• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Berlínské řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Berlínské řezy II.

autor: helča
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Berlínské řezy II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 80
      g cukr
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 1
      špetka sůl
    • marmeláda
  • Ořechová nádivka
    • 200
      g ořechy
    • 100
      g cukr
    • 1
      dl hnědý rum
    • 1
      dl mléko
  • Piškotové těsto
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr mletý
    • 4
      lžíce polohrubá mouka
  • Poleva
    • 70
      g čokoláda na vaření
    • 70
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, másla, cukru, prášku do pečiva, špetky soli a vejce vypracujeme těsto. Dáme ho odpočinout na chvíli do chladu.
2
Mezitím připravíme ořechovou náplň, do které můžeme přidat ještě trochu medu a strouhanou citronovou kůru. Ze základního těsta vyválíme placku, kterou položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme do světležluta. Asi 3 lžíce libovolné marmelády rozředíme lžící horké vody a rozetřeme na předpečené těsto. Poté natřeme ořechovou nádivku a zalijeme připraveným piškotovým těstem Pečeme mírně asi na 160-170 °C 30 minut, až piškotový povrch zrůžoví a nelepí se na špejli.
3
Po vychladnutí rozetřeme čokoládovou polevu, kterou si připravíme ve vodní lázni rozpuštěním čokolády a másla. Použijte pravé máslo, aby se poleva při krájení nelámala. Povrch polevy můžeme ozdobit vidličkou.
4
Řezy jsou vynikající, zvláště druhý den.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky

Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen)…

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Řezy Raffaelo

Řezy Raffaelo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dobrý | 24. 7. 2015 15:13

    Jaké ořechy??

  • MatějP | 15. 10. 2010 15:46

    Dobré

  • Drahomíra Seidlová | 30. 4. 2010 11:17

    Není to špatné, neměli jsme čokoládu na polití, takže s tím to bude určitě lepší.

  • Helena Pešková | 12. 4. 2008 13:49

    Nemělo by se drolit, zkus přidat troch víc tuku, nebo pár lžic mléka..

  • Lucie | 16. 2. 2008 12:32

    Buchta moc dobrá, ale spodní těsto se mi při krájení docela drolilo, je to tak normální nebo čím by to mohlo být?

  • h n | 30. 11. 2007 10:10

    výborné, děkujeme

  • Hana Rožníčková | 25. 10. 2007 17:42

    Také ukládám a vyzkouším. Ořechů máme hodně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoláda na vaření Cukr Hladká mouka Hnědý rum Marmeláda Máslo Mléko Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Játrová čína

Játrová čína

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Makronky se třemi náplněmi

Makronky se třemi náplněmi

Perníkové muffiny (DUKAN)

Perníkové muffiny (DUKAN)

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

190
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
65
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
63
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
29
Jednoduché kuře (slepice) na paprice
Jednoduché kuře (slepice…
28
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Martin Prágr (30) ze StarDance: Buduje si sídlo ve vinici!

Martin Prágr (30) ze StarDance: Buduje si sídlo ve vinici!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Beránek z ořechového těsta
Beránek z ořechového těsta
Beránek ze šlehačky
Beránek ze šlehačky
Berlínská játra
Berlínská játra
Berušky
Berušky
Béřovický králík
Béřovický králík
Beskydské rizoto
Beskydské rizoto
  • Recepty.cz
  • Berlínské řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact