chválím.... :-)
Skvely recept.Jednoduchy,rychly a vytecny.Perfektni.davam tez 1.
Dlouho jsem hledala nějaký dobrý recept na králíka, tento je super. Děkuji za recept. Moc jsme si pochutnali.
Super jde to i z vepřového jako minutka.
Dávám ještě dvě zelené nakrájené papriky a pak je to super a trochu olivového oleje
Je to super.
Vynikající. Dávám za 1.
Móóóc dobrý!!!Nemá chybu!!Děkuji
Recept všem doporučuji,je to mňamka.Masičko je krásně křehké a šťavnaté.